Vrtici u NOVOM SADU

sada 17 meseci, ali ne planiram da ga pustim pre 24 meseci u vrtic
prvo treba da dodjemo u Novi Sad, a onda cu ga pustiti jedno dva meseca da se navikne na novu sredinu

da ga malo pustam babama i dedi... posto se nikad nismo razdvojili
i za mene ce to biti tesko, mozda jos teze nego njemu
dakle ovako..za dete sa dve godine ima sanse da se upise u drzavne jaslice i na pola godine...preocedura je sledeca..odes u vrtic, nadjes prazno mesto, i onda podneses zahtev..za tako malu decu moze da se nadje mesto..
i tih drzavnih jaslica ima bas lepih..na limanu ima jednan novi vrtic..i na beogradskom keju..i tako
jedini je problem, i na to moras da budes spremna, sto ce dete biti stalno bolesno prvih sest meseci..ako ti ne radis i kuci si nema frke..ali to ti ne gine..svi smo to prosli.
privatnih vrtica ima mulj, ali meni se ne dopada sto spajaju grupe..ovaj carobni svet koji su spominjali je bas u mom komsiluku, i tamo je mnogo lepo..
ako ti nesto treba detaljnije, poslacu ti na pp.
poz
ps. da ne zboravim. da bi dete bilo primljeno u drzavni vrtic, roditelji moraju da budu zaposleni, tj u radnom odnosu.

i samo da dodam,oba roditelja moraju biti zaposleni,i to puno radno vreme,da bi dobili pravo za upis u državni vrtić...s obzirom da je etotako freelancer,to dvostruko napominjem,da biste imali vremena dobro razmisliti o opcijama..

dakle ovako..za dete sa dve godine ima sanse da se upise u drzavne jaslice i na pola godine...preocedura je sledeca..odes u vrtic, nadjes prazno mesto, i onda podneses zahtev..za tako malu decu moze da se nadje mesto..
i tih drzavnih jaslica ima bas lepih..na limanu ima jednan novi vrtic..i na beogradskom keju..i tako
jedini je problem, i na to moras da budes spremna, sto ce dete biti stalno bolesno prvih sest meseci..ako ti ne radis i kuci si nema frke..ali to ti ne gine..svi smo to prosli.
privatnih vrtica ima mulj, ali meni se ne dopada sto spajaju grupe..ovaj carobni svet koji su spominjali je bas u mom komsiluku, i tamo je mnogo lepo..
ako ti nesto treba detaljnije, poslacu ti na pp.
poz
ps. da ne zboravim. da bi dete bilo primljeno u drzavni vrtic, roditelji moraju da budu zaposleni, tj u radnom odnosu.
Da, eto mi smo podneli zahtev u aprilu, pa i pored navedena 4 vrtica u kojima je bilo 40-50-70 mesta, moje dete nije primljeno. I ja i suprug radimo. Pre ce biti primljeno dete iz viseclane porodice ( porodice sa vise dece). U avgustu je ponovo bila akcija primanja dece u nove vrtice, i naravno moje dete opet nije primljeno. Zasto? To pitajte tetu koja mi je rekla da oni to javljaju telefonom. Ako ti jave, dete ce ti ici u vrtic. U prevodu, sve se radi sa vezom. Ako nemas vezu, onda se razvlacis od 1. do 15. jer su privatni vrtici bogami i te kako skupi.
Moj Stefan ide u privatan vrtic u Sr. Kamenici " Svitac" . Ja jesam zadovoljna, jako. Dolaze ranije zbog nas, odlaze kasnije zbog nas, uce ih na nosu... Jako me iznenadilo da imaju oblik kazne, tzv stolicu, verujem da ste culi za to. I mislim da deluje. Ne drze ih na stolici sat vremena, vec por minuta, cisto da shvate da su u kazni. Druga strana privatnog vrtica je lova koju moras izdvojiti. 125 eura nije malo, i te kako se oseti i pored toga sto dajemo u 2 rate. A ako dete ne ide u vrtic oduzima mu se bukvalno samo hrana jer ipak on zauzima mesto. 100e je mesto, a 25e je hrana.
Jako sam zelela da mi dete bude primljeno u drzavni vrtic, ali eto. Istina je da se dete cesce razboljeva kad krene u vrtic, ali to vas ceka i sa 2 i sa 5 god. Dobra stvar je sto se mladja deca pre prilagode nego starija. Stefan je krenuo sa 15 meseci u isto vreme kad i devojcica od 4 god. Ona bi preplakala ceo dan, ne bi pricala ni sa kim, sedela bi ceo dan na jednom mestu i na kraju je nisu mogli primiti, jer jednostavno nije mogla da se prilagodi. Dok je Stefan bez po reci otisao medju decu i nije se cak ni okrenuo zamnom...

