Vučić posle sastanka sa Šmitom: Srbija nedvosmisleno podržava Dejtonski sporazum

Колико год патриотизам било којег мислећег Србина, нагињао власти или опозицији, обавезује и да поштује али и да сваком приликом штити институцију предсједника Србије, исто тако обавезује и самог предсједника Србије да својим чињењем и нечињењем и поштује и штити институцију предсједника. Обавезује га и да бира и са ким ће се састати и када ће се састати и да вреднује која је политичка позадина тих сусрета.

Управо због обавезе према институцији предсједника до овог сусрета није смјело доћи јер грађанин Шмит који се лажно представља високим представником није ниво за званичне сусрете са предсједником Србије, посредно је такав званични сусрет понижење институције предсједника Србије.

А посебно што је грађанин Шмит себи дао улогу законодавца у бившој БиХ и постао инструментиом реализације и бошњачких ратних циљева и непријатеља Срба због чега је у Српској постао персоном нон грате. Како има грдних проблема са познатим твитерашом Додиком који му свако мало заврће уши и како у Српску не смије нос промолити (највише што може јесте криомице се дошуњати до неког самостана у близини Бање Луке, направити селфи и прије него објави снимак, бјеж брзо у касабу звану федерално Сарајеви), овај сусрет је управо са поруком како званични Београд не стоји уз Србе у Српској који у овим покушајима сатирања Српске само бране своје право на постојање.

Не мали гаф предсједника Србије којим је и понизио институцију предсједника и отежао напоре Срба у Српској да одбране своје, но није ни први ни посљедњи, политика је кварна игра, преживјели смо и пуно горе ситуације, идемо даље.
 

Back
Top