Vučić će prvi put sresti Kim Džong Una

Citaj malo prethodne postove pre nego sto se nasmejes, bila sam tvrdila (pogresno) da smo pretposlednji po razvijenosti u Evropi, ali nismo mnogo iznad toga iovako ionako.
ne smejem se na tvoju politicku mudrost koja je skroz sizofreno devijantna, jer kukas nama ovde o razvijenosti a podrzavas bas one koju nas NErazvijaju :rotf:

smejem se na tvoje "otpozadi" kako u saglasju suglasnika po zvucnosti ono D prelazi u P :hahaha:

Nije sumnjivo, vec nekoliko godina je tako, dobro nismo pretposlednji nego 4. otpozadi, ispred nas su samo 3 zemlje po zaostalosti: Albanija, S.Makedonija, i Bosna.

https://bizlife.rs/srbija-standard-...-stanovanja-hrana-struja-restoran-rekreacija/
Ne znam konkretno za Srbiju,ali ako uporedimo bankrot državu zvanu USA i Rusiju koja nije ni blizu bankrota,sa mestima na kojima se nalaze na toj listi,onda je sumnjivo,nemoguće čak.Što se Srbije tiče još mi dobro stojimo ako uzmeš u obzir činjenicu da nas zapad stalno potkopava,koči i uslovljava.

'Ajde Marlone popij prvo kafu, ne napadaj ljude i na pisi besmislice od ranog jutra. I ne spamuj vise.
sto su za tebe besmislice za pametne ljude su ozbiljni stsvovi izreceni na neuobicajen nacin

kao kad za botovske glupake na kraju posta stavis satro mudru digresiju van teme po sistemu "vi ste prodali kosovo"... to ono kao kad przis uz smederavac paprike pa kazes sebi u bradu, e sad cu bas da mu dam :hahaha:

A sta mi imamo od toga sto on "srece" nekoga?

Nije cilj obici ceo svet i upoznati se sa svima, nego ostvariti dugorocnu i obostrano korisnu saradnju, da se smanji dug a ne povecava iz godine u godinu.

Pa jel' Vucic maneken pa da treba da ga gledamo kako se upoznaje sa liderima drugih zemalja?
Po Ustavu to bi jedino I trebalo da bude u njegovoj nadležnosti pored sečenja vrpce i dodela ordenja.

Ako verujete da u svetu ima iskrenijih rusko-kineskih saveznika od Vučića samo pogledajte spisak 26 lidera na paradi Pekingu koji je sličan onom u Moskvi. Da li je to razlog zašto su EU i Soroš poveli odsudnu obojenu revoluciju baš u nasoj zemlji? Naravno da jeste... Srbija je važna tačka koja mora da padne ukoliko hegemonistički poredak misli da opstane.

Dok Vučić voli da se slika rame uz rame sa Putinom i Kimom, trebalo bi podsetiti da Srbija nije ni Azija, ni postsovjetska diktatura. Mi smo država Evrope, naš narod živi i radi u EU i naša privreda zavisi gotovo isključivo od trgovine i investicija sa zapadom.

Svaka čast Kini na razvoju, ali guranje Srbije u društvo izolovanih režima i autokrata je politički i ekonomski samoubilačko. Umesto da gradimo odnose sa evropskim i američkim liderima, Vučić nas gura među diktatore sa istoka, gde nam ni istorijski, ni kulturno, ni geografski nije mesto.