Poslednja izmena:
Muz mi je upravo javio da nam je dete primljeno u "Radosno detinjstvo". Jako sam srecna, ali mi je u isto vreme i zao malog sto sad mora da menja sredinu. Nadam se da ce se brzo prilagoditi na nove vaspitacice i nove drugare. Sutra idemo da potpisemo izvod iz pravilnika, pa cemo videti...
Sto se tice mog prethodnog posta da nista bez veze... I mi smo vijali vezu, preko momka moje kume koji poznaje nekog bubnjara, koji opet poznaje nekog. Sad, da li je on to sredio, ne znam, ali u svakom slucaju dobro je...

Hvala svima na pomoci :)
mislim da imam vezu za vrtic

Meni je inace taj novi vrtic na Limanu bukvalno ispred zgrade, to bi bilo bas super. A ja sad imam glupo pitanje... a kako se prijavljujete za te vrtice (drzavne).
Gledala sam neke vrtice na netu, sve to izgleda super, mnogo bolje nego ovde kod mene sto sam gledala. Meni se samo nije dopao onaj fensi vrtic sto jos nije otvoren, neki andjeo, ne mogu da se setim tacno... to mi je izgledalo toliko nalickano, nisam mogla da zamislim njihovu facu ako moj sin nesto isprlja ili izmaze... sta im rade tamo? drze ih vezane za stolice ceo dan da nesto ne pomere sa mesta?

pa imas konkurs na prolece. U aprilu... imas i na njihovom sajtu sta je sve bilo potrebno za prosli konkurs, a verovatno ce tako biti i za sledeci. Prikupis dokumente, odes na njihov salter, predas i cekas kraj konkursa kad na svim vrticima isticu koja su deca primljena, a koja ne. Takodje i na njihovom sajtu imas spisak primljene i odbijene dece. I potrebno je da na prijavi koju uzimas kod njih navedes pored primarnog jos 3 vrtica koja mislis da ce tebi odgovarati. Koji ti se svidjaju, koji su ti blizu, ja sam stavila one u kojima je bilo vise mesta.
A kod privatnih, odes, raspitas se, pitas kad bi mogla da dovedes dete ( to obicno bude sutra). Prodje period adaptacije, platis i vozi...Kod njih sve moze, samo kad platis...

Mogu da kazem da je privatni vrtic ,,Dobra vila,, za mene najbolji u Novom Sadu.Najstarije dete mi je prvo islo u drzavni vrtic ali nisam bila ni malo zadovoljna jer se svodi samo na cuvanje deca a rad sa njima je sveden na minimum.Obisla sam sve bolje privatne vrtice i izabrala ,,Dobru vilu,,.Odluka je prevagnula zbog osoblja i njihovog rada sa decom i nisam se pokajala sad mi i ostala deca tu idu.Bitno je i da vrtic ima dvoriste da mogu da se igraju ,da su sto vise napolju sto se u ovom vrticu praktikuje,pa se ne razboljevaju tako cesto,najmladje dete koje tu ide 3 godine bilo je bolesno mozda tri puta.

Back