Vučić priprema teren za pravno obavezujući sporazum

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
79.242
Sagovornici Danasa o izjavi predsednika da će Kosovo u budućnosti dobiti pun suverenitet, jer nije prošlo rešenje koje on nudi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudi, ne preciziravši pritom o kakvom rešenju je reč, kao ni kod koga nije prošlo to što je ponudio.

Politikolog Boban Stojanović ukazuje da nakon sedam godina na vlasti, u okviru kojih Vučić pregovara o Kosovu, ne vidi ko bi drugi mogao da bude odgovoran ukoliko Kosovo u budućnosti dobije suverenost na celoj teritoriji, ako ne on. Stojanović smatra da bi pomenuta Vučićeva izjava mogla da predstavlja najavu i pripremanje terena za priznavanje kosovske nezavisnosti. Stojanović objašnjava da ne mora da znači da će predsednik staviti potpis na takav akt, već da će to učiniti premijerka Ana Brnabić.
– Mi ovih sedam godina ne znamo šta se radi u okviru pregovora i koja je pozicija Srbije, a sada ispada da su građani odbili nešto za šta nisu znali da je naša pregovaračka pozicija. Deluje mi kao da Vučić na neki način sada pokušava da se „pere“.
U ovom trenutku tema podele je stavljena sa strane, tako da mi se čini da se radi o pripremi terena za pravno obavezujući sporazum, koji se očekuje već nekoliko godina – navodi Stojanović i dodaje da predsednik Vučić to radi u svom prepoznatljivom stilu „ja sam dao sve od sebe, ali nekada jednostavno ne možete da pobedite“.
Petar Miletić, član Predsedništva PSG, ocenjuje da u pomenutoj izjavi predsednika Vučića ima mnogo nejasnoća. Pre svega, on postavlja pitanje od koga će to Kosovo biti priznato, te da li to znati da će to učiniti Srbija pod njegovom vlašću.
Miletić još pita čija može biti krivica ukoliko naša zemlja prizna kosovsku nezavisnost, ako se to desi u Vučićevom mandatu, odnosno nakon sedam godina vlasti.
– Nama je jasno da je predsednik Vučić očigledno dolazeći na vlast obećao nekome da će priznati nezavisnost Kosova, te da su sve što je do sada radio u vezi s Kosovom bili njegovi manevri. Ako je odlučio da prizna nezavisnost, onda treba jasno i nedvosmisleno da izađe pred građane Srbije i da to kaže, te da obelodani pod kojim uslovima je to uradio i šta će u tom slučaju dobiti Srbi koji žive na Kosovu – poručuje Miletić.
Podsetimo, predsednik Vučić je prilikom gostovanja na televiziji Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritiska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.
Dačić: Samo se igraju
Skupština Kosova pripremila je nacrt rezolucije o srpskim zločinima, preneli su juče mediji, kao i reagovanje na to Ivice Dačića, šefa diplomatije, koji je ocenio da taj nacrt neće imati nikakvog efekta, i da se u Prištini „samo igraju“.
Haradinaj: Sprečio sam podelu u Berlinu
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je upravo on taj koji je u Berlinu sačuvao suverenitet Kosova i zaustavio podelu, prenosi FoNet. Haradinaj je na skupu svoje stranke, Alijanse za budućnost Kosova, rekao da su suverenitet Kosova, ostvaren 17. februara 2008, „neki stavili na sto“ šefice evropske diplomatije Federike Mogerini, bez ikakvih uslova i dobijanja nečega zauzvrat. „Rečeno mi je da je podela Kosova gotova stvar, da moramo nešto da damo i da nam tamo neka brda na severu nisu potrebna“, rekao je Haradinaj, ali nije precizirao ko mu je to rekao. „Ako se nekome čini da je to što sam zaustavio podelu Kosova mala stvar, u šta sam uložio toliko energije i novca i izbegao mnoge zamke, istorija će ih uveriti da to nije tako“, naveo je Haradinaj i dodao da to nije bio mali posao, ali da on nije mogao da dozvoli podelu.
https://www.danas.rs/politika/vucic-priprema-teren-za-pravno-obavezujuci-sporazum/

Издаја је на прагу.

АВ је протесте издувао захваљујући својој кртици другу Ђиди, и сад више нико неће протестовати кад потпише издају КиМ-а, а кад му дају Лепосавић са околином причаће како је вансеријским и надчовечанским напором успео да добије нешто за Србију.

Mislim da je više za organizovanje naroda protiv Vučića uradio protest u Borči nego demonstriranje opozicije svih ovih subota jer je pokazalo da se Srbi mogu organizovati po nacionalnom ključu što i jeste najjači zajednički element po kom može doći do promene vlasti

Протест у Борчи је организовао Бата Гашић, лично и персонално.

