VUČIĆ NAJAVIO JOŠ JEDNO POVEĆANJE PLATA NA KRAJU GODINE: Lekari, prosvetari, policajci, stiže povišica!

Bar se obznani, ranije je trebalo godine da se stidljivo počne pisati o mobingu, ljudi nisu smeli ni da se jave za poniženja koja su trpeli

U "Group" u kojoj sam ja radila , kada smo kupili jednu fabriku i kada se sindikalac pobunio zbog mobinga dobio je par "poruka" koje nije razumeo, nakon toga dobio je "poruku" koju je razumeo ... samo smo načuli da ga je neko naučio pameti , što je bila poruka za sve ...
ništa od toga nije tačno
vreme braće vučić je vreme najvećeg i najbrutalnijeg maltretiranja i ponižavanja radnika

Zato što je "patentirao" deltoide , tašna mašna , dobra veza, diploma , minimum znanja , maksimum samopuzdanja , samo bahato, udri, viči , zlostavljaj ...

Pošto je bilo dosta talentovanjih da psihički zlostavljaju ljude a nisu baš bili voljni da uče krenule su sega mege giga ...

Državu su pretvorili u konc logor , i sada nije bolje , ali se taj metod napušta polako
Šta sad nema ono srpski privrednik ,tudje nećemo ,svoje ne damo ... samo zato što nije član Svinjske Hunte Znači ipak ti nije drag svaki kriminalac , tajkun , ubica , narko diler , pedofil ,mafijaš samo zato što je Srbin , a ne judeošiptarohrvat , potrebno je da bude i obožavalac S... H... :lol:

Na jesen će biti mnogo vidljiviji uticaj krize na privredu.
Vučić će imati dva puta:

1. Da se dodatno zadužuje kako bi održavao trenutni nivo plata (ko poveruje u povećanje nije normalan)
2. Da ponovo smanji plate u javnom sektoru i penzije.

Pošto je ovo pod 2 već jednom primenio, verovatno će se dodatno zaduživati.
Taj scenario smo već imali 2008-1012. Ostaje da vidimo na koje će sve kreativne načine propagandna glasila da objasne novonastalu situaciju
bajo

kriza koja dolazi, SEKA 2008 je tek kasljucanje u odnosu na ovo sto ce da se uskoro sruci na trzista

SEKA 2008 je imala oko 4 godine u globalnim indeksima da se vrati samo na prethodni nivo pa tek onda neki rast je krenuo

zemlje kao Italija i Spanija nisu uopste dostigle prethodne nivoe GDP pre 2008e

kako da kazem ovo plasticno

sledi potop Biblijskih razmera, znaci 1929a do prakticno 1945e ali x2 ili x3
a to znaci posledice koje ce doneti ratove lokalno, regionalno pa i globalno

ništa od toga nije tačno
vreme braće vučić je vreme najvećeg i najbrutalnijeg maltretiranja i ponižavanja radnika

Ovo je istina i ne pišem zbog politike, da bih nekoga "oljagala" , sigurna sam da ni tadašnja vlast baš nije sve znala

Takođe par godina kasnije (isti period) jedan radnik koji je bio napadnut u firmi , prijavio je policiji i "menadžment" je debelo platio da ne idu na sud , jer bi ih tek tamo odrao
Zakon je i tada

Ne gledajte sve usko stranački, moja iskustva pišem i da se nikada ne ponovi više i da se svi protiv toga borimo ko god da je na vlasti

Imam da napišem što šta i o sadašnjima ali nije tako brutalno , što ne znači da nema , samo ja nisam svedok .

Šta sad nema ono srpski privrednik ,tudje nećemo ,svoje ne damo ... samo zato što nije član Svinjske Hunte Znači ipak ti nije drag svaki kriminalac , tajkun , ubica , narko diler , pedofil ,mafijaš samo zato što je Srbin , a ne judeošiptarohrvat , potrebno je da bude i obožavalac S... H... :lol:

Koliko ste vi politički ostrašćeni , pa to je čudo

Prošlost se ne može izmeniti .

I sada imamo relikte tih vremena - danas me iz velike knjigovodstvene agencije ubeđuju da ako "poslodavac ne ponudi odmor radniku u godinu dana" radniku "propada" odmor i poslodavac ne trpi nikakvu sankciju

Može radnik da radi godinu dana bez odmora ako tako poslodavcu odgovara ...država mu to dozvoljava .

