Kada padne Vučić, sistem, sta ocekujete?

Управо супротно. Слободно идем улицом јер је то јавна површина али не могу слободно кроз нечије двориште јер приватно лице има власт над том површином. Направи само паралелу са осталим стварима.
Da li bi mi dao svoj PlayStation 5, posto ja hocu slobodno da ga koristim?

Ocekujem duplo golo.
Nastavit cemo da budemo marioneta drzava kao i sve ostale male drzave koje ne smiju da imaju svoju politiku i pravac.
Marionete su gradjani diktatura i autokratija 'suverenih drzava'.

Oni se ne pitaju za bilo sta, suvereni diktatori koji su nezavisni od uticaja spolja sa njima mogu da rade sta god hoce.

Strasno je koliko nemate pojma o drustvu, svetu i politici.

Strasno je koliko ste indoktrinirani jeftinim narativima.

Šta očekujem posle pada Vučičevog režima?

Ništa. Potrebno je vreme za set novih izbornih zakona, medijskih zakona, zakona o gradnji, zakona o korupciji...

Javni dug koji je ostavio Milošević smanjivao se kada je došla nova vlast, ali je počeo da raste tokom Vlade Mirka Cvetkovića. Sada ne mogu da zamislim koliki je taj javni dug. Ogroman jer se pozajmljivalo i kod stranih i kod domaćih banaka.
Posebno pitanje je dugovanje ukoliko se prekinu neki štetni ugovori.

Bilo bi dobro da nova vlast zabrani kopanje jadarita. Da se poništi francusko-nemački plan i Sporazumi iz Brisela i Ohrida.

Sve ovo ne može da se uradi odmah, ukoliko hoćemo da poštujemo zakonske procedure. A moramo da ih poštujemo da nam se ne desi isto za 4-8 godina.

I ne očekujem da ovu vlast mogu da promene samo studenti, samo opozicija 2.0. Moraju svi zajedno da se ujedine i potrebno je pridobiti veliki broj birača koji glasaju za SNS.

Znam kako to može da se uradi, ali to nije tema. 🙂

Back