To je šizofrena politika koja Srbiju vodi u izolaciju i siromaštvo, umesto u saradnju i prosperitet. Ako želimo stabilnost, investicije i bolji život, moramo gledati ka zapadu, gde su nam i dijaspora i tržište, a ne bežati u društvo autokrata čiji je jedini izvozni proizvod represija i bedna ekonomija.

pa vidim..evo da uzmemo ekspo naprimer... niko ne radi ekspo zbog profita nego zbog prestiža.....država dobija nazad kroz ulaznice i kroz porez na noćenja i hranu koju pojedu turisti koji su došli na ekspo a inače ne bi došli...to su sitne pare par miliona evra dok će biti uloženo par milijardi evra.... i nije samo ekspo ...siv su im projekti takvi...finansijski neisplativi... masne subvencije za strane kompanije koje od subvencija nekoliko godina isplaćuju minimalac bez da išta troše iz svog džepa a sav profit iznose iz zemlje...

pa vidim..evo da uzmemo ekspo naprimer... niko ne radi ekspo zbog profita nego zbog prestiža.....država dobija nazad kroz ulaznice i kroz porez na noćenja i hranu koju pojedu turisti koji su došli na ekspo a inače ne bi došli...to su sitne pare par miliona evra dok će biti uloženo par milijardi evra.... i nije samo ekspo ...siv su im projekti takvi...finansijski neisplativi... masne subvencije za strane kompanije koje od subvencija nekoliko godina isplaćuju minimalac bez da išta troše iz svog džepa a sav profit iznose iz zemlje...

Табела за поређење​

Земља / РегионЈавни дуг (% БДП-а)Коментар
Србија~44 – 47 %Нижа задуженост од већине ЕУ држава
ЕУ просек~81.6 %Значајно већи просек
Високо задуженеГрчка: 158 %, Италија: 136 %, Француска: 114 %Међу најзадуженијима
Ниско задуженеЕстонија / Бугарска: ~24 %, Луксембург: ~26 %Много боља позиција

Шта ово значи?​

• Србија има стабилну фискалну позицију с гледишта јавног дуга — може лакше да реагује на кризе, инвестира у развој и одржава буџетску дисциплину.
  • У ЕУ, велики дуг значи више издавања за сервисирање дуга (као што су камате), што може ограничити простор за друге државне расходе.
  • O čemu pričamo ti i ja?

Dok Vučić voli da se slika rame uz rame sa Putinom i Kimom, trebalo bi podsetiti da Srbija nije ni Azija, ni postsovjetska diktatura. Mi smo država Evrope, naš narod živi i radi u EU i naša privreda zavisi gotovo isključivo od trgovine i investicija sa zapadom.

Svaka čast Kini na razvoju, ali guranje Srbije u društvo izolovanih režima i autokrata je politički i ekonomski samoubilačko. Umesto da gradimo odnose sa evropskim i američkim liderima, Vučić nas gura među diktatore sa istoka, gde nam ni istorijski, ni kulturno, ni geografski nije mesto.

To je šizofrena politika koja Srbiju vodi u izolaciju i siromaštvo, umesto u saradnju i prosperitet. Ako želimo stabilnost, investicije i bolji život, moramo gledati ka zapadu, gde su nam i dijaspora i tržište, a ne bežati u društvo autokrata čiji je jedini izvozni proizvod represija i bedna ekonomija.
Iiii opet ja... Sa suvim činjenicama.Dakle,oko 40% Evrope pripada Rusiji a najveći gradovi Evrope su Istanbul i Moskva,sviđalo se to tebi ili ne.E sad,pošto ti forsiraš priču da smo mi država Evrope,a vidim da ne znaš geografiju,ne zameram ti na ovome što si napisao.Dakle i Rusija je država Evrope,najveća država Evrope.I otud ne vidim problem da se sastanu dva predsednika iz država Evrope.

Iiii opet ja... Sa suvim činjenicama.Dakle,oko 40% Evrope pripada Rusiji a najveći gradovi Evrope su Istanbul i Moskva,sviđalo se to tebi ili ne.E sad,pošto ti forsiraš priču da smo mi država Evrope,a vidim da ne znaš geografiju,ne zameram ti na ovome što si napisao.Dakle i Rusija je država Evrope,najveća država Evrope.I otud ne vidim problem da se sastanu dva predsednika iz država Evrope.