A kako ti uopšte dolaziš na temu?
Jel ti viđe da je uvaženi kolega Artur naveo da 2012 zaposlenih skoro nije ni bilo. I sad, možda plate i jesu nešto manje, al zaposlenost je mnogo veća.
Kako to tamo ćoravo dolaziš na temu¿¡

Zaposlenost je veca srazmerno broju iseljenih iz Srbije.

Nemoj meni pricati o zaposlenima i nezaposlenima posto mi je na odredjeni nacin to i profesija tako da iskuliraj sa glupim komentarima.

Zaposlenost je veca srazmerno broju iseljenih iz Srbije.

Nemoj meni pricati o zaposlenima i nezaposlenima posto mi je na odredjeni nacin to i profesija tako da iskuliraj sa glupim komentarima.
Ja ih recimo znam dosta koji su se iselili i pored zaposlenja. Nije ti ni to relevantnost.
I naravno, nije to samo pitanje zaposlenosti i plate što se ljudi sele. Masa njih jednostavno nema šta da čeka u Srbiju sa rupom od dvajes godina u radnom stažu. A DOS i Đilasove lekture su se pokazali kako oni ljudima radni vek znaju da unakarade i onima što su radili. A sa druge strane klipove guraju u točkove sadašnjoj vlasti što i za promašene generacije hoće da ustanovi pune penzije.
Oni jednostavno nemaju druge ideje nego da napadaju sve ono korisni što ovi sad hoće da urade.

Na jesen će biti mnogo vidljiviji uticaj krize na privredu.
Vučić će imati dva puta:

1. Da se dodatno zadužuje kako bi održavao trenutni nivo plata (ko poveruje u povećanje nije normalan)
2. Da ponovo smanji plate u javnom sektoru i penzije.

Pošto je ovo pod 2 već jednom primenio, verovatno će se dodatno zaduživati.
Taj scenario smo već imali 2008-1012. Ostaje da vidimo na koje će sve kreativne načine propagandna glasila da objasne novonastalu situaciju
Pod 1 je jedina moguća opcija .. Zadržavanje sistema vladavine naprednih u, narednom periodu će koštati građane 7-10miljardi uz pad Bdp koji će dug % dodatno da gurne zemlju dublje u rupu .

Poslednja izmena:
Kakav vic da ova današnja vlast hoće nešto da uradi. Pa možda bi i uradili kad bi znali, a neće ni da znaju. Evo već 8 godina. Zato nije ni čudo da sve medije drže na uzdi. Da sakriju sve afere , lopovluke i nesposobnost. Zdravstvo u aprilu nije dobilo povećanje plate nego stimulaciju i to 8% dok traje korona. Oni zdravstveni radnici koji su se zarazili koronom nisu dobili ni tih 8%
Visina plate ne znači ništa ako to pojede inflacija. Ono što vam je pre 10 godina trebalo 1.000 din sad vam treba 2.000 din za istu robu.

Kakav vic da ova današnja vlast hoće nešto da uradi. Pa možda bi i uradili kad bi znali, a neće ni da znaju. Evo već 8 godina. Zato nije ni čudo da sve medije drže na uzdi. Da sakriju sve afere , lopovluke i nesposobnost. Zdravstvo u aprilu nije dobilo povećanje plate nego stimulaciju i to 8% dok traje korona. Oni zdravstveni radnici koji su se zarazili koronom nisu dobili ni tih 8%
Visina plate ne znači ništa ako to pojede inflacija. Ono što vam je pre 10 godina trebalo 1.000 din sad vam treba 2.000 din za istu robu.
To ti sa tvojim glupom pogledima ne možeš da vidiš.
I ta igra sa inflacijom nije Vučićeva igra. Pa ti ni u Nemačko od plate od 1500€ nemaš niša kad je kirija 1000€.

Još jedan bot. Kad imaju ovakve botove onda stvarno ništa pametno ne možete ni da očekujete od ovakve nakaradne vlasti.
Upoređivanje Nemačke i Srbije može da pravi samo neko ko ne razmišlja svojom glavom. Ako Nemačka ima rast bdp od 1% to je jednako rastu Srbije od 97%
Nemas ti sa tom tvojom glavom veze.

Back