Простестанти испали дивљаци и локални џибери. А онда отишли Ђиласовци да ручају бурек да се још више обесмисли цела ситуација.

Испали дебили протестанти, таман да се додатно релативизује прича о будућем протесту против признања КиМ (тј. разграничења).

Mislim da je više za organizovanje naroda protiv Vučića uradio protest u Borči nego demonstriranje opozicije svih ovih subota jer je pokazalo da se Srbi mogu organizovati po nacionalnom ključu što i jeste najjači zajednički element po kom može doći do promene vlasti
na koji narod mislis, na onaj koji je podrzavao djuru ili onaj koji mu je stavljao svinjsku glavu na haubu
ako mislis na ove druge, njih je tu doveo vucic

59413516_316462839269774_1548960958662049792_n.jpg

Sagovornici Danasa o izjavi predsednika da će Kosovo u budućnosti dobiti pun suverenitet, jer nije prošlo rešenje koje on nudi
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rešenje koje je on nudi, ne preciziravši pritom o kakvom rešenju je reč, kao ni kod koga nije prošlo to što je ponudio.

Politikolog Boban Stojanović ukazuje da nakon sedam godina na vlasti, u okviru kojih Vučić pregovara o Kosovu, ne vidi ko bi drugi mogao da bude odgovoran ukoliko Kosovo u budućnosti dobije suverenost na celoj teritoriji, ako ne on. Stojanović smatra da bi pomenuta Vučićeva izjava mogla da predstavlja najavu i pripremanje terena za priznavanje kosovske nezavisnosti. Stojanović objašnjava da ne mora da znači da će predsednik staviti potpis na takav akt, već da će to učiniti premijerka Ana Brnabić.
– Mi ovih sedam godina ne znamo šta se radi u okviru pregovora i koja je pozicija Srbije, a sada ispada da su građani odbili nešto za šta nisu znali da je naša pregovaračka pozicija. Deluje mi kao da Vučić na neki način sada pokušava da se „pere“.
U ovom trenutku tema podele je stavljena sa strane, tako da mi se čini da se radi o pripremi terena za pravno obavezujući sporazum, koji se očekuje već nekoliko godina – navodi Stojanović i dodaje da predsednik Vučić to radi u svom prepoznatljivom stilu „ja sam dao sve od sebe, ali nekada jednostavno ne možete da pobedite“.
Petar Miletić, član Predsedništva PSG, ocenjuje da u pomenutoj izjavi predsednika Vučića ima mnogo nejasnoća. Pre svega, on postavlja pitanje od koga će to Kosovo biti priznato, te da li to znati da će to učiniti Srbija pod njegovom vlašću.
Miletić još pita čija može biti krivica ukoliko naša zemlja prizna kosovsku nezavisnost, ako se to desi u Vučićevom mandatu, odnosno nakon sedam godina vlasti.
– Nama je jasno da je predsednik Vučić očigledno dolazeći na vlast obećao nekome da će priznati nezavisnost Kosova, te da su sve što je do sada radio u vezi s Kosovom bili njegovi manevri. Ako je odlučio da prizna nezavisnost, onda treba jasno i nedvosmisleno da izađe pred građane Srbije i da to kaže, te da obelodani pod kojim uslovima je to uradio i šta će u tom slučaju dobiti Srbi koji žive na Kosovu – poručuje Miletić.
Podsetimo, predsednik Vučić je prilikom gostovanja na televiziji Pink rekao da „ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritiska pojedinih zemalja i njihovih obaveštajnih službi koje su pokrenule kompletne agenture po različitim zemljama političke, medijske i druge“.

https://www.danas.rs/politika/vucic-priprema-teren-za-pravno-obavezujuci-sporazum/

Издаја је на прагу.

АВ је протесте издувао захваљујући својој кртици другу Ђиди, и сад више нико неће протестовати кад потпише издају КиМ-а, а кад му дају Лепосавић са околином причаће како је вансеријским и надчовечанским напором успео да добије нешто за Србију.

Hipoteticki, bilo koja vlast koja bi izasla sa istinom pred ovaj narod bi bila okarakterisana kao izdajnicka. Recimo da je on po misljenju politikologa pre 7 godina saopstio istinu, gde je Srbija, sta moze, kakva je pozicija, sta realno mozemo da ocekujemo, vrlo brzo bi izgubio svu podrsku. Prosto, nase glasacko telo je takvo. Vole da ih lazu. A kad neko nesto mnogo voli, manipulator mu to i pruzi.

