Вучић: Крађа да се прогласи криминалом који не застарева

SunFun

Domaćin
Poruka
3.237
Вучић: Крађа да се прогласи криминалом који не застарева

НОВИ САД – Први потпредседник Владе и министар одбране Александар Вучић изјавио је данас да постоји идеја да се промени Устав Србије, како би се крађа државних пара прогласила криминалом који не застарева.

То не треба схватити као нову иницијативу промене Устава која се ради „због нечег другог“, рекао је Вучић у Новом Саду након обележавања Дана ослобођења Новог Сада у Првом светском рату.

„Сматрамо да је веома важно да сви у Србији разумеју да се не исплати красти и бавити се корупцијом и криминалом. Та порука ће бити и више него јасна и ми сада морамо да пронађемо најбољи правни модус како би људима било јасно да ће, и после 10 година, уколико су починили такав злочин против народне и државне имовине, одговорати“ , рекао је Вучић

Вучић је истакао да није суштина у правном механизму, већ „у јасној политичкој вољи коју нико у будућим генерацијама неће моћи да промени“.

.................

http://www.pravda.rs/2012/11/09/vucic-kradja-da-se-proglasi-kriminalom-koji-ne-zastareva/

+ Пооштрити казне за крађу буџетских (наших) пара.

Јел то треба да значи да ће криминалци чије је хапшење најављивао Вучић бити ухапшени када СНС сиђе са власти ?
Пошто је очигледно да Вучић по питању хапшења неће учинити ништа,рачуна,ајд да ја променим закон да им кривична дела не застаре,па кад ја одем,нек их хапси неко други,ја не смем.

Сулуда идеја. Застарелост не постоји због тога да би се неко извукао од одговорности него из других разлога.

Укидањем застарелости се угрожава правна сигурност , без обзира о којем кривичном делу је реч.

Кажњавање кривичних дела је бесмислено после 20 или 30 година.

Сулуда идеја.

zasto bi bilo besmisleno odgovoarati za UNISTENJE zivota mnooogih ljudi??

ako su sada nesposobni da se obracunaju sa lopurdama, mozda ce nekad neko biti sposoban

zasto bi bilo besmisleno odgovoarati za UNISTENJE zivota mnooogih ljudi??

ako su sada nesposobni da se obracunaju sa lopurdama, mozda ce nekad neko biti sposoban

Па ако су неспособни нека се повуку и уступе место некоме ко је способан.
Не знам колико мандата треба напредњацима да ухапсе криминалце о чијим кривичним делима свакодневно читамо у новинама ?

Сулуда идеја. Застарелост не постоји због тога да би се неко извукао од одговорности него из других разлога.

Укидањем застарелости се угрожава правна сигурност , без обзира о којем кривичном делу је реч.

То што се украде мора да се врати... Макар и кроз 30 година и више година! Ма и наслеђено од лопова оца или ујке, све што ниси ти стекао ВРЋИ БРЕ!

Па ако су неспособни нека се повуку и уступе место некоме ко је способан.
Не знам колико мандата треба напредњацима да ухапсе криминалце о чијим кривичним делима свакодневно читамо у новинама ?

ako im uspe da ih corkiraju, dobro je. ako ne. mozda ce neki drugi posle njih.

a sto se tice ustupanja mesta...pa nesto se i ne mogu setiti da ima iko priblizno resen i jak za to..

То што се украде мора да се врати... Макар и кроз 30 година и више година! Ма и наслеђено од лопова оца или ујке, све што ниси ти стекао ВРЋИ БРЕ!

vrcajte i meni sto ste mi od pradede pokrali komunisti jedni!
iako vas zvanicno vise i nema...

ako im uspe da ih corkiraju, dobro je. ako ne. mozda ce neki drugi posle njih.

a sto se tice ustupanja mesta...pa nesto se i ne mogu setiti da ima iko priblizno resen i jak za to..