Da, osim što Evropu ne posmatram u smislu geografije već u smislu vrednosti. Mi pripadamo zapadnom sistemu vrednosti a ne istočnom. To možeš da zaključiš po tome gde se nalazi naša dijaspora, po jezicima, kulturi, ekonomskim aktivnostima... itd. Međutim, iz nekog sumanutog razloga, imamo nekoliko režima koji nas guraju putem istočnih despotija sa kojima nemamo mnogo zajedničkih tačaka. Niti imamo neku privrednu saradnju sa njima, niti kulturološku bliskost. I sve to pod izgovorima nekakvog "patriotizma" jer navodno "zli zapad" hoće da nas uništi. A zapravo pravi razlog je što namerno želimo da ostanemo izolovani da bi u Srbiji mogli da se odvijaju koruptivni poslovi.

Ne znam konkretno za Srbiju,ali ako uporedimo bankrot državu zvanu USA i Rusiju koja nije ni blizu bankrota,sa mestima na kojima se nalaze na toj listi,onda je sumnjivo,nemoguće čak.Što se Srbije tiče još mi dobro stojimo ako uzmeš u obzir činjenicu da nas zapad stalno potkopava,koči i uslovljava.
Jeste, tako je, ne treba se zavaravati, jer BDP po glavi stanovnika je najbolji pokazatelj razvijenosti neke zemlje, a ima i vise izvora, nego namerno nisam htela da citiram one koji su se "proculi" da su protiv ove vlasti.
ovo je ključno... najveći problem sa AV je da nas sistematski vodi u dužnićko ropstvo jer se krediti ne ulažu u projekte koji bi vratili dug i doneli profit.......
Upravo tako, jer svaka delatnost politicara mora na kraju da rezultira ili smanjenjem zaduzivanja i duga, ili porastom privredne aktivnosti i zivotnog standarda bez dodatnog zaduzivanja.

Po Ustavu to bi jedino I trebalo da bude u njegovoj nadležnosti pored sečenja vrpce i dodela ordenja.

Jeste, ali svi znamo i ni Vucic to ne opovrgava godinama, da se ipak on pita za sve, i da ugovara poslove iako to nije u opisu nejgovog radnog mesta.

Mislim, nisam protiv i dosadio mi je taj "opis radnog mesta" tj, nadleznosti, ali neka bar ugovori nesto konkretno na smanjenju duga a povecanju zivotnog standarda. Dosadilo mi je da nas svi "trpaju" dugovima i svojom robom i fabrikama, a da tako malo proizvodimo i izvozimo i da je bilans vecito u ogromnom minusu, da dug nikako da se manji a i kad se malo smanji, opet poraste uskoro.

Ako verujete da u svetu ima iskrenijih rusko-kineskih saveznika od Vučića samo pogledajte spisak 26 lidera na paradi Pekingu koji je sličan onom u Moskvi. Da li je to razlog zašto su EU i Soroš poveli odsudnu obojenu revoluciju baš u nasoj zemlji? Naravno da jeste... Srbija je važna tačka koja mora da padne ukoliko hegemonistički poredak misli da opstane.

Putin, Kim Džong Un i Vučić među 26 lidera koji dolaze u Peking

https://www.bbc.com/news/articles/c17njr88ge4o
Кимово присуство је напредак у односу на последњу кинеску параду поводом Дана победе 2015. године, када је Пјонгјанг послао једног од својих високих званичника, Чое Рјонг-хеа.
Списак лидера који присуствују паради такође одражава успон Кине и њене промене у односу са светом.
Председник Индонезије и премијер Малезије биће тамо, што је додатни доказ заједничких напора Пекинга да појача везе са суседном Југоисточном Азијом. Мјанмарски војни владар Мин Аунг Хлијанг, међународни изгнаник који је у огромној мери зависан од кинеске трговине и помоћи, такође ће присуствовати.
Pogledajte prilog 1777303

:super::vatromet:
Ti bas bolis da pusis Neandrejev sendvic

Back