C0NSIGLIERI
Buduća legenda
- Poruka
- 44.224
Ja pomislio da je Natasa Kandic ili Sonja Biserko na sliciLazna vijest. Slika Amerikanca iz 2014.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja pomislio da je Natasa Kandic ili Sonja Biserko na sliciLazna vijest. Slika Amerikanca iz 2014.
Страдање Подунавских Шваба је трагедија за коју је одговорна тадашња Немачка.Нико их није дирао до 1945 године, а да није било њиховог ангажмана у Другом светском рату, или да се њихов ангажман сводио на оно што су Немци радили у Француској или Норвешкој, не би их нико дирао ни 1945 године.Ово је оправдање Хрвата и муслимана за све злочине над Србима које су починили у СФРЈ 1991-1995.
"Заклани Срби у Сарајеву"
"А Срби што су пуцали из снајпера на град? Да ли треба да жалимо наше крвнике?" рећи ће ти сваки мошња.
Овде је проблем што је неко затукао жену, децу и родитеље особе А.
Нико не жали за убијеним фолксдојчерима, па ни њиховви потомци. Био је рат, било је тешко време, Немци су вршили злочине, жртве су им се светиле, нико то не доводи у питање. Чешка протерала и побила 10 пута више Немаца од СФРЈ.
Овде се ради о томе да је затирање неке етничке заједнице на неком поднебљу трагедија, па били то макар и дунавске Швабе, нарочито ако на концу страда 7 000 жена, деце и старих, и заслужују да им се зна гроб. Тако је у нормалном свету.
niko ti nije dirao Aćifa EfendijuСа огромним задовољством.
У ствари и тебе и мене би радо преклали због разних дивергентних идентитета. После носили наше капуте и ципеле.
Страдање Подунавских Шваба је трагедија за коју је одговорна тадашња Немачка.Нико их није дирао до 1945 године, а да није било њиховог ангажмана у Другом светском рату, или да се њихов ангажман сводио на оно што су Немци радили у Француској или Норвешкој, не би их нико дирао ни 1945 године.
У конкретном случају, ангажман фолксдојчера је правазилазио уобичајено понашање и злочине окупатора, јер су они овде спаљивали и убијали читава села, вршили стрељања 100 за 1 , гушили људе у камионима издувним гасовима, подржавали усташки геноцидни режим у тзв."НДХ".
Дакле, кад год се помиње страдање фолксдојчера, мора се нагласити и одговорност Немачке за њихово страдање.
Звучи познато?
Da mi je neko pričao da je video na forumu kako ****noscev nudi (sad smežuranu) kožu na temi o Aćifu Efendiji i poziva bivšeg patriotu do pasoša, Dojčeratu___2 da isto ostavi kožicu...
Врло познато.
У смислу да су спремни да проливају океане суза над собом, али целе друге народе отпишу са "ко их јебe", "сами су криви" и сл.
То је та морална незрелост коју очекујеш код суштински неразвијених друштава.
То што се дешавало у северним деловима Србије је један вид послератног поравнања и то припада државно-правној историји.То су заједно закључиле Чешка, Немачка и ЕУ приликом приступања Чешке ЕУ у погледу судбине Судетских Немаца .Наравно, овакав став искључује било какво право потомака фолксдојчера да траже повраћај имовине.Наравно. Иста демагогија, иста идеологија, размишљање у апсолутима, класама и идентитетима.
Сурови социјалдравинизам.
Емпатија и далекосежност равни нули.
То што се дешавало у северним деловима Србије је један вид послератног поравнања и то припада државно-правној историји.То су заједно закључиле Чешка, Немачка и ЕУ приликом приступања Чешке ЕУ у погледу судбине Судетских Немаца .Наравно, овакав став искључује било какво право потомака фолксдојчера да траже повраћај имовине.
Нема никаквог разлога да се слчај Подунавских Шваба у Србији третира другачије.Држава им је одузела имовину и протерала их због њихове припадности немачкој нацији, што је неприхватљиво по садашњим међународним и домаћим прописима.С друге стране, десетине хиљада фолксдојчера није на било какав начин одговарало за злочине које су починили према другим држављанима Југославије.Фолксдојчери су били држављани Југославије све до 1945 године, а за само припадништво СС-јединицама, Вермахту, и уопште за ступање у оружану службу стране државе се и тада и сада кривично одговарало.
Дакле, када би примењивали садашње прописе, међународне и домаће на овај случај, Југославија није смела да одузме имовину и држављанство и протера фолксдојчере, али ни фолксдојчери не би могли да избегну појединачну кривичну и грађанску одговорност за злочине које су починили широм Србије у Југославији .Ту одговорност не би могли да избегну ни фолксдојчери који су евакуисани од стране самих Немаца, јер би Немачка морала да изручи југословенске држављане Југославији ради суђења..
