Vrlina, kao moralna veličina?

Corvus

Iskusan
Poruka
6.678
Da li verujete u to da su ljudi iskreni?
U vrlinu, koja vam se prezentuje - kao sopstveni marketing?

slika koju je umetnuo moderator :lol:
steinbeck-iskrenost-citati.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Da li je iskrenost na prvom mestu, i odnosu na sve druge moralne vrednosti?
ma nije.
imala sam prilike da imam duzu vezu sa nekim ko je veoma iskren, ali fali mu štošta. Recimo, iskreno je voleo da mi odvali da ne može da mi pomogne čita strip, da uradim sama to i to, da ne samo da je umoran već ne želi to i to. Znači ono, prosipanje iskrenosti po svim aspektima života... :lol: . ništa što uradim nije prošlo bez komentara, često negativnog. a sve iskreno.

Ne kažem da ne volim da se bude iskren sa mnom, ali postoji neka granica.. msm šta me briga što je neko išao srati i o tome me obaveštava. u prenosnom smislu.

ma nije.
imala sam prilike da imam duzu vezu sa nekim ko je veoma iskren, ali fali mu štošta. Recimo, iskreno je voleo da mi odvali da ne može da mi pomogne čita strip, da uradim sama to i to, da ne samo da je umoran već ne želi to i to. Znači ono, prosipanje iskrenosti po svim aspektima života... :lol: . ništa što uradim nije prošlo bez komentara, često negativnog. a sve iskreno.

Ne kažem da ne volim da se bude iskren sa mnom, ali postoji neka granica.. msm šta me briga što je neko išao srati i o tome me obaveštava. u prenosnom smislu.
A misliš da je tema o iskrenosti napravljena radi čitanja stripa išao srati i drugih takvih"istina" ....

A osoba moja ☺️ cini me opustenom
Onakva sam kakva sam i sama sa sobom, smejem se kad mi se smeje, tuzna lada mi se tuguje, bukvalno mogu da budem svoja esencija i da se ne osecam lose, postidjeno, da moram da budem bolja, neko drugi, znaci osecam se dobro i dovoljno ☺️
Takav osecaj mora da mi stvori atmosfera koju stvorimo nasom konekcijkm, moje sigurno mesto 🙂

Da li verujete u to da su ljudi iskreni?
U vrlinu, koja vam se prezentuje - kao sopstveni marketing?

slika koju je umetnuo moderator :lol:
steinbeck-iskrenost-citati.jpg

Кад наиђеш на искрену особу, њу чуваш, дословно, као зеницу ока. Категорија људи која се изузетно ретко среће.

Pa dobro. Zar to nije isto?
Kako možeš imati poverenje u nekoga ko te obmanjuje - ko nije iskren?
Pa ne razumes
Ne mislim na obmanu
Vec na ovo sto je paula rekla
Apsolutna islrenost nije uvek pozeljna jer moze vise da steti nego da koristi
Iskrenost je nekad i surova
Treba biti iskren pnda kada procenis da ces toj osobi pomoci tom nekom islrenoscu
Ako ce tvoja iskrenost tog nekog da sje.ebe onda bolje precuti

Pa ne razumes
Ne mislim na obmanu
Vec na ovo sto je paula rekla
Apsolutna islrenost nije uvek pozeljna jer moze vise da steti nego da koristi
Iskrenost je nekad i surova
Treba biti iskren pnda kada procenis da ces toj osobi pomoci tom nekom islrenoscu
Ako ce tvoja iskrenost tog nekog da sje.ebe onda bolje precuti
Možda i jeste surova, kao i život?
A laž ispliva na videlo kad-tad?
I šta onda kada je otkrijemo, pa sve i da je neko želeo da nas sačuva njom?
Kao kada ti neko priča iza leđa ono što iskreno misli o tebi, a to baš i nje lepo, a u live nam se smeška?
Kada nas vara, a ne želi da nam kaže da nas ne bi povredio?
Možda i ne treba reći baš sve, ali ako nešto već govoriš?
Možda ne treba nekome reći nešto negativno, ali ako nas on pita?

Možda i jeste surova, kao i život?
A laž ispliva na videlo kad-tad?
I šta onda kada je otkrijemo, pa sve i da je neko želeo da nas sačuva njom?
Kao kada ti neko priča iza leđa ono što iskreno misli o tebi, a to baš i nje lepo, a u live nam se smeška?
Kada nas vara, a ne želi da nam kaže da nas ne bi povredio?
Možda i ne treba reći baš sve, ali ako nešto već govoriš?
Možda ne treba nekome reći nešto negativno, ali ako nas on pita?
Previse filozofiras
Jednostavno je vrlo
Treba se truditi biti onakav covek kakav zelis da i neko bude prema tebi

Back