anjaiva
Početnik
- Poruka
- 29
Mislim da je bilo dosta prepucavanja. Nisam sigurna za tacnu brojku gvozdja, znam da je malo nizi od normalnog, ali sada unosim dosta namirnica koji imaju gvozdje. Pritisak je uglavnom 100 sa 70 puls 90-110, (26 god.)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imam 26 godina, i isti problem sa vrtoglavicom i zanosenjem. Dve godine idem kod lekara. Prvo je to bio Neurolog, pa ORL, oftamolog, pa sam isla na snimanje kicme, pa na dopler krvnih sudova vrata, zatim na CTG... dok na kraju nisam stigla i u Kamenicu na magnetnu rezonancu, na kojoj su otkrili da imam cistu u sinusu, ali su takodje rekli da ona nije uzrok mojih vrtoglavica. Na kraju se ponovo vratim kod neurologa i ona kaze da patim od AGORAFOBIJE (strah od otvorenog prostora), sto je skroz suludo. Jos nesto, da li ta cista moze da predstavlja neki ozbiljan problem, jer bas na tu operaciju ne bih isla?!
Није истина. Свака упала нерва има шансу да се санира успешно.Ja imam pitanje. Zato pitam na ovoj temi, jer je povezano sa vrtoglavicama. Ako postoji bas tema za to, izvinite, pa premestite tamo. Da li je istina da kod upale vestibularnog nerva, centar za ravnotezu na tom uhu ostaje da kazem zauvek ugasen i pomoci nema ?
Не, нистагмус је у калоријском тесту потврда да подражљивост постоји на адекватном месту.Ako se uz sve to javlja i nistagmus na pregledu prilikom provere ravnoteze kada Vam sipaju naizmenicno vodu u usi, to znaci da je sigurno dolso do ostecenja centra za ravnotezu ?
Није истина. Свака упала нерва има шансу да се санира успешно.
Не, нистагмус је у калоријском тесту потврда да подражљивост постоји на адекватном месту.
Дакле, не би ваљало да изостане нистагмус.![]()
Hvala mila Sofija na odgovoru. Zato sam i pitala, jer negde pise, da je zauvek ugaseno, negde da je oporavak spor i da zavisi od cega sve ne, a nekada da se nikada ne vrati u potpunosti pa ne znam vise u sta da verujem. I kome. Imam onda još jedno pitanje, shvatam da je kod svakoga individualan period oporavka, ali znači ima sanse da se sve vrati na staro, kao i pre upale vestibularnog nerva? Ja sam dobila samo neke vezbe da radim, kao ta neka kako oni zovu to vestibularna rehabilitacija . Nekada se cini da je dobro i islo je na bolje, ali je i dalje da kazem lose, i taman krene na bolje pa onda losije i tako stalno. Znaci, nije kao pre i kao sto je bilo do tog vremena, kada se to desilo, kao da nece da se vrati skroz potpuno. Hvala na divnim odgovorima i razumevanju na svim ovim pitanjima i podpitanjima.![]()
Hvala ti mila moja, na odgovoru. Trudim se, pa videcemo kako ce biti. Tesko je i dalje, pa i ako ne bude bas sve ok, da se ne oporavi skroz, dacu sve od sebe da naucim ziveti sa tim i prolagoditi se, pa kako mora. Ne dam se.Да, има шансе да се сасвим опорави нерв.
И то је индивидуално. Код неког опоравак буде 100%, код неког слабији. Али важно је да и ти имаш позитиван став о томе.![]()