Vrhunski snimak NLO-a nadomak Moskve

P374~Take-Me-to-Your-Dealer-Posters.jpg

HAhahhahaha,,,,ne pamtim kada sam se na glas nasmejao citajuci neki citat ili post sa foruma.

Jos se smejem...:):)

Alian vs Afgan travu...hahhahahahahah... :):)

Mislim, tvoj komentar jako odskace svojom neozbiljnoscu u ovoj visoko inetlektualno-naucnoj temi, i samo spomenuti humor koji si impementirao me sprecava da ti ne posaljem MIB ljude na vrata...hehehehhehe

Ја се не плашим Илумината...
А ни Грејса,ни њихових сонди,јер имам чупаво педу...
:hahaha:
А можда су ме већ отимали,ево данас код мене био неки
земљотрес,а ја на деветом спрату нисам примијетио.
:dash:

E, a moze li malo da se igramo logike?
Zate onaj produkt inteligencije?

Ajd, ovako...

Jeste da je tanjir savrsen oblik za medjuplanetarnu letelicu (kazu UFO-lozi).
Ja kontam da je svaki oblik letelice idealan za svemirska putaovanja, jer ne podleze aerodinamici.
A znate sto?
Zato sto u svemiru nema otpora...zao mi je sto nemam volje da vam to objasnim ili nacrtam, nadam se da razumete to.

Dalje.
Nasa najbliza zvezda je udaljena 3,5 svetlosne godine od nas.
Znaci, pod uslovom da oko te zvezde ima planeta na kojoj su se stvorili evolutivni, zivotni uslovi priblizni nasem, niihova tehnologija bi morala bit "na nivou", sto bi rekao Zika iz "ljubi ljubi, a glavu ne gubi"
Svi mi mislimo da je vanzemaljska tehnologija daleko, daleko ispred nase.
A niko ne konta da smo mi mozda daleko, daleko ispred njih? Mozda su oni sada u srednjem veku?

Ma...
Da su bas tehnoloski namazaniji od nas, zasto nas ne kontaktiraju?
Zasto vrse kao samo prelete iznad nekih podrucja i zbrisu?

Jel se to oni nas boje mozda?
Oni, koji su savladali visegodisnji svemirski let u jednom obicnom tanjiru?

Pa sto ne slete, zakucaju na prva vrata i pokazu prstom (ili repom) "vodite me svom vodji?"

Cak i ako ne putuju vise godina da bi nas samo preleteli, ako imaju nadsvetlosne pogone, zasto se boje nas?
tehnologija koja je savladala prostor/vreme, a krije se od daleko inferniornijih bica kao sto smo mi?

Svako inteligentno bice u svemiru (a verujem da ih negde ima) nece doci na novi svet samo da bi preletalo i plasilo...

Svako inteligento bice je zeljno saznanja, zeljno kontakta.
Zeljno da razbije svoju usamljenost.

Kontam da vanzemaljci ne bi trebali biti ratoborni, ili zeljni humanog mesa.
Jer, ako su savladali space travel samo radi lova na moju dzigericu i plucno krilo na rostilju, onda ih bas ebem.

Postavio si weoma lepu podlogu,pa cu se weoma rado nadovezati :D

Idemo redom:

"Svi mi mislimo da je vanzemaljska tehnologija daleko, daleko ispred nase.
A niko ne konta da smo mi mozda daleko, daleko ispred njih? Mozda su oni sada u srednjem veku?" - Ko bre u srednjem weku? Misim nije nemoguce,ali brate,mi smo tek poceli da gradimo super sonicne avione,dok oni upravljaju uz pomoc misli swoj swemirski brod,zive i do nekoliko milenijuma itd,itd...Primera je mnogo,a da je neko u srednjem weku tesko.

"Ma...
Da su bas tehnoloski namazaniji od nas, zasto nas ne kontaktiraju?
Zasto vrse kao samo prelete iznad nekih podrucja i zbrisu?" - Weruj mi,njima je tehnologija namazana do krajnjih granica.Kad neko bice dostigne wrlo wisok duhovni niwo,pocne da shvata neke stvari weoma brzo,i drzi se principa "kad kucne sudjeni cas",sto znaci tad ce biti "mi kod vas".Zasto vrse prelete? Samo nadgledaju.

"Jel se to oni nas boje mozda?
Oni, koji su savladali visegodisnji svemirski let u jednom obicnom tanjiru?" - Kad kucne sudjeni cas.Mnogo njih nije spremno za njihovo znanje i prisustvo.

