ВУЧИЋ: ДОВЕШЋЕМО СТРАНЕ СТРУЧЊАКЕ ЈЕР НАШЕ НЕМАМО (???!!!)

Aj Mito prestani da se lozis, Srbi su Srbiju sahranili, rasprodali i raspisali.
Ne znam sta si se primio kao da je u Srbiji ostlao nesto za opljackati.
Mene cudi da iko od tih ljudi uopste hoce da dodje i da se yebe sa drzavom koja je u katastrofalnom stanju.

- - - - - - - - - -

Слажем се да је наша домаћа стока највише крива, наш олош, наше продане душе, наше јајаре, наши грамзивци и алавци......... али је чињеница ДА СУ СТРАНЦИ И ЊИХОВЕ СЛУЖБЕ ПОДРЖАВАЛИ И ТРАЖИЛИ УПРАВО ЉУДЕ СА ТАКВИМ ОСОБИНАМА ДА БИ ИХ ГУРАЛИ НА ВЛАСТ.....

Majke mi.

U Srbiji se prodaje čast i poštenje sa 100E. U inostranstvu za milion.
Razlika je ogroma jer je kod nas postalo deo kulture pljačkati,

u ostalom hajde da nabrojimo zemlje u kojima rade strani stručnjaci i koje su ugradili stranci:

1. NR Kina (uzeli sve direktore i menadžere sa zapada)
2. SAD - zemlja koja je i nastala od strane stranaca i u kojoj su IT stručnjaci, mahom Indijci
3. Nemačka, pa šta znači ono "Gastarbajter" !?

Još neko pitanje?
:hahaha:

Au bre kakve ti gluposti ovde "valjaš". Da ne komentarišem ovu nebulozu oko 100 evra i milion. Više mi je zanimljivija ova nebuloza sa Kinom i stranim menadžerima, prvo, odakle tebi taj podatak? A drugo, mnogi pričaju kako je Kina uvela liberalnu ekonomiju i kako se podigla zahvaljujući stranim investicijama. Što naravno nije tačno, Kina je jedna od najvećih privreda u svetu koja uz to ima najveći nivo štednje i investicija, pa je logično da su i strane investicije u apsolutnom iznosu ogromne. Međutim, učešće stranih u ukupnim investicijama u Kini je relativno malo, strane investicije iznose samo oko 5% od ukupnih investicija u kinesku privredu, a od toga oko 80% ukupnih stranih investicija potiče od kineske dijaspore.

Uz to ne može biti nikakvog govora o liberalnoj ekonomiji u Kini jer kina koristi protekcionističke metode, carinskim i drugim merama zaštite domaćih proizvođača - ograničavanje uvoza pomoću kvota, uvoznih dozvola ....pa raznim instrumentima podsticala izvoz - poreskim olakšicama, kreditnim subvencijama, kao i izuzetno efikasan veštački održavan nizak devizni kurs domaće valute.

I na kraju , kakve veze imaju IT stručnjaci i gastarbajteri, sa savetnicima ili ministrima?

Poslednja izmena:
Ne znam jel' bio stranac, ali je bio veci Srbin od mnogih onda, a danas bi bio od vecine ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Archibald_Reiss

...da li je moguce da ste vise (idejno) zatucani danas nego pre 100 godina ... :eek:
Битно је да ти ниси затуцан, него си отишао тамо да будеш туцан, у мозак или пркно, све-једно...:)

Слажем се да је наша домаћа стока највише крива, наш олош, наше продане душе, наше јајаре, наши грамзивци и алавци......... али је чињеница ДА СУ СТРАНЦИ И ЊИХОВЕ СЛУЖБЕ ПОДРЖАВАЛИ И ТРАЖИЛИ УПРАВО ЉУДЕ СА ТАКВИМ ОСОБИНАМА ДА БИ ИХ ГУРАЛИ НА ВЛАСТ.....

Zato je potrebno da stranci dodju i pokažu nam kako se upravlja državom, jer mi ne znamo.

Zamisli daleko bilo da neki radikal bude ministar nečega !?