Приближно коме ? Ја не видим да су напредњаци одлучни да ступе у обрачун са криминалом.Они би да борбу против криминала воде преко медија,Курира,Информера,ТВ Свет Плус,Фејсбука идр, уместо путем институција.Ни сам не знам колико их је Курир до сада похапсио,преко Ђиласа,Пајтића,Дулића,Miskovica...до Милутина Мркоњића,и неких,како Вучић каже,из сопствених редова ?
Није ми јасно како неко ко има сву власт у својим рукама,и руководи правосудним ресором,може да дозволи да неко кривично дело застари ?
Ако је кривично дело откривено зашто се не санкционише ? Хоће ли се пракса маратонских судских поступака наставити под Николићем и Вучићем ?
Ја колико знам обећавали су нешто друго.Па нек изволе.Нема шта да им успе или не успе да ћоркирају некога.Ако против неког имају доказе,а кажу да имају,шта се чека ?

"Брилијантни" правник предлаже правни нонсенс ....

Ебга, све ће се учинити
не би ли се одржао рејтинг,
али ЏАБЕ !!!!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ne mogu da vjerujem, da tako nisko drzi, podcjenjuje,... inteligenciju ovog naroda!!!!!:confused:

А на Крсту си дошао да тражиш "интелигенцију народа" ....

:dontunderstand:

Nije suluda, naprotiv...suludo je da krivično delo zastari u vremenu dok je izvršilac na nekoj funkciji, a u Srbiji to znači "slobodan"... saberi se malo...

Приближно коме ? Ја не видим да су напредњаци одлучни да ступе у обрачун са криминалом.Они би да борбу против криминала воде преко медија,Курира,Информера,ТВ Свет Плус,Фејсбука идр, уместо путем институција.Ни сам не знам колико их је Курир до сада похапсио,преко Ђиласа,Пајтића,Дулића,Miskovica...до Милутина Мркоњића,и неких,како Вучић каже,из сопствених редова ?
Није ми јасно како неко ко има сву власт у својим рукама,и руководи правосудним ресором,може да дозволи да неко кривично дело застари ?
Ако је кривично дело откривено зашто се не санкционише ? Хоће ли се пракса маратонских судских поступака наставити под Николићем и Вучићем ?
Ја колико знам обећавали су нешто друго.Па нек изволе.Нема шта да им успе или не успе да ћоркирају некога.Ако против неког имају доказе,а кажу да имају,шта се чека ?
najbolje si sam odgovorio na svoje pitanje...
Pa ne sude Vučić i Nikolić već Sudovi.. a kakvi su nam Sudovi ??? ko ih je takve reizabrao ???
Pričaj ipiši šta hoćeš, ali poreći da se zaista pokrenulo i pored okorelog starog sistema Tužilaca i Sudova, nećeš moći koliko god pisao... jednostavno se oseća drugačija klima... nije to još ono što očekujemo, ali za tako kratko vreme se ne omace ni mačići, a kamoli da se iskoreni korupcija u Srbiji...

Važno je da je počelo, to je proces u kom bi trebale zdušno da učestvuju sve stranke....

Vucic pre svega govori o drzavnoj imovini, ali mislim da je nama potreban drugaciji tretman protiv pravne dobiti i drugaciji sistem kaznjavanja, pa i pitanja zastarelosti.

Besmisleno je da postoji karijera lopova, koji 6 meseci krade, 6 meseci je u zatvoru ili jos gore, nikad i ne vidi zatvor, jer krade na sitno, ili u ovom slucaju na olovku.

Amerikanci su kao odgovor na talas kidnapovanja sa cesto puta smrtnim ishodom, na kraju prihvatili drakonske kazne, od 50 godina do dozivotne robije za kidnapovanje, mozda treba razmisljati o drakonskim kaznama za lopove, 5, 10 i vise godina za povratnike.

najbolje si sam odgovorio na svoje pitanje...
Pa ne sude Vučić i Nikolić već Sudovi.. a kakvi su nam Sudovi ??? ko ih je takve reizabrao ???
Pričaj ipiši šta hoćeš, ali poreći da se zaista pokrenulo i pored okorelog starog sistema Tužilaca i Sudova, nećeš moći koliko god pisao... jednostavno se oseća drugačija klima... nije to još ono što očekujemo, ali za tako kratko vreme se ne omace ni mačići, a kamoli da se iskoreni korupcija u Srbiji...

Važno je da je počelo, to je proces u kom bi trebale zdušno da učestvuju sve stranke....

