VREMEPLOV

Kroz vreme se moze putovati. To naucnici vec znaju podavno. Naime, jedan naucnik dok je bio mali, umro mu otac kojeg je voleo neizmerno. Skrhan bolom, resio je da radi na izumu da se vrati u proslost i spase oca. Napisao je i knjigu o tome, ali ne mogu se setim naziva.

Evo logike:
- da je moguce napraviti Vremeplov, neko bi ga NEKADA (za 1.000, milion, milijardu godina) napravio
- sto godina (ili 1.000, milion ili ...) kasnije to bi postalo turisticko vozilo (dostupno svima sa dubljim dzepom)
- neko od tih silnih vremenskih turista bi posetio i nase vreme

PA - GDE SU???

To sto vi doticna osobo nenzate sta se desava oko vas, ne znaci da ne postoji. Malo toga znate da bi mogli da donosite neki sud.

Ljudska uobrazilja nije smislila fantastičniju ideju od one da je moguće fizički putovati kroz vreme i po slobodnoj volji odlaziti u prošlost ili budućnost.
Ova ideja se javila relativno kasno, tek u drugoj polovini XIX veka. Ona je svoje najubedljivije i najpoznatije uobličenje dobila u književnosti
i to u noveli "Vremeplov" engleskog pisca Herberta Džordža Velsa, objavljenoj 1895. godine.
Sve kasnije popularne obrade ove teme u književnosti, stripu i na filmu svoje izvorište su imale u ovom delu.

1) Verujete li da je moguće putovati kroz vreme?
2) Gde bi najradije zavirili?:zper:

Sto se prvog pitanja tice, cuo sam neke glasine da je Tesla putovao kroz vreme...sad, kolko je to tacno...
Elem, da mogu, zavirio bih dvadesetak godina u Srednji vek i doba Krstaskih ratova i viteskih dvoboja, a potom jos dvadesetak godina u Renesansu u Italiji...:mrgreen:

Ja sam u mislima bio u budućnosti. Uspeo sam sebi dočarati bezvremensku dimenziju. Mislim da tu imam još dosta rezervi. Mnoge stvari mi se svakim danom sve više otkrivaju. Mislim da postoji šansa da se kroz vreme putuje moždanim talasima. Mislim samo da je frekvencija koju mi možemo trenutno postići, veoma mala.

Ako Marko napravi mašinu za putovanje kroz vreme i ode u prošlost i ubije svog oca pre nego što ga je ovaj napravio onda ga otac neće ni napraviti..
...a to znači da on neće ni postojati a to znači da on neće ni putovati kroz vreme i ubiti svog oca?....:think:

Ljudska uobrazilja nije smislila fantastičniju ideju od one da je moguće fizički putovati kroz vreme i po slobodnoj volji odlaziti u prošlost ili budućnost.
Ova ideja se javila relativno kasno, tek u drugoj polovini XIX veka. Ona je svoje najubedljivije i najpoznatije uobličenje dobila u književnosti
i to u noveli "Vremeplov" engleskog pisca Herberta Džordža Velsa, objavljenoj 1895. godine.
Sve kasnije popularne obrade ove teme u književnosti, stripu i na filmu svoje izvorište su imale u ovom delu.

1) Verujete li da je moguće putovati kroz vreme?
2) Gde bi najradije zavirili?:zper:

1. Verujem da je apsolutno moguće.

2. U vreme Pompeja pre erupcije vulkana, bilo je kažu dobro mesto za zabavu :per:

....ne bi me začudilo da su uspeli da naprave portal za prelaženje u drugo vreme...kao što su neki i napisali toliko je filmova i knjiga urađeno i napisano na tu temu....
...verujem da postoje tzv.prirodni "procepi" kroz koje prođete i više niste tamo gde ste do par trenutaka pre toga bili....neki od njih su uspeli da se posle ko zna kog vremena i vrate a neki su i dalje vode kao nestali...

...volela bih da mogu da "proputujem" i u prošlost i u budućnost baš kao u seriji "Doctor Who" z:)

Mislim da je covekova svest ta energija koja putuje negde skrivena u mozugu i omugocava rad svih ostalih organa u coveku...
E sad kazu da je miso najbrza na svetu brza i od svetlosti pa tako npr mislim da je teoretski moguce da se nasa svest vrati kroz vreme tj u neki nas prosli zivot, to je ustvari neka vrsta regresije, budjenje secanja iz proslog zivota gde kad odemo mozemo polako da saznamo sta smo bili pkupimo informacije itd...
Ali se bojim da to putovanje je malo opasno jer mislim da sto se vise zadrzavas u takvom stanju u taj trans, ako nema ko da te vodi usmerava u pozadini da te probudi secanja iz proslog zivota mogu prekriti ova iz sadasnjeg tako da ako dugo ostanemo tamo verovatno bi se posle zaglavili u predhodni zivot i vremenom ne bi bili ni svesni toga a sta bi bilo s nama ovde...
Mislim da bi mozda bilo moguce da nas zateknu mrtvim ili u neku duboku komu, ili pa cak mozda bi se uloge zamenile mozda bi ona svest iz proslog zivota presla u sadasnjost tako da bi se desila neka razmena gde bi se vremenom osecao taj lik iz proslog zivota pogubljeno uplaseno sve dok ne bi verovatno kao tamo vremenom ova secanja iz sadasnjeg prekrila prosla i eto opet smo na pocetku, to mi izgleda kao neki povratak...
Previse je zamrseno, moza je to opasno a mozda i nije, moguce je da se desi nesto da budemo izgubljeni ko smo i gde smo dok se sve ne slegne kako treba...

1 - Pre hiljadu godina niko nije mislio da je moguće leteti avionom, razgovarati telefonom, gledati tv.....i sve što je moderno doba ostvarilo.
Zato neću reći da je nemoguće putovati kroz vreme.
2 - Vratio bih se u 1492 god. i izvuko uši Kolumbu.Da ne napravi ponovo istu grešku i otkrije Ameriku.

Back