- - - - - - - - - -

:hahaha:

Au bre kakve ti gluposti ovde "valjaš". Da ne komentarišem ovu nebulozu oko 100 evra i milion. Više mi je zanimljivija ova nebuloza sa Kinom i stranim menadžerima, prvo, odakle tebi taj podatak? A drugo, mnogi pričaju kako je Kina uvela liberalnu ekonomiju i kako se podigla zahvaljujući stranim investicijama. Što naravno nije tačno, Kini je jedna od najvećih privreda u svetu koja uz to ima najveći nivo štednje i investicija, pa je logično da su i strane investicije u apsolutnom iznosu ogromne. Međutim, učešće stranih u ukupnim investicijama u Kini je relativno malo, strane investicije iznose samo oko 5% od ukupnih investicija u kinesku privredu, a od toga oko 80% ukupnih stranih investicija potiče od kineske dijaspore.

Uz to ne može biti nikakvog govora o liberalnoj ekonomiji u Kini jer kina koristi protekcionističke metode, carinskim i drugim merama zaštite domaćih proizvođača - ograničavanje uvoza pomoću kvota, uvoznih dozvola ....pa je raznim instrumentima podsticala izvoz - poreskim olakšicama, kreditnim subvencijama, kao i izuzetno efikasan veštački održavan nizak devizni kurs domaće valute.

I na kraju , kakve veze imaju IT stručnjaci i gastarbajteri, sa savetnicima ili ministrima?

Hoćeš da mi kažeš da je kina postala super sila zahvaljujući Maoističkom komunizmu ? HAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAA

За оне необразоване и који слабо читају - Канада је друга по важности чланица Комонвелта, па чак и да је тачно да је Канађанин министар у Влади Велике Британије (погледао сам састав кабинета и биографије министара и сви су британски политичари), он се не сматра страним држављанином по закону.

СНС на кључна места поставља децу без дана радног стажа (стара школа Демократске странке), па онда кука како немају стручњаке..И ја им верујем...:)

- - - - - - - - - -

Zato je potrebno da stranci dodju i pokažu nam kako se upravlja državom, jer mi ne znamo.

Наравно да ви из СНС не знате да управљате државом, сагласан сам са тобом апсолутно.

За оне необразоване и који слабо читају - Канада је друга по важности чланица Комонвелта, па чак и да је тачно да је Канађанин министар у Влади Велике Британије (погледао сам састав кабинета и биографије министара и сви су британски политичари), он се не сматра страним држављанином по закону.

СНС на кључна места поставља децу без дана радног стажа (стара школа Демократске странке), па онда кука како немају стручњаке..И ја им верујем...:)

Kanadjanin nije ministar, vec Governor of the Bank of England - Mark Carney
He is the first non-Briton to be appointed to the role since the Bank was established in 1694.

- - - - - - - - - -

Наравно да ви из СНС не знате да управљате државом, сагласан сам са тобом апсолутно.

Za one neobrazovane, Indija i Nigerija su takodje članice komonvelta i itekako se smatraju strancima, od ulaznih viza do državljanstva :) Oćeš da kažeš kako neki crnja iz Nigerije se smatra državljaninom Britanije !? :D :D :D

- - - - - - - - - -

Još bolje, dakle čovek koji direktno upravlja bankom jedne od najvećih ekonomija na svetu.

Za one neobrazovane, Indija i Nigerija su takodje članice komonvelta i itekako se smatraju strancima, od ulaznih viza do državljanstva :) Oćeš da kažeš kako neki crnja iz Nigerije se smatra državljaninom Britanije !? :D :D :D

- - - - - - - - - -

Još bolje, dakle čovek koji direktno upravlja bankom jedne od najvećih ekonomija na svetu.

Ja stvarno ne znam koliko covek mora biti lud da mu pored necijih kvalifikacija i rezultata budu bitniji pasos i boja koze, a radi se o drzavi kojoj su godinama ministri bili ili su jos uvek tipovi poput Mrkonjica, Dinkica, Ilica, Krkobabica i ekipe. :dash:

Ja stvarno ne znam koliko covek mora biti lud da mu pored necijih kvalifikacija i rezultata budu bitniji pasos i boja koze, a radi se o drzavi kojoj su godinama ministri bili ili su jos uvek tipovi poput Mrkonjica, Dinkica, Ilica, Krkobabica i ekipe. :dash:

Pa to se i ja pitam.

Ali to je klasičan seljoberski otpor progresu i reformama, a mislim pri tom na prave reforme.
Moramod a izadjemo iz Turko-Balkanskog mentaliteta, jer su nas prestigli i Šiftari.