Дакле, десетине хиљада фолксдојчера би добили високе затворске казне за учешће у оружаној агресији на Југославију, чак и ако није доказано да су чинили конкретне злочине.
Такође, њихова одговорност не би била само кривична, већ би се протезала на њихову имовину па чак и на њихове наследнике.На пример, све жртве немачких злочина би могле да траже накнаду од појединих фолксдојчера за душевне болове због губитка блиског лица, накнаду материјалне штете за губитак издржавања услед смрти чланова породице итд.
Not a wordStradanje Hrvata iz Vukovara je tragedija za koju je odgovorna Tuđmanova (na Slavoniju i Dalmaciju proširena Banska) Hrvatska. Niko jih nije dirao do zime 1991 godine, a da nije bilo njihove velikohrvatske pobune, nasilnog svrgavanja načelnika opštine Vukovar srpske nacionalnosti Slavka Dokmanovića sa vlasti, nekažnjenih ubistava vukovarskih Srba i miniranje srpskih lokala u gradu Vukovaru, niko jih ne bi ni dirao. U konkretnom slučaju angažman pobunjenih Tuđmanovih velikohrvatskih ustaša je uzrok a posledica je odlazak etničkih Hrvata (pripadnika hrvatske nacionalne manjine) iz Vukovara u Hrvatsku 18.11.1991! CCCC
P.S.: Nekažnjeno masovno ubijanje Srba iz gradova takozvane samozvane Hrvatske (Hrvatske, Slavonije i Dalmacije), za vreme primirja sa Republikom Srpskom Krajinom u periodu 1992-1995 (o kojima niko osim srpskih medija nije izveštavao), su kolektivno podržavali NATO pakt i EU zajednica!![]()
Stradanje Hrvata iz Vukovara je tragedija za koju je odgovorna Tuđmanova (na Slavoniju i Dalmaciju proširena Banska) Hrvatska. A i niko jih nije dirao do zime 1991 godine, a da nije bilo njihove velikohrvatske pobune, nasilnog svrgavanja načelnika opštine Vukovar srpske nacionalnosti Slavka Dokmanovića sa vlasti, nekažnjenih ubistava vukovarskih Srba, te miniranja srpskih lokala u gradu Vukovaru, niko jih ne bi ni dirao. A u konkretnom slučaju, kolektivni angažman pobunjenih Tuđmanovih velikohrvatskih ustaša je uzrok a posledica je odlazak lokalnih Hrvata (pripadnika hrvatske nacionalne manjine) iz grada Vukovara u takozvanu Hrvatsku 18.11.1991! CCCCStradanje Srba iz tzv. "RSK" je tragedija za koju je odgovorna tadašnja Srbija. Nitko ih nije dirao do 1995. godine, a da nije bilo njihove pobune o Domovinskom Ratu, ili da se njihova pobuna svjela na to što se npr. djesilo u Gruziji, ili Pridnjestrovlju, ne bi ih nitko dirao ni 1995.
U konkretnom slućaju, angažman pobunjenih srbočetnika je prevazilazio uobičajen nivo iz sukoba u Sloveniji ili pri raspadu SSSR-a, jer su oni spaljivali, granatirali i ubijali čitave gradove. Razorili su Vukovar, streljali zarobljenike na Ovčari, granatirali su Osijek, Bjelovar, Zadar, za njih je JNA razorila biser svijeta Dubrovnik, napali su Banske Dvore raketama sa ciljem ubojstva predsjednika Hrvatske, te su protjerali tisuće Hrvata koji su živjeli na prostoru njihove tzv. "RSK".
Dakle, kad god se spomjene Oluja, mora se naglasiti odgovornost Srbije za njihovo stradanje.
aham, a gde je jugoslavija u celoj prici,Stradanje Srba iz tzv. "RSK" je tragedija za koju je odgovorna tadašnja Srbija. Nitko ih nije dirao do 1995. godine, a da nije bilo njihove pobune o Domovinskom Ratu, ili da se njihova pobuna svjela na to što se npr. djesilo u Gruziji, ili Pridnjestrovlju, ne bi ih nitko dirao ni 1995.
