E, a moze li malo da se igramo logike?
Zate onaj produkt inteligencije?
Ajd, ovako...
Jeste da je tanjir savrsen oblik za medjuplanetarnu letelicu (kazu UFO-lozi).
Ja kontam da je svaki oblik letelice idealan za svemirska putaovanja, jer ne podleze aerodinamici.
A znate sto?
Zato sto u svemiru nema otpora...zao mi je sto nemam volje da vam to objasnim ili nacrtam, nadam se da razumete to.
Dalje.
Nasa najbliza zvezda je udaljena 3,5 svetlosne godine od nas.
Znaci, pod uslovom da oko te zvezde ima planeta na kojoj su se stvorili evolutivni, zivotni uslovi priblizni nasem, niihova tehnologija bi morala bit "na nivou", sto bi rekao Zika iz "ljubi ljubi, a glavu ne gubi"
Svi mi mislimo da je vanzemaljska tehnologija daleko, daleko ispred nase.
A niko ne konta da smo mi mozda daleko, daleko ispred njih? Mozda su oni sada u srednjem veku?
Ma...
Da su bas tehnoloski namazaniji od nas, zasto nas ne kontaktiraju?
Zasto vrse kao samo prelete iznad nekih podrucja i zbrisu?
Jel se to oni nas boje mozda?
Oni, koji su savladali visegodisnji svemirski let u jednom obicnom tanjiru?
Pa sto ne slete, zakucaju na prva vrata i pokazu prstom (ili repom) "vodite me svom vodji?"
Cak i ako ne putuju vise godina da bi nas samo preleteli, ako imaju nadsvetlosne pogone, zasto se boje nas?
tehnologija koja je savladala prostor/vreme, a krije se od daleko inferniornijih bica kao sto smo mi?
Svako inteligentno bice u svemiru (a verujem da ih negde ima) nece doci na novi svet samo da bi preletalo i plasilo...
Svako inteligento bice je zeljno saznanja, zeljno kontakta.
Zeljno da razbije svoju usamljenost.
Kontam da vanzemaljci ne bi trebali biti ratoborni, ili zeljni humanog mesa.
Jer, ako su savladali space travel samo radi lova na moju dzigericu i plucno krilo na rostilju, onda ih bas ebem.
Postavio si weoma lepu podlogu,pa cu se weoma rado nadovezati
Idemo redom:
"Svi mi mislimo da je vanzemaljska tehnologija daleko, daleko ispred nase.
A niko ne konta da smo mi mozda daleko, daleko ispred njih? Mozda su oni sada u srednjem veku?" - Ko bre u srednjem weku? Misim nije nemoguce,ali brate,mi smo tek poceli da gradimo super sonicne avione,dok oni upravljaju uz pomoc misli swoj swemirski brod,zive i do nekoliko milenijuma itd,itd...Primera je mnogo,a da je neko u srednjem weku tesko.
"Ma...
Da su bas tehnoloski namazaniji od nas, zasto nas ne kontaktiraju?
Zasto vrse kao samo prelete iznad nekih podrucja i zbrisu?" - Weruj mi,njima je tehnologija namazana do krajnjih granica.Kad neko bice dostigne wrlo wisok duhovni niwo,pocne da shvata neke stvari weoma brzo,i drzi se principa "kad kucne sudjeni cas",sto znaci tad ce biti "mi kod vas".Zasto vrse prelete? Samo nadgledaju.
"Jel se to oni nas boje mozda?
Oni, koji su savladali visegodisnji svemirski let u jednom obicnom tanjiru?" - Kad kucne sudjeni cas.Mnogo njih nije spremno za njihovo znanje i prisustvo.
"Cak i ako ne putuju vise godina da bi nas samo preleteli, ako imaju nadsvetlosne pogone, zasto se boje nas?
tehnologija koja je savladala prostor/vreme, a krije se od daleko inferniornijih bica kao sto smo mi?" - Tesko da smo mi inferiorniji od nekog aliena.Swako civilizacija koja je sposobna za dug put swemirom,je definitivno inferiornija.I znanje je wece.
"Svako inteligento bice je zeljno saznanja, zeljno kontakta.
Zeljno da razbije svoju usamljenost." - Put koji je dug 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 km,ili swetlosnih godina, se prelazi za nekoliko wekowa,milenijuma...Ako neke civilizacije nemaju moc da stvore crvotocinu,putuju kako mogu. Ali siguran sam,da imaju blize komsije.. E,ako ima neko bice koje ima moc da stvori crvotocinu,doslo bi odmah,ali je princip kad za to kucne cas.
"Kontam da vanzemaljci ne bi trebali biti ratoborni, ili zeljni humanog mesa.
Jer, ako su savladali space travel samo radi lova na moju dzigericu i plucno krilo na rostilju, onda ih bas ebem" - Izvinjawam se,ali civilizacija tipa 3,koliko ja znam,zivi u kolonijama,koje se nalaze na ogromnim brodovima,i tako lutaju swemirom.Traze swe sto moze da im koristi. Nije neverovatno,da neke idu sirom swemira na kebab xD
Pazi,zivot je raznolik.Imas swakakwih aliena.Ako ste gledali na NGC,bila je simulacija planete,na kojoj ima alien zivot,ali u widu zivotinja.Znaci na stupjnu owih nasih,sto zive po savanama,dzunglama itd....Takav zivot je weoma moguc,ali nema tu tehnologije.Razuma bica nastupaju na scenu tek za nekoliko miliona godina.