Vučić:Nikolić ne može dugo bez vode

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je bitka bez pobjednika ili pobjeda bez pobjeđenog.

Ja predviđam ovakav razvoj situacije:

Tadić ne raspisuje izbore,Nikolić ne prekida štrajk svojom voljom već odlukom ljekara, na taj način se izlazi iz pat-pozicije.

Posle Lavrove posjete, sve će biti riješeno...

Nisi razumeo magiju svega ovoga.
Pa izbori i onako slede - tako da je tadić ispušio kako god da okreneš.
Trebao je imati pamet da ode na vreme.

Ovo je bitka bez pobjednika ili pobjeda bez pobjeđenog.

Ja predviđam ovakav razvoj situacije:

Tadić ne raspisuje izbore,Nikolić ne prekida štrajk svojom voljom već odlukom ljekara, na taj način se izlazi iz pat-pozicije.

Posle Lavrove posjete, sve će biti riješeno...
A ja ću ovo da ponovim:
Da, i to je zanimljivo.

Ja bih da mi neko stručan protumači članove aktuelnog zakona koji se na to odnose:
Član 31 Zakona o zdravstvenoj zaštiti:
"Medicinska mera protivno volji pacijenta, odnosno zastupnika poslovno nesposobnog pacijenta, može se preduzeti samo u izuzetnim slučajevima koji su utvrđeni zakonom i koji su u skladu sa lekarskom etikom."

Član 32:
"Pacijent ima pravo da odredi lice koje će u njegovo ime dati pristanak, odnosno koje će biti obavešteno umesto pacijenta o preduzmanju medicinskih mera, u slučaju da pacijent postane nesposoban da donese odluku o pristanku."

Član 33.
"Pacijent ima pravo da predloženu medicinsku meru odbije, čak i u slučaju kada se njome spasava ili održava njegov život.
Nadležan zdravstveni radnik dužan je da pacijentu ukaže na posledice njegove odluke o odbijanju predložene medicinske mere i da o tome od pacijenta zatraži pismenu izjavu koja se mora čuvati u dokumentaciji o lečenju, a ako pacijent odbije davanje pismene izjave, o tome će se sačiniti službena beleška.
U medicinsku dokumentaciju nadležni zdravstveni radnik upisuje podatak o pristanku pacijenta na predloženu medicinsku meru, kao i o odbijanju te mere.

Onako, laički, deluje da je član 31. u suprotnosti sa članom 33. :think: Odnosno, da se može doneti i jedna i druga odluka, kako bude zgodno.

Jel' Toma Principijelni dao pismenu izjavu da odbija medicinsku meru kojom mu se spasava ili održava život?

....i da dodam i ovaj član:
član 34:
"Nad pacijentom koji je bez svesti, ili iz drugih razloga nije sposoban da saopšti svoj pristanak, hitna medicinska mera može se preduzeti i bez njegove saglasnosti."

I, kako se ovo tumači?

Ako Toma nije u startu, kad je doveden u blnicu, dao pismenu izjavu da odbija medicinsku meru kojom mu se spasava ili održava život (čime je folirant teški, kao da to već ne znamo), onda lekari mogu da reaguju prema odluci porodice ili sopstvenoj odluci. Ako je dao takvu izjavu, onda bi lekari direktno kršili zakon.

Ili ne?

Hehehe...
Slušam vesti RTS.

1. Mala grupa simpatizera ostala ispred zgrade predsedništva
2. U Predsedništvo stigao pregovarački tim za KiM sa Vukom Jeremićem.

Onda pokažu izjave navedenih pregovarača i Jeremića gde se u pozadini čuje urlanje mase "Spasi Srbiju i ubij se, Boreiseeee", a kad Jeremić govori masa urla "Lopovi, lopovi!"

Dosta ste ga vise etiketirali da je samoubica!

Bezobraluk!
Yеби га, јесте самоубица. Ко га је терао да поремети себи крвни баланс? Хвала богу има довољно хране & пића у нашој земљи.

Као што Алах каже у Курану:

68. Видиш ли воду коју пијеш?

69. Да ли је ти спушташ у виду кише, или то Ми радимо?

70. Да смо тако хтели, могли смо да је претворимо у со.
Зашто онда ниси захвалан.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back