U konkretnom slućaju, angažman pobunjenih srboćetnika je prevazilazio uobićajen nivo iz sukoba u Sloveniji ili pri raspadu SSSR-a, jer su oni spaljivali, granatirali i ubijali ćitave gradove. Razorili su Vukovar, streljali zarobljenike na Ovčari, granatirali su Osijek, Bjelovar, Zadar, za njih je JNA razorila biser svijeta Dubrovnik, napali su Banske Dvore raketama sa ciljem ubojstva predsjednika Hrvatske, te su protjerali tisuće Hrvata koji su živjeli na prostoru njihove tzv. "RSK".
Dakle, kad god se spomjene Oluja, mora se naglasiti odgovornost Srbije za njihovo stradanje.
Звучи познато?
Nitko ne dira ni srpsku djecu u ustašiji ?Stradanje Srba iz tzv. "RSK" je tragedija za koju je odgovorna tadašnja Srbija. Nitko ih nije dirao do 1995. godine, a da nije bilo njihove pobune o Domovinskom Ratu, ili da se njihova pobuna svjela na to što se npr. djesilo u Gruziji, ili Pridnjestrovlju, ne bi ih nitko dirao ni 1995.
U konkretnom slućaju, angažman pobunjenih srboćetnika je prevazilazio uobićajen nivo iz sukoba u Sloveniji ili pri raspadu SSSR-a, jer su oni spaljivali, granatirali i ubijali ćitave gradove. Razorili su Vukovar, streljali zarobljenike na Ovčari, granatirali su Osijek, Bjelovar, Zadar, za njih je JNA razorila biser svijeta Dubrovnik, napali su Banske Dvore raketama sa ciljem ubojstva predsjednika Hrvatske, te su protjerali tisuće Hrvata koji su živjeli na prostoru njihove tzv. "RSK".
Звучи познато?
Ratko Mladić je srpski junak.Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večras i o krečenju murala Ratka Mladića u Beogradu.
Neko je rešio da se obračunava sa Mladićevom slikom, ja ne bih rekao da oni čak jurišaju na mene, ne bih precenio sebe", kazao je.
![]()
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=11&dd=16&nav_category=11&nav_id=2057710
Maske su pale!
Postoji apsolutni znak jednakosti između SNS i Ratka Mladića.
Poglavar SNS čak kaže: "Kad napadaju Mladića, napadaju mene. Izvinjavam se ako to neskromno zvuči, jer je za mene on veliki idol."
Naučite debili da je Svastika koju ste nacrtali najstariji simbol srpskog naroda.
Not a word
Ljudski bi bilo da prvo insistira na uklanjanje ovakvih krvatskih "murala" ?Savjetnica generalnog sekretara UN-a: Molim vas, uklonite mural Mladiću
REGIJA Autor:N1 Srbija20. nov. 202119:311 komentar
Podijeli:
Izvor: Canva/N1![]()
Priznavanje da se desio genocid ne znači i negiranje da su se desili i drugi zločini, kao što ni osuđivanje neke osobe za genocid ne znači da je krivica kolektivna, poručuje savjetnica generalnog sekretara UN-a za prevenciju genocida Alice Wairimu Nderitu koja je bila u trodnevnoj posjeti Beogradu. Nderitu u intervjuu za N1 kaže da debata, kako je rekla, u vezi sa muralom osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću otkriva dublje procese i napominje da o tome društvo treba da razgovara.
“Mislim da mural pruža prostor da se vodi takav razgovor. On pruža prostor, ali ne bi trebalo da postoji. Moj stav i savjet svima sa kojima sam razgovarala bio je: ‘Molim vas, uklonite mural. To je savjet od nekoga ko je vidio toliko nasilja i toliko ratova u svijetu, i zato kažem: ‘Uklonite mural’. A kada kažem da se ukloni mural, mislim i na ostale murale na kojima su ljudi koji su osuđeni“, rekla je Nderitu.
Dodaje da istovremeno treba da se iskoristi kriza kako bi se pokrenuo razgovor o tome kako da se povede zemlja dalje.
„Dodsta ljudi mi je reklo da su ogorčeni zbog svih presuda protiv Srba, i da zbog njih nas tako percipiraju. Ja kažem ljudima da to nije narativ u koji vjerujem i sa kojim sam došla ovdje. Ja sam došla u Srbiju da potražim lidere i da potražim glasove koji se razlikuju od ovih koji ‘za ili ‘protiv'“, navela je savjetnica generalnog sekretara UN za prevenciju genocida.
Lepo su se postrojile kao pred streljčkim odredom.![]()
puj
![]()
Kandička, e
![]()
Žene sa bradom
Imal pite?Наравно. Иста демагогија, иста идеологија, размишљање у апсолутима, класама и идентитетима.
Сурови социјалдравинизам.
Емпатија и далекосежност равни нули.