Pa to se i ja pitam.

Ali to je klasičan seljoberski otpor progresu i reformama, a mislim pri tom na prave reforme.
Moramod a izadjemo iz Turko-Balkanskog mentaliteta, jer su nas prestigli i Šiftari.

A chauffeur is also part of the packages, but he declined and will instead commute to work using the London Underground system.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Carney#Governor_of_the_Bank_of_England
carney-280-03475147.jpg

To je ono o cemu ja pricam, nesto sto je nepojmljivo za domaceg seljobera. Gospodin covek.

Hoćeš da kažeš da je kina lider u tehnologiji zahvaljujući marksizmu i lenjinizmu , poprskanim sa dobrom dozom maoizma? :D :D :D HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAA
Ono što sam hteo da kažem, napisano je vrlo razumljivo u postu, gde ti je objašnjeno na vrlo jednostavan način šta je Kina uradila. ali dobro ti si naprednjak, pa ti slabo ide razumevanje.

Ko su ti stranci!? Ako imaju dobru nameru da nam pomognu, dobro došli. Ko u to može da poveruje? Arčibald Rajs je živeo sa Srbima i voleo ih je, znajući sve njihove mane.Ako je to Stross-Cahn, to je isto kao Soros-Đlić.Ja bih Mugabea, 7. mandat, pa taj je stvarno uspešan.:mrgreen:

Е, ми се унередисмо од добрих намера, што наших, што увезених.
Ја нешто кад гледам менталитет, али озбиљно, све кад се онако сабере, па овде је зрело за војну хунту, али још боље да лепо даш некоме ко уме и радан је и вредан, ако такви још постоје, него да се брукамо од рупе на аутопуту, на шта нам личи све што погледамо, за шта год се ухватимо, до ебених 10км пута за милион година.

Рад у Влади биће настављен,
али са "још стриктнијим ограничењима по питању резултата",
иако је већина чланова Председништва СНС била за изборе, поручио Вучић.

И зато не сумњам да ће избор и ангажман тих странаца бити извршен нан најдемократскији начин!

quote_icon.png
Оригинал поставио eremita

Zamisli daleko bilo da neki radikal bude ministar nečega !?

- - - - - - - - - -

:lol: па теби стварно није добро... ти исти странци једино НИСУ УСПЕЛИ ДО КРАЈА да побију, униште и раселе Србе и сада им је више досадило да се млате са нашим колаборационистима - НЕГО ЋЕ ЛИЧНО ДОЋИ ДА НАС УНАКАЗЕ........ ДА ПОСТАНЕМО ПРАВА ПРАВЦАТА ВУКОЈЕБИНА СА НАЈЈЕФТИНИЈОМ РАДНОМ СНАГОМ АЛИ ПРЕ ТОГА МОРАЈУ ДА ОБАВЕ ГЕНОЦИД... не знам да ли пратиш штампу, али колико ја схватам СПРЕМА СЕ ПРАВИ ПРАВЦАТИ ГЕНОЦИД ПРЕОСТАЛИХ СРБА НА ОВОЈ ТЕРИТОРИЈИ.......а главни КООРДИНАТОР је Влада Србије оличена у двојцу Дачи-Вучи..........

MMF upozorava Srbiju: Poslednji je trenutak za rezanje plata i penzija
S. Veljović | 24. 05. 2013. - 20:59h | Komentara: 210

Da bi započela pregovore sa MMF-om o novom aranžmanu, Vlada će morati da dokaže da je spremna da povlači i nepopularne poteze, kao što su smanjivanje troškova za penzije i plate u javnom sektoru, povećanje niže stope PDV-a i podizanje starosne granice za odlazak u penziju.

Misija MMF-a je dvonedeljni boravak u Beogradu završila sa porukom da je stanje u javnim finansijama i privredi veoma zabrinjavajuće i da je poslednji trenutak za započinjanje dugo odlaganih reformi.

Trenutno stanje je da bi deficit na nivou cele države do kraja godine, bez ušteda koje je Vlada najavila, mogao dostići čak osam odsto BDP-a, što bi javni dug popelo na 65 odsto bruto domaćeg proizvoda ili čak 20 odsto iznad zakonom utvrđene granice.