Na kraju ce Vucic i da padne zbog Kosova, sto ce opet biti dokaz politicke neukosti naseg drustva, jer je trenutno nas najveci tekuci problem, koji direktno utice na opstanak zemlje i drustva njegova (katastrofalna) unutrasnja politika oko koje se niko previse ne tangira. Ali ce zato pitanje Kosova, gde zamisljeni heroj u glavama stanovnika nije uspeo da ispuni njihove fantazije, biti kobno.

Ali to smo mi, zato smo tu i gde jesmo.

Hipoteticki, bilo koja vlast koja bi izasla sa istinom pred ovaj narod bi bila okarakterisana kao izdajnicka. Recimo da je on po misljenju politikologa pre 7 godina saopstio istinu, gde je Srbija, sta moze, kakva je pozicija, sta realno mozemo da ocekujemo, vrlo brzo bi izgubio svu podrsku. Prosto, nase glasacko telo je takvo. Vole da ih lazu. A kad neko nesto mnogo voli, manipulator mu to i pruzi.

Na kraju ce Vucic i da padne zbog Kosova, sto ce opet biti dokaz politicke neukosti naseg drustva, jer je trenutno nas najveci tekuci problem, koji direktno utice na opstanak zemlje i drustva njegova (katastrofalna) unutrasnja politika oko koje se niko previse ne tangira. Ali ce zato pitanje Kosova, gde zamisljeni heroj u glavama stanovnika nije uspeo da ispuni njihove fantazije, biti kobno.

Ali to smo mi, zato smo tu i gde jesmo.

Кога боли кyрац за мишљење политиколога?

Неће Вучић потписати ништа. Овај замрзнути конфликт се неће скоро отопити. Припремите се за дугу Руску зиму, борш, вотка, крзнене капе и бунде од правога крзна. Далеко је сунце Запада за нас, због Косова.

Издаја је на прагу.

Ok onda, odgovor na ovo tvoje.

Epilog po pitanju Kosova bi bio isti, sa Vucicem ili bilo kim drugim. Tu razlike u krajnjem rezultatu nema, ali razlika bi postojala u nacinu na koji se drzava i vlast odnose prema tako bitnom pitanju. Transparentno, u Skupstini, uz medijske javne rasprave, otvorene stolove, formiranja strucnih komisija, itd. Posto toga nema, ni po jednoj stvari, nece je naravno biti ni po pitanju Kosova.

A to je veca katastrofa za drustvo, nacin na koji funkcionise u realnosti nasa drzava po svakom mogucem pitanju, nego to sto mi sada ne mozemo vise u 90. minutu utakmice da preokrenemo rezultat a gubimo sa 3:0.

Protesti su vec ucinili svoje, izveli su ljude na ulice, bunt je krenuo, sto je do pre nekoliko meseci bila misaona imenica. Nemoj uopste biti tako siguran da potpis nece biti iskra koja ce itekako da zapali talas nezadovoljstva koji je vec krenuo.

Samo sto to opet nece znaciti nista, niti ce pokazati da postoji bilo kakav napredak u svesti u ovog naroda jer ako ljudima ovde ne smeta kako im drzava funkcionise i na sta lici i to nije dovoljan motiv da se pobune protiv svega sto se desava, to sto ce se posle potpisa skupiti malo vise raje koja ce vikati "izdaja, izdaja" je tapkanje u mestu kao i do sada.

Издаја је на прагу.

Не сме АВ да потпише било шта од овога што ти наводиш - ТО ЈЕ ПРОТИВ УСТАВА СРБИЈЕ И ОН НЕ МОЖЕ ТАКВУ ОДЛУКУ ДА ДОНЕСЕ - А АКО НЕШТО СЛИЧНО ПОКУША СЛЕДИ МУ ДУГОГОДИШЊА РОБИЈА.........

Не сме АВ да потпише било шта од овога што ти наводиш - ТО ЈЕ ПРОТИВ УСТАВА СРБИЈЕ И ОН НЕ МОЖЕ ТАКВУ ОДЛУКУ ДА ДОНЕСЕ - А АКО НЕШТО СЛИЧНО ПОКУША СЛЕДИ МУ ДУГОГОДИШЊА РОБИЈА.........
Kosovo je irelevantno.

Izjašnjava se Za ili Protiv vladavine Aleksandra Vučića.

Upiši svoj glas slobodno, nemoj da se ustručavaš.

Realno, ako bi izvukli sever Kosometa, eksteritorijalnost za namastire i prođemo bez maks tri sela u Preševu (Depce, Pečeno i Sefer), plus ubrzanje evroatl.integracije moglo bi se reći da se nismo loše izvukli
Ne.

