Nikita Kulganov
Buduća legenda
- Poruka
- 37.596
Вучић и Трамп на истом списку за одстрел
Атентат на бившег америчког председника и кандидата на предстојећим изборима Доналда Трампа последица је, између осталог, медијске кампање којом се он означава као легитимна мета политичких противника.Покушаји убиства високих државних званичника постали су учестали у претходних неколико месеци, а пре Трампа, председник Владе Словачке Роберт Фицо такође је био жртва атентата. Готово по истом шаблону као и у случају Трампа, медији под контролом одређених структура покушали су да релативизују покушаје убиства, оправдају политичко насиље у случају када су мете заступници другачије политике, па чак и да окриве жртве.
На истоветан начин, на који су медији попут Си-Ен-Ена правили мету од Доналда Трампа, њихова филијала у Србији Н1 и остали сателитски медији који послују у оквиру Јунајтед групе воде кампању против председника Србије Александра Вучића.
Председница Народне скупштине Ана Брнабић цитирала је на који начин се Александар Вучић описује на поменутим медијима што, како је навела, има за циљ његову дехуманизацију, таргетирање и угрожавање безбедности.
- Ајмо овако. Када ја кажем, када ја цитирам неког из тајкунских медија, ко Александра Вучића, председника Републике Србије окарактерише следећим епитетима: неискрен, бахат, беспризоран, деструктиван, радиоактиван, самољубив, деспот, болестан, зао, несимпатичан, манипулативан, лажов, нарцисоидан, неваспитан, токсичан... Хитлер, Гебелс и тако даље... Све сам цитирала, само оне речи које сам чула само на Н1. И то није таргетирање? - упитала је Брнабићева.

https://www.politika.rs/scc/clanak/623475/Vucic-i-Tramp-na-istom-spisku-za-odstrel-videoIma neke logike, i Nostradamus je pisao o ovome ?