"Cak i ako ne putuju vise godina da bi nas samo preleteli, ako imaju nadsvetlosne pogone, zasto se boje nas?
tehnologija koja je savladala prostor/vreme, a krije se od daleko inferniornijih bica kao sto smo mi?" - Tesko da smo mi inferiorniji od nekog aliena.Swako civilizacija koja je sposobna za dug put swemirom,je definitivno inferiornija.I znanje je wece.

"Svako inteligento bice je zeljno saznanja, zeljno kontakta.
Zeljno da razbije svoju usamljenost." - Put koji je dug 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 km,ili swetlosnih godina, se prelazi za nekoliko wekowa,milenijuma...Ako neke civilizacije nemaju moc da stvore crvotocinu,putuju kako mogu. Ali siguran sam,da imaju blize komsije.. E,ako ima neko bice koje ima moc da stvori crvotocinu,doslo bi odmah,ali je princip kad za to kucne cas.

"Kontam da vanzemaljci ne bi trebali biti ratoborni, ili zeljni humanog mesa.
Jer, ako su savladali space travel samo radi lova na moju dzigericu i plucno krilo na rostilju, onda ih bas ebem" - Izvinjawam se,ali civilizacija tipa 3,koliko ja znam,zivi u kolonijama,koje se nalaze na ogromnim brodovima,i tako lutaju swemirom.Traze swe sto moze da im koristi. Nije neverovatno,da neke idu sirom swemira na kebab xD

Pazi,zivot je raznolik.Imas swakakwih aliena.Ako ste gledali na NGC,bila je simulacija planete,na kojoj ima alien zivot,ali u widu zivotinja.Znaci na stupjnu owih nasih,sto zive po savanama,dzunglama itd....Takav zivot je weoma moguc,ali nema tu tehnologije.Razuma bica nastupaju na scenu tek za nekoliko miliona godina.

Zabranjena_Arheologija:
Weruj mi,njima je tehnologija namazana do krajnjih granica.Kad neko bice dostigne wrlo wisok duhovni niwo,pocne da shvata neke stvari weoma brzo,i drzi se principa "kad kucne sudjeni cas",sto znaci tad ce biti "mi kod vas".Zasto vrse prelete? Samo nadgledaju.
Sasvim moguce.
Medjutim,da imaju toliko namazanu tehnologiju,da li stvarno mislis da bi sebi dopustili da ih neko vidi?
E,ako ima neko bice koje ima moc da stvori crvotocinu,doslo bi odmah,ali je princip kad za to kucne cas.
Putovanje crvotocinama je za sada samo teorija(osim u star treku :D ).Stavise,crvotocine su samo teorija.Jedino sto je u ovom svemiru,po ljudskim saznanjima,moguce je nesto priblizno NAFALu.A ljudska civilizacija je sigurno par vekova od toga.
Izvinjawam se,ali civilizacija tipa 3,koliko ja znam,zivi u kolonijama,koje se nalaze na ogromnim brodovima,i tako lutaju swemirom.Traze swe sto moze da im koristi. Nije neverovatno,da neke idu sirom swemira na kebab xD
Po kardasevljevoj definiciji civilizacija tipa 3 je ona koja je u stanju da eksploatise energiju iz jedne citave galaksije.Sumnjam da bi takve civilizacije preterano interesovali humanoidi koji se medjusobno ubijaju atomskim oruzjem.
Moje neko razmisljanje:
Galaksija je prevelika(i prestara kad smo vec kod toga) da bi u njoj postojala samo jedna civilizacija sposobna da menja svemir.Kada kazem menja mislim da uticanje na univerzum na takav nacin na kakav smo mi sposobni otkad smo poslali prvu letelicu u svemir,to jest,civilizacija koja je u stanju da napusti orbitu svoje planete(uzevsi da civilizacija mora biti zaceta na planeti,sto je diskutabilno).Mrzi me da sada vadim segana sa police,ali koliko se secam on je procenio da bi trebalo da bude preko hiljadu civilizacija sa kojima bi ljudi mogli da stupe u kontakt.Kada kazem mogli,uzimam u obzir i medjusobnu udaljenost maticnih svetova,dakle ako bi doslo do kontakta izmedju vrsta prirodno bi bilo da to bude izmedju dve civilizacije ciji su svetovi relativno blizu.
U koliko pretpostavljamo kontakt namece se nekoliko mogucih scenarija
1)Postoje razne civilizacije rastrkane po galaksiji na razlicitim,ali pribliznim stepenovima razvica
2)Postoji jedna dominantna civilizacija koja je kolonizovala veci deo galaksije
Treca mogucnost je interstelarni rat koji za sobom nosi previse mogucnosti za razmatranje u jednom forumskom postu.
Zanimljiva mogucnost koja postoji je da ce upravo covek jednog dana biti taj koji ce kolonizovati galakticka prostranstva i vaspostaviti civilizaciju tipa 3.Medjutim:
Starost svemira procenjuje se na malo preko 13,5 milijardi godina.Starost mlecnog puta na samo malo manje.Starost coveka je u svemu ovome toliko mala da se na grafikonu jedva moze uociti.Mi smo,takoreci,pocetnici.

