Vučić priprema teren za pravno obavezujući sporazum

Šta je ovde rečeno?
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=05&dd=07&nav_category=11&nav_id=1539142
"Lagali su nas sa Zapada, zajedno sa albanskim štićenicima. To nije bilo pravno. Nalazimo se u užasno teškoj situaciji. Da se niko ne pravi lud u ovoj zemlji. Svi odlično sve znaju. Kao da ne znaju da kada su Albanci proglasili nezavisnost su bežali iz zemlje.Videli smo snagu velikih sila. Nadam se da ću nekada imati vremena da napišem jednu knjigu kako i na koji način funkcionišu pritisci. Stalno slušate: „Mi smo protiv razgraničenja, ali smo da dođe do pomirenja.“

"Odbijena je ta ideja, a da niko nije ni čuo šta nudim. Ni do pola nisam došao u razgovorima ni sa suprotnim taborom. Odbijena je ideja o bilo kakvom kompromisu. Pošto se meni čini da se svi prave ludim, o kojim to granicama govorimo? Pola sveta smatra jedne granice, a pola druge. Mislio sam da je važno da nađemo kompromisno rešenje. Izvinjavam se ljudima što nikoga nisam lagao. Svi govore o promeni granica. Sad si ti Vučiću kriv što bi hteo nešto da vratiš. Nisam uspeo zato što su se svi pravili ludi. Nemačka je od početka imala negativan odgovor. Na diplomatskom planu se ne dešava ništa, i to je najgore za Srbiju. Pokušao sam da uradim nešto što je najteže. Bio sam izložen najbrutalnijoj kampanji u kojoj su govorili da idem protiv srpskih interesa, a da nisu ni znali o čemu govore. Ponoviću, za razliku od njih koji su ćutali, ja se borim kao lav. Ne dam nikome da podigne glas na Srbiju, borim se i čuvam mir i stabilnost naše zemlje ", rekao je Vučić.

"Nisam imao podršku domaće javnosti za ovo. To me je najviše bolelo. Pritom, bio sam jedini koji je pomagao Oliveru Ivanoviću. I privatno i kao predsednik Srbije i za to postoje svedoci iz njegove porodice i nije problem što su drugi udarili na mene, već što je udareno na Srbiju. Rekao sam da se nadam da ćemo moći u najskorijem periodu da kažemo ko stoji iza ubistva. Kako mi je rečeno znaju sve, ali nedostaju dokazi. Potpuno sam siguran da su na izvarednom tragu kada je istraga u pitanju", rekao je Vučić.

a, ne...
to ne..
nema se snage za to..
ni saveznika koji su ludi ili zainteresovani da to podrže
na sreću...
Nisam siguran u to.
Od nas se trazi da se izjasnimo. Sporazum sa Kosovom i odredjena distanca prema Rusiji.

Sve i da Vucic "prizna" Kosovo, ne vidim kako moze da se distancira od Rusije.
Zapad ce ga cekati jos neko vreme i o Slobi su jedno vreme pisali hvalospeve, ali ako ne napravi iskorak ka Zapadu, promenice pricu.

A sto bi se uvodile sankcije , da nije bilo Rusije ne bi bilo ni Balkanskih zemalja a kamoli Srbije.
Naprosto, ako beli čovek ima nekakve Zahteve, onda bi bilo logično da to bude jedan od Zahteva.

Ali ne, ispada da je Slobošević mogao 1991. da potpiše pozivni broj za bojler, i da ga posle toga Bler naziva najboljim drugom 45 godina.

Nisam siguran u to.
Od nas se trazi da se izjasnimo. Sporazum sa Kosovom i odredjena distanca prema Rusiji.

Sve i da Vucic "prizna" Kosovo, ne vidim kako moze da se distancira od Rusije.
Zapad ce ga cekati jos neko vreme i o Slobi su jedno vreme pisali hvalospeve, ali ako ne napravi iskorak ka Zapadu, promenice pricu.
Nemamo mi kapacitete, ni vojne, ni ekonomske, ni demografske, ni geostrateške da više glumimo globalne budale

Naprosto, ako beli čovek ima nekakve Zahteve, onda bi bilo logično da to bude jedan od Zahteva.

Ali ne, ispada da je Slobošević mogao 1991. da potpiše pozivni broj za bojler, i da ga posle toga Bler naziva najboljim drugom 45 godina.
Pitao sam zasto bi neko ,ako je dobronameran , uvodio sankcije Rusiji .To je skupa greska tih zemalja.

