gost 422686
Buduća legenda
- Poruka
- 27.626
Vučić: Očekujem, sredinom avgusta. A ono što kaže Hil...
Šabac -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da očekuje da nova vlada bude formirana sredinom avgusta.IZVOR: B92 PONEDELJAK, 25.07.2022. | 09:16 -> 09:28.
Predsednik Srbije je to rekao u Šapcu, gde prisustvuje spajanju mosta preko Save (deonica 2). Upitan da prokomentariše izjavu američkog ambasadora u Srbiji Kristofera Hila da očekuje prozapadnu vladu Srbije, Vučić kaže da on nije tu da ispunjava bilo čije želje.
"Nisam ja taj koji ispunjava želje, narod i građani su ti koji su izabrali, a izabrali su srpsku vladu koja će da vodi brigu o svojim interesima. Drago mi je što je rekao da se neće mešati u izbor ministara, nije ni na prethodnim, a nekada ranije...", rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, Vlada Srbije biće skrojena po meri naroda onako kako su građani dali poverenje.
"SAD su velika sila i mi pokazujemo poštovanje prema njima, ali se rukovodimo našim interesima. Srbija jeste i biće na evropskom putu i taj put će da nastavi", rekao je on.
"Značajno je da se povučem sa čela SNS"
Predsednik Srbije je rekao i da je "značajno da se povuče sa čela Srpske napredne stranke", za koju je rekao da je uprkos slabostima "najbolja politička organizacija"."Posle nekog vremena morate da razumete da niste večiti i da drugima date prostor", rekao je Vučić u Šapcu na svečanosti povodom spajanja mosta preko Save.
On je za Srpsku naprednu stranku rekao da je ostvarila ključne, najvažnije promene u zemlji, i na to da li su svi u SNS-u dobri rekao da nisu.
Povodom objava u nekim medijima da je nezadovoljan kadrom SNS-a, on je rekao da su mu "odvratni ljudi koji idu i te pojedine bapske tračeve šire sa pojedinih razgovora pojedinim novinarima".
"To čine kako bi se njima dopali, kako ih ne bi napadali, nego da napadaju nekog drugog. Postoje čitave političke partije koje se samo time bave", rekao je Vučić.
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2022&mm=07&dd=25&nav_category=11&nav_id=2189401
Bravo gospodine predsedniče!

Još jedan šamar za rušilačku opoziciju.
Zato ja i podržavam predsednika Aleksandra Vučučića. Radi korisne stvari za našu državu. Da li je to idealno? Naravno da nije. Ali ovo je najbolje moguće za Srbiju u ovom trenutku.