Mnogi zivot na ovoj planeti koriste da se trose na gluposti,jer im se tako sugerise,liberalnost,sloboda izbora,which is nice...ali pazi sad ovo.Nesumnjivo se svi upravljamo prema potrebi. Zivot se na neki cudan nacin brine da se vecina ljudi,koje nazivamo normalnim,ako vec ne pojedini slucajevi koje poznajemo iz zivota samog, raspadaju kroz glupost,rasipnu,takoreci,premda kazem, u ovom svetu je to tako vidjeno,jer-najpre deluje fizicki neizvodljivo.Zivot sustinski smatra gluposcu samo RASIPANJE.Dakle,sta upravlja zivotom? Trenutna POTREBA!...
U nastavku:ukoliko jedna napredna civilizacija smatra da poseduje odredjeni interes kod drugih,i to mnogih civilizacija diljem kosmickog prostranstva,sumnjam da to cini zbog opanaka,cevapa,kako ovaj neko rece gore,kisele vode,ili hupera...pre ce biti da na jednoj planeti jednog vremenskog takta vide jednu sitnu stvarcicu koja je fenomenalno neophodna njihovom stupnju egzistencije.Primer: na zemlji- nacin na koji funkcionise humani spirit,ta mala iskra za koju niko ne ume nista pouzdano da kaze da je ikome doneo zakljucak o sopstvenom mozgu,ali njima je recimo,i to se ovde vidi i zasto-potrebna...mozda cak i nasa krv,iliti hemija,kako se tvrdi...?Na drugoj planeti to moze biti neki kristal,neki izvor energije,neka druga 'sitnica'...Nije tesko dalje zamisliti na cemu se zasniva njihov imperijalisticki princip. Precizno definisana potreba za odredjenim stvarima odredjenog ranga rasutim kao biseri po celom blatnjavom univerzumu.Tako kopach zlata kopa po mulju potoka trazeci zlatna zrnca.Meni je to sasvim jasno i razumljivo.Al nekima na zemlji su sasvim dovoljni i cevapi...tja.:roll::hahaha::cool:

Poslednja izmena:
Sasvim moguce.
Medjutim,da imaju toliko namazanu tehnologiju,da li stvarno mislis da bi sebi dopustili da ih neko vidi?

Putovanje crvotocinama je za sada samo teorija(osim u star treku :D ).Stavise,crvotocine su samo teorija.Jedino sto je u ovom svemiru,po ljudskim saznanjima,moguce je nesto priblizno NAFALu.A ljudska civilizacija je sigurno par vekova od toga.

Po kardasevljevoj definiciji civilizacija tipa 3 je ona koja je u stanju da eksploatise energiju iz jedne citave galaksije.Sumnjam da bi takve civilizacije preterano interesovali humanoidi koji se medjusobno ubijaju atomskim oruzjem.
Moje neko razmisljanje:
Galaksija je prevelika(i prestara kad smo vec kod toga) da bi u njoj postojala samo jedna civilizacija sposobna da menja svemir.Kada kazem menja mislim da uticanje na univerzum na takav nacin na kakav smo mi sposobni otkad smo poslali prvu letelicu u svemir,to jest,civilizacija koja je u stanju da napusti orbitu svoje planete(uzevsi da civilizacija mora biti zaceta na planeti,sto je diskutabilno).Mrzi me da sada vadim segana sa police,ali koliko se secam on je procenio da bi trebalo da bude preko hiljadu civilizacija sa kojima bi ljudi mogli da stupe u kontakt.Kada kazem mogli,uzimam u obzir i medjusobnu udaljenost maticnih svetova,dakle ako bi doslo do kontakta izmedju vrsta prirodno bi bilo da to bude izmedju dve civilizacije ciji su svetovi relativno blizu.
U koliko pretpostavljamo kontakt namece se nekoliko mogucih scenarija
1)Postoje razne civilizacije rastrkane po galaksiji na razlicitim,ali pribliznim stepenovima razvica
2)Postoji jedna dominantna civilizacija koja je kolonizovala veci deo galaksije
Treca mogucnost je interstelarni rat koji za sobom nosi previse mogucnosti za razmatranje u jednom forumskom postu.
Zanimljiva mogucnost koja postoji je da ce upravo covek jednog dana biti taj koji ce kolonizovati galakticka prostranstva i vaspostaviti civilizaciju tipa 3.Medjutim:
Starost svemira procenjuje se na malo preko 13,5 milijardi godina.Starost mlecnog puta na samo malo manje.Starost coveka je u svemu ovome toliko mala da se na grafikonu jedva moze uociti.Mi smo,takoreci,pocetnici.