Slobošević je mogao da isposluje do jaja stvari i za sebe i za nas.
Da je imao više mozga, a manje vlastoljublja i sujete, vladao bi 2 regularna mandata (neki Mečijar fazon u najgorem slučaju), a potom se, posle regularnog poraza na izbora, čestitao bi pobedniku i povukao u Švajcarsku ili nastavio posao u nekom bankarskom konsaltingu, nakon što je Srbija već ušla u EU

Nemamo mi kapacitete, ni vojne, ni ekonomske, ni demografske, ni geostrateške da više glumimo globalne budale
Sve sto si rekao je tacno,ali mi glumimo globalne budale.

Pritisci i ocekivanja su realni, ali ne verujem u nivo reziranosti u koji ti verujes.
Diplomatske sukobe i signale shvatam ozbiljno.

npr. Ako nam VB kaze da prestanemo sa obaranjem prizananja, onda moramo ocekivati da ce biti posledica, ako ih odbijemo.
Kad Vucic napravi turneju Kina - Rusija - Nemacka i svi ga docekaju, prvo su mu dali na globalnom znacaju, a zatim je signalizirao Nemackoj, da Rusija i Kina stoje iza njega.

Kako Vucic, posle takvih doceka, moze da uvede sankcije Rusiji, a da se ne ocekuje i licne posledice?
Vucic ne moze da se odvoji od Rusije, a to je Zapadu bitno.

Poslednja izmena:
Da, ali gospodin Pustoš je optimista da će ti "zapadni pritisci" jednog dana doći.

Bilo bi lepo; ali moja teorija o globalnoj bolesti Smradikalofiliji je strašnija.

Ona predskazuje da će SSmrS nastaviti da pravi Zapad totalnim budalama baš kao i 2012-2019.

U ovom momentu se znači oslanjamo na akt boga, kao što je Mala Karlica.
Moze se "pregovarati" godinama, ali u jednom trenutku mora se reci "da ili ne".

Ako ne ispuni zahteve Zapada, a ne vidim kako moze, izgubice njihovu podrusku.

Sve sto si rekao je tacno,ali mi glumimo globalne budale.

Pritisci i ocekivanja su realni, ali ne verujem u nivo reziranosti u koji ti verujes.
Diplomatske sukobe i signale shvatam ozbiljno.

npr. Ako nam VB kaze da prestanemo sa obaranjem prizananja, onda moramo ocekivati da ce biti posledica, ako ih odbijemo.
Kad Vucic napravi turneju Kina - Rusija - Nemacka i svi ga docekaju, prvo su mu dali na globalnom znacaju, a zatim je signalizirao Nemackoj, da Rusija i Kina stoje iza njega.

Kako Vucic, posle takvih doceka, moze da uvede sankcije Rusiji, a da se ne ocekuje i licne posledice?
Vucic ne moze da se odvoji od Rusije, a to je Zapadu bitno.

Takodje, ne verujem u to da je Vucic dosao sa zadatkom da prizna Kosovo.
Priznanje moze uvek da se iznudi pritiskom i konkretnim merama.
Ono o cemu se vodilo racuna u momentu dolaska SNS-a je samo da nije izricito proruska opcija, jer bi to vec zahtevalo vise pritisaka i rada, ali bi opet ostvarili ono sto zele.

Slobošević je mogao da isposluje do jaja stvari i za sebe i za nas.
Da je imao više mozga, a manje vlastoljublja i sujete, vladao bi 2 regularna mandata (neki Mečijar fazon u najgorem slučaju), a potom se, posle regularnog poraza na izbora, čestitao bi pobedniku i povukao u Švajcarsku ili nastavio posao u nekom bankarskom konsaltingu, nakon što je Srbija već ušla u EU
možeš li da zamisliš srpske lopurde da žive mirnim i normalnim životom, kao Ahmadinedžad...jedino koštunica ne luduje, isti je i dalje

Takodje, ne verujem u to da je Vucic dosao sa zadatkom da prizna Kosovo.
Priznanje moze uvek da se iznudi pritiskom i konkretnim merama.
Ono o cemu se vodilo racuna u momentu dolaska SNS-a je samo da nije izricito proruska opcija, jer bi to vec zahtevalo vise pritisaka i rada, ali bi opet ostvarili ono sto zele.
Vucic je morao da se pokaje i prihvati evropski put, kako bi savladao nepoverenje glasaca i ublazi suprostavljanje Zapada. To podrazumeva da ce nastaviti sa normalizacijom odnosa sa Kosovom. Do skoro niko nije ni pominjao status Kosova, uglavnom se govorilo o upravljanju i imovini.

Kriza u Ukrajini i izbor Trampa su zategli odnose Rusije i SAD i vise nije moguce boraviti u sivoj zoni, sto Vucici zeli, vec se mora izabrati strana.

Back