Не знам шта ти осећаш али ја не осећам никакву промену климе.
Не суде Вучић и Николић али је ресор правосуђа под јуридистрикцијом СНС.Видећемо на случају Дулић како он функционише у пракси.
Не знам шта је то почело ? Колико видим сви криминалци из ДС-а које су спомињали напредњаци су и даље на слободи,а неки из других странака су чак са њима у Влади.

Не знам шта ти осећаш али ја не осећам никакву промену климе.
Не суде Вучић и Николић али је ресор правосуђа под јуридистрикцијом СНС.Видећемо на случају Дулић како он функционише у пракси.
Не знам шта је то почело ? Колико видим сви криминалци из ДС-а које су спомињали напредњаци су и даље на слободи,а неки из других странака су чак са њима у Влади.
Ti mora da si neki radikal...
budi realan i razmisli...šta može da se uradi za 100-njak dana u pogledu kriminala i korupcije u RAZVALJENOJ Srbiji gde nema 10 pravih Sudija i Tužilaca...
Još jednom, ne sudi Vučić, sude sudije a tuže tužioci...
sve njih je pre samo 1 godinu postavio DS... i šta još nije jasno ??

"Брилијантни" правник предлаже правни нонсенс ....

Ебга, све ће се учинити
не би ли се одржао рејтинг,
али ЏАБЕ !!!!

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Јел то треба да значи да ће криминалци чије је хапшење најављивао Вучић бити ухапшени када СНС сиђе са власти ?
Пошто је очигледно да Вучић по питању хапшења неће учинити ништа,рачуна,ајд да ја променим закон да им кривична дела не застаре,па кад ја одем,нек их хапси неко други,ја не смем.

Čekaj samo da potpišu ovo za Kosovo,

pa će posle drugi da im kažu šta su sve pravni nonsensi.

Kakve veze ima da li je neko na ovoj ili onoj funkciji,
kad je krađa u pitanju imunitet se skida.

Ti mora da si neki radikal...
budi realan i razmisli...šta može da se uradi za 100-njak dana u pogledu kriminala i korupcije u RAZVALJENOJ Srbiji gde nema 10 pravih Sudija i Tužilaca...
Još jednom, ne sudi Vučić, sude sudije a tuže tužioci...
sve njih je pre samo 1 godinu postavio DS... i šta još nije jasno ??

tebi očigledno nije jasno kako državni sistem fukcioniše.

Pa to i jeste cilj !

Lopina nikada i nigde ne sme da se oseća sigurnim.

Vucic pre svega govori o drzavnoj imovini, ali mislim da je nama potreban drugaciji tretman protiv pravne dobiti i drugaciji sistem kaznjavanja, pa i pitanja zastarelosti.

Nama treba sistem u kojem će pohapsiti svi koji su se pravili ludi.

U 21. veku, kada su tokovi novca vidljivi iz aviona, dema nikakvih problema da sve krađe
državne imovine otkriju i na vreme procesuiraju.

U okviru rokova zastarelosti koja služi između ostalog i za to da natera državu da funkcioniše.

U 21. veku, kada su tokovi novca vidljivi iz aviona, nema nikakvih problema da sve krađe

U okviru rokova zastarelosti koja služi između ostalog i za to da natera državu da funkcioniše.

„Сматрамо да је веома важно да сви у Србији разумеју да се не исплати красти и бавити се корупцијом и криминалом. Та порука ће бити и више него јасна и ми сада морамо да пронађемо најбољи правни модус како би људима било јасно да ће, и после 10 година, уколико су починили такав злочин против народне и државне имовине, одговорати“ , рекао је Вучић

верујем да свако од нас зна барем пар ликова лопова, да ли сте обратили пажњу коју политичку опцију заступају? :D

све европљани :lol:

U 21. veku, kada su tokovi novca vidljivi iz aviona, dema nikakvih problema da sve krađe

Tokove novca, nije bas lako pratiti, postoje razliciti nivoi zastite i cesto bez sluzbenika koji vrse cudne transakcije, nije moguce sve do kraja ispratiti.

Drzavu nije moguce naterati da funkcionise, oni ili funkcionise ili ne funkcionise.
Moguce je menjati ljude, pokusati promeniti ideje vodilje i stimovati zakone da se prilagode stanju na terenu, a to je kod nas opsta otimacina.

Back