Sa izmenama poreskih zakona i ograničavanjem troškova ministarstava, deficit bi mogao da se smanji za dodatnih jedan odsto BDP, ali iz MMF-a upozoravaju da to nije dovoljno da se preokrene trend rasta javnog duga. Zbog toga preporučuju dodatne uštede od jedan odsto BDP, koje bi morale da uključe i smanjivanje rashoda za plate i penzije, kao najvećih stavki u budžetu.

[TABLE="class: antre_l back_c_1, align: left"]
[TR]
[TD] Procene MMF za Srbiju
- Deficit na kraju godine 8 odsto bruto društvenog proizvoda
- Deficit posle najavljenih Vladinih ušteda 7 odsto BDP
- Privredni rast u 2013. 2 odsto
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Neophodne su, takođe, bolja kontrola zapošljavanja u javnom sektoru i promene u penzijskom sistemu koje podrazumevaju uvođenje penala za ranije penzionisanje i izjednačavanje starosne granice za muškarce i žene.

:lol: па теби стварно није добро... ти исти странци једино НИСУ УСПЕЛИ ДО КРАЈА да побију, униште и раселе Србе и сада им је више досадило да се млате са нашим колаборационистима - НЕГО ЋЕ ЛИЧНО ДОЋИ ДА НАС УНАКАЗЕ........ ДА ПОСТАНЕМО ПРАВА ПРАВЦАТА ВУКОЈЕБИНА СА НАЈЈЕФТИНИЈОМ РАДНОМ СНАГОМ АЛИ ПРЕ ТОГА МОРАЈУ ДА ОБАВЕ ГЕНОЦИД... не знам да ли пратиш штампу, али колико ја схватам СПРЕМА СЕ ПРАВИ ПРАВЦАТИ ГЕНОЦИД ПРЕОСТАЛИХ СРБА НА ОВОЈ ТЕРИТОРИЈИ.......а главни КООРДИНАТОР је Влада Србије оличена у двојцу Дачи-Вучи..........

MMF upozorava Srbiju: Poslednji je trenutak za rezanje plata i penzija
S. Veljović | 24. 05. 2013. - 20:59h | Komentara: 210

Da bi započela pregovore sa MMF-om o novom aranžmanu, Vlada će morati da dokaže da je spremna da povlači i nepopularne poteze, kao što su smanjivanje troškova za penzije i plate u javnom sektoru, povećanje niže stope PDV-a i podizanje starosne granice za odlazak u penziju.

Misija MMF-a je dvonedeljni boravak u Beogradu završila sa porukom da je stanje u javnim finansijama i privredi veoma zabrinjavajuće i da je poslednji trenutak za započinjanje dugo odlaganih reformi.

Trenutno stanje je da bi deficit na nivou cele države do kraja godine, bez ušteda koje je Vlada najavila, mogao dostići čak osam odsto BDP-a, što bi javni dug popelo na 65 odsto bruto domaćeg proizvoda ili čak 20 odsto iznad zakonom utvrđene granice.

Sa izmenama poreskih zakona i ograničavanjem troškova ministarstava, deficit bi mogao da se smanji za dodatnih jedan odsto BDP, ali iz MMF-a upozoravaju da to nije dovoljno da se preokrene trend rasta javnog duga. Zbog toga preporučuju dodatne uštede od jedan odsto BDP, koje bi morale da uključe i smanjivanje rashoda za plate i penzije, kao najvećih stavki u budžetu.

[TABLE="class: antre_l back_c_1, align: left"]
[TR]
[TD] Procene MMF za Srbiju
- Deficit na kraju godine 8 odsto bruto društvenog proizvoda
- Deficit posle najavljenih Vladinih ušteda 7 odsto BDP
- Privredni rast u 2013. 2 odsto
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Neophodne su, takođe, bolja kontrola zapošljavanja u javnom sektoru i promene u penzijskom sistemu koje podrazumevaju uvođenje penala za ranije penzionisanje i izjednačavanje starosne granice za muškarce i žene.

Apsolutno tačno!
Moraju da se smanje plate i penzije opštinara, radnika ministarstava i raznih savetnika!

E zato nam treba stranac koji se neće plašiti političkih posledaica kada to uradi!

kako opštinski pacov može da ima 500 Evra platu a rednik u proizvodnji 200 !?!?!?!

Back