leki1
Iskusan
- Poruka
- 6.588
Upravljaće stranciNedaj bože nikome da ti slobodni radikal upravlja nuklearkom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Upravljaće stranciNedaj bože nikome da ti slobodni radikal upravlja nuklearkom.
Rusi će da grade i kontrolišu
Ugalj nam je još malo presušio. Na Kosovu ga ima ali su nam Kosovo uzeli. Ostao je samo uranijum i Srbija ga ima. Nuklearni otpad se skladišti a jalovina od jadarita ide u reke. To je i poenta zašto se uzima ova nuklearna opcija.
Kad su 24 studenata otišli?Uhh kasnite sa informacijama.
1.kadar,već se 24 studenata nalazi oko toga u Rusiji na adekvatnim visokotehnoloskim studijama.ove godine se očekuje da jos 8-10 ode.
2.ukidanje moratorijuma posle 35 godina na nuklearnu energiju koji je već ukinut prošle godine.
3.dogovor oko finansijskog komercijalnog aspekta koji je u toku.
Već je i završena studija o korišćenju nuklearne energije u Srbiji
Da to je i politicko pitanje.ameri su prošli put imali prednost u odnosu na sssr sada je suprotno
N1 i hrvati klasika izvrnuto činjenice.mi ne nudimo tražimo...
Paula eto, došli smo do momenta da se slažemo sa VučićemPazi, ja sam o ovome pisala još pre.
Sasvim se slažem.
Samo to mora pre biti Francuska, ne može Rusija ili Kina, jer je pitanje nuklearne energije političko, i zadire u odnos Istok - Zapad.
Mi smo dakle još kada je bio SFRJ, tj Slovenija i Hrvatska, gradili uz pomoć Amerikanaca. Amerikanci su nekoliko godina i vodili elektranu u smislu radnika i nadzornih organa dok nisu dovoljno podučili domače stručnjake. Sada Krško radi odlično, remontovana je (one imaju određeni vek trajanja), i plan je da se gradi Krško II, koja bi trebalo 2035 da bude puštena u rad.
Sa WIKIPEDIJE O IZBORU FIRME ZA GRAĐENJE:
In the early 1970s, Tito's government of Yugoslavia recognized the need for additional electrical production in the constituent republics of Croatia and Slovenia. With a domestic source of uranium available, proposals were obtained from Siemens (Germany) and Westinghouse (USA) for a single nuclear power station of a practical size. With the agreement of the U.S. government, Westinghouse won the competition to supply a plant based upon the Angra power plant being constructed in Brazil at that time. The Yugoslav management in 1975 consisted of personnel from both the Slovenian and Croatian power companies and a representative from the central government in Belgrade. As the design began, it was recognized that Westinghouse had a more modern design underway for the KORI-2 plant which is now the sister plant of Krško. Indeed, when the Krško Plant began producing power in 1981,[4] it preceded both the Angra and Kori-2 plants.
Kad su 24 studenata otišli?
Ako je ovo tačno i ako će nam zaista Rusi graditi elektranu to znači da smo zatvorili vrata Evrope i zapadnog sveta. A to je katastrofa.Uhh kasnite sa informacijama.
1.kadar,već se 24 studenata nalazi oko toga u Rusiji na adekvatnim visokotehnoloskim studijama.ove godine se očekuje da jos 8-10 ode.
2.ukidanje moratorijuma posle 35 godina na nuklearnu energiju koji je već ukinut prošle godine.
3.dogovor oko finansijskog komercijalnog aspekta koji je u toku.
Već je i završena studija o korišćenju nuklearne energije u Srbiji
Da to je i politicko pitanje.ameri su prošli put imali prednost u odnosu na sssr sada je suprotno
N1 i hrvati klasika izvrnuto činjenice.mi ne nudimo tražimo...
Pa imali ste šansu preko jadarita da ameri i Evropa uzmu deo kolača. Gotovo sadAko je ovo tačno i ako će nam zaista Rusi graditi elektran to znači da smo zatvorili vrata Evrope i zapadnog sveta. A to je katastrofa.
Paula eto, došli smo do momenta da se slažemo sa Vučićem
Pa imali ste šansu preko jadarita da ameri i Evropa uzmu deo kolača. Gotovo sad
Tako je.Ako je ovo tačno i ako će nam zaista Rusi graditi elektranu to znači da smo zatvorili vrata Evrope i zapadnog sveta. A to je katastrofa.
Politicka prostitucija, nudis i rasprodajes drzavne resurse, pravis biznis strancima, kako bi te podrzavali i tolerisali za korupciju i sibicarenje. Naravno, na stetu drzave i sveopsteg dobra svih nas. U slucaju Putka, da se malo manje ljuti za izvoz oruzja i municije voljenom Zelenskom?Vučić je u Kini dogovorio s rusima izgradnju nuklearki. Verujem da se na taj korak odlučio jer jadarit izaziva zagađenje a nuklearke neće.
Nuklearke rusi kina
AV-u je u srcu Rusija, to je više puta izjavljivao nekima pa su to posle prenosili. Njega baš briga za Evropu, evropski identitet Srba, vladavinu prava... Što više smo na istoku to ćemo više biti diktatura što njemu naravno odgovara. Svojevremeno mi je jedan naprednjak koga lično znam rekao onako afektivno "šta će nama ta EU". U osnovi tog stava je težak primitivizam i jedan orijentalni mentalni sklop.Tako je.
Ne mogu da verujem da zaista to neko ozbiljna da uzima u obzir, da Rusi grade.
To je onda potpuno završena priča sa bilo kakvim odnosima sa Zapadom i sa svim našim komšijama.
ali pošto oni ništa ne misle osim o svojoj guzici, misle da uvezu gomile Ganaca i šta svce još ne, potrebno je pothidno da se zamene sa čela Srbije.
užas, sve je gore i gorePoliticka prostitucija, nudis i rasprodajes drzavne resurse, pravis biznis strancima, kako bi te podrzavali i tolerisali za korupciju i sibicarenje. Naravno, na stetu drzave i sveopsteg dobra svih nas. U slucaju Putka, da se malo manje ljuti za izvoz oruzja i municije voljenom Zelenskom?
Stalno ide i priča koju tvoji karikiraju da smo mi uvek za evro integracije.Msilim da on nije normalan ako to radi sa Rusima.
Tu je završena svaka priča o daljnoj pomoći EU. Nego.. kako ćže da vrati sve te novce koje je EU dala za pristupanje?
Stalno ide i priča koju tvoji karikiraju da smo mi uvek za evro integracije.
Zasto nije normalan?uostalom ne radi to on sam.to je sistem.pripreme.to je odavno to u toku.
Videćemo videćemo velika igra je tu u pitanju.Nije odavno ovo oko elektrane. bilo jejavno saopštenje posle sastanka sa Makronom da treba Francuska da gradi.