Ponoviću svoju teoremu o tri razine

1. Uređene zemlje koje glasaju samo oko finih podešavanja
  2. Zemlje u debelim problemima, za koje su izbori pitanje života i smrti
  3. Stanje gde je srušen sam zdrav razum, i gde je stanje mnogo gore nego i u broju 2.
Mi se nalazimo u 3, i tražimo prvobitni zdrav razum.

Čedomir Jovanović i Jelena Milić pogrešno veruju da živimo u broju 1 i zato dignifikuju Kosovo debatom.

Ha,ha,ha kao i povodom Briselskog sporazuma, samo se sudijama US zavrnu usi i to je to.

Ne.

Ponoviću svoju teoremu o tri razine

1. Uređene zemlje koje glasaju samo oko finih podešavanja
  2. Zemlje u debelim problemima, za koje su izbori pitanje života i smrti
  3. Stanje gde je srušen sam zdrav razum, i gde je stanje mnogo gore nego i u broju 2.
Mi se nalazimo u 3, i tražimo prvobitni zdrav razum.

Čedomir Jovanović i Jelena Milić pogrešno veruju da živimo u broju 1 i zato dignifikuju Kosovo debatom.
Dobro, ali ja zaista ne vidim razlog zašto bismo bili tako Velikodušni prema Narkopublici Kosmet, ako se ispostavlja da imamo šansu Štrpce-nuti nešto.
Ili te je nisam najbolje razumeo

Dobro, ali ja zaista ne vidim razlog zašto bismo bili tako Velikodušni prema Narkopublici Kosmet, ako se ispostavlja da imamo šansu Štrpce-nuti nešto.
Ili te je nisam najbolje razumeo
Navešću primer kako neko pitanje izgleda, kroz prizmu tih triju razina.

Odgovor na pitanje da li ste za Nato: (Ovo nisu pravi odgovori nego samo ilustracija 3 sistema.)

1. Uređena zemlja tipa Holandija: "Da, naravno da smo za Nato."
  2. Otpadnička zemlja tipa SRJ 1999: "Ne, Nato u blato."
  3. Sumanuta zemlja 2019: "Kao što sam ja Šešelj uvek govorio, naravno da sam za Nato."

Dakle, u slučaju 3 se više ne govori o tome ko je u pravu, nego nam vređaju zdrav razum, falsifikujući istoriju i stvarnost.

Mi se sad nalazimo tu, jer SNS lažira realnost i napada razum.

Zato umesto diskutovanja kosova, treba diskutovati samo o Aleksandru Vučiću.

Navešću primer kako neko pitanje izgleda, kroz prizmu tih triju razina.

Odgovor na pitanje da li ste za Nato: (Ovo nisu pravi odgovori nego samo ilustracija 3 sistema.)

1. Uređena zemlja tipa Holandija: "Da, naravno da smo za Nato."
  2. Otpadnička zemlja tipa SRJ 1999: "Ne, Nato u blato."
  3. Sumanuta zemlja 2019: "Kao što sam ja Šešelj uvek govorio, naravno da sam za Nato."

Dakle, u slučaju 3 se više ne govori o tome ko je u pravu, nego nam vređaju zdrav razum, falsifikujući istoriju i stvarnost.

Mi se sad nalazimo tu, jer SNS lažira realnost i napada razum.

Zato umesto diskutovanja kosova, treba diskutovati samo o Aleksandru Vučiću.
Da, to je tačno

Da, to je tačno
Mislim da oni koji upadnu u zamku disktutovanja o konkretnim pitanjima, postaju korisni idioti režima.

Evo kako to ide:

Čedomir Jovanović kaže: "Moramo da podržimo Vučića, u njegovim prozapadnim stremljenjima. Pružimo mu podršku."

Vučić misli: "Hehe. Moj aparat za pravljenje Dosovaca budalama radi. Sećam se da mi je 2002 ovaj ČJ bio protivnik, a sad me hvali."

Mislim da oni koji upadnu u zamku disktutovanja o konkretnim pitanjima, postaju korisni idioti režima.

Evo kako to ide:

Čedomir Jovanović kaže: "Moramo da podržimo Vučića, u njegovim prozapadnim stremljenjima. Pružimo mu podršku."

Vučić misli: "Hehe. Moj aparat za pravljenje Dosovaca budalama radi. Sećam se da mi je 2002 ovaj ČJ bio protivnik, a sad me hvali."
Ok, slažem se da se ne treba upuštati u takav vid vrtloga. Ali ipak treba pustiti da se uradi za šta je Vučić dobio mandat od Belog čoveka (kad već jaše 7 godina). Još ako tu bude nekih realnih dobitaka (recimo da ne izgubimo Koridor 10)...

Back