Ja cu se opet,wrlo rado nadovezati :D

Idemo redom:

"Putovanje crvotocinama je za sada samo teorija(osim u star treku :D ).Stavise,crvotocine su samo teorija.Jedino sto je u ovom svemiru,po ljudskim saznanjima,moguce je nesto priblizno NAFALu.A ljudska civilizacija je sigurno par vekova od toga" - Crvotocina jeste teorija,ali za ljudsku civilizaciju.Za alien civilizacije,fizika je otisla do extremnih granica,tako da je to njima uobicajena rutina.

"Medjutim,da imaju toliko namazanu tehnologiju,da li stvarno mislis da bi sebi dopustili da ih neko vidi?" - Pa pazi,neki lik rece,swi zele da razbiju usamljenost.Pa recimo da nam golicaju mastu :)

"Po kardasevljevoj definiciji civilizacija tipa 3 je ona koja je u stanju da eksploatise energiju iz jedne citave galaksije.Sumnjam da bi takve civilizacije preterano interesovali humanoidi koji se medjusobno ubijaju atomskim oruzjem" - Podvlacim ono atomskim oruzjem,zasto? Negde sam cuo,ili procitao,da kad su ljudi owladali atomskom energijom,cela alien paznja je bila usmerena na ljudsku civilizaciju.Jer,ipak,potencijal atomske energije najbolje shvataju swemirske civilizacije.

"Postoji jedna dominantna civilizacija koja je kolonizovala veci deo galaksije
Zanimljiva mogucnost koja postoji je da ce upravo covek jednog dana biti taj koji ce kolonizovati galakticka prostranstva i vaspostaviti civilizaciju tipa 3" - Da,e widis,da nije bilo 300 godina srednjeg weka,covek bi sada kolonizowao swemir,jel znas za to? Bilo na Discovery,pricao neki naucnik.Uglavnom,misim da je to moguce.Ipak 3 veka razvitka nase civilizacije = dom na nekoj planeti.

pa i jeste...samo što se to ne vidi golim okom, a NASA snima ic kamerom...

NASA,sto sve zna , sto sve sama moze, sto dozvoli da se sazna a tek vidi ,mislim da tu negdje nije sve kako valja da bi mogli izvlaciti prave zakljucke, uhvaceni sopstvenom iskonskom zeljom da "nijesmo sami u kosmosu".Nekome nije u interesu da ljudi znaju istinu. Pitanje je kome i zasto?

Zabranjena_Arheologija:
Da,e widis,da nije bilo 300 godina srednjeg weka,covek bi sada kolonizowao swemir,jel znas za to?
Da nije bilo srednjeg veka ne bi bilo ni drustva kakvo danas postoji.Potreban je jing da bi nastao jang.
Zabranjena_Arheologija:
Za alien civilizacije,fizika je otisla do extremnih granica,tako da je to njima uobicajena rutina.
Moze biti,ali naravno ne mora da znaci.Sta ako su i vanzemaljci udarili u plato sto se tice brzine putovanja?Neke stvari u univerzumu su jednostavno odredjene i nema dalje.
Zabranjena_Civilizacija:
Podvlacim ono atomskim oruzjem,zasto? Negde sam cuo,ili procitao,da kad su ljudi owladali atomskom energijom,cela alien paznja je bila usmerena na ljudsku civilizaciju.Jer,ipak,potencijal atomske energije najbolje shvataju swemirske civilizacije.
Savetujem ti da procitas knjigu "Kraj detinjstva" od Artura Klarka. :D

Ili je ipak zemaljska tajna tehnologija.
Da li ovaj komentar dole moze imati neki smisao i da li "elektormagnetni pogon" moze biti ostvaren na ovaj nacin za pokretanja letelice ?

naravno da je moguće i svako ko se bavi specijalnim efektima može da napravi minijaturnu verziju te letelice sa snimka...
e sad, postoji mali problem...ne postoji toliko moćan samostalni izvor energije koji bi mogao da pokrene ono čudo sa snimka.

Back