VREMEPLOV

a o cemu ti to kakve veze ima vremeplov sa lamama :think: svasta.

ajnstajn_vremeplov.jpg
REKAO SAM DA JE PUTOVANJE U PROSLOLOST ILI EVETUALNU BUDUCNOST MOGUCE DUHOVNIM PUTEM KOJE IZVODE LAME I SAMANI...REC JE O VREMEPLOVU,ALI DUHOVNOM...ETO TO SAM ZELEO DA KAZEM-DUHOVNA PUTOVANJA SU MOGUCA....A KAKA TI VREMEPLOV ZAMISLJAS KAO IZ FILMA STA LI.....

Ljudska uobrazilja nije smislila fantastičniju ideju od one da je moguće fizički putovati kroz vreme i po slobodnoj volji odlaziti u prošlost ili budućnost.
Ova ideja se javila relativno kasno, tek u drugoj polovini XIX veka. Ona je svoje najubedljivije i najpoznatije uobličenje dobila u književnosti
i to u noveli "Vremeplov" engleskog pisca Herberta Džordža Velsa, objavljenoj 1895. godine.
Sve kasnije popularne obrade ove teme u književnosti, stripu i na filmu svoje izvorište su imale u ovom delu.

1) Verujete li da je moguće putovati kroz vreme?
2) Gde bi najradije zavirili?:zper:

U daleku buducnost...

REKAO SAM DA JE PUTOVANJE U PROSLOLOST ILI EVETUALNU BUDUCNOST MOGUCE DUHOVNIM PUTEM KOJE IZVODE LAME I SAMANI...REC JE O VREMEPLOVU,ALI DUHOVNOM...ETO TO SAM ZELEO DA KAZEM-DUHOVNA PUTOVANJA SU MOGUCA....A KAKA TI VREMEPLOV ZAMISLJAS KAO IZ FILMA STA LI.....

sta fali vremeplovima iz filmova:eek:bas su lepi prosto mame na razmisljanje o dalekoj buducnosti ili proslosti.evo ga jedan pravi ne filmski ali neuspeo pokusaj.:evil:

time_machine2.jpg

1) Verujete li da je moguće putovati kroz vreme?- Koliko ja znam,jos uvek nije,osim u mislima....:)
2) Gde bi najradije zavirili?:zper:[/QUOTE]- vreme kada je vladala Kleopatra...Fascinira me taj period.:)

Ajnštajn kaže da je moguće ali samo jednosmerno putovanje kroz vreme.
Kada putujemo autobusom, mi putujemo ne samo kroz prostor već i kroz vreme; stigavši na odredište, mi smo otišli i delić sekunde u budućnost u odnosu na vremenski tok onih koji su ostali u mirovanju. Činjenica je da samo tehnički problemi sprečavaju ljude da putuju proizvoljno daleko u budućnost, i to samo zbog toga što je brzina svetlosti toliko veća od bilo koje brzine sa kojom se susrećemo u svakodnevnom životu. Sa napuštanjem njutnovskog koncepta apsolutnog vremena i prostora, i usvajanjem koncepta jedinstvenog četvorodimenzionalnog kontinuuma prostorvremena, kretanju kroz vreme (barem u jednom pravcu) dato je puno fizičko pravo građanstva. Mnogobrojni eksperimenti, pomenimo samo drastično različito vreme života subatomske čestice miona za posmatrača koji se kreće zajedno sa njim i posmatrača u mirovanju na Zemlji, potvrdili su ovaj efekat specijalne relativnosti sa ogromnom preciznošću.

Dakle, putovanje u budućnost, poput onog opisanog u Velsovom Vremeplovu sasvim je moguće i neprotivurečno. Dovoljno je posedovati odgovarajuće brz svemirski brod. Posle jedan sat putovanja brzinom od 99,9999% brzine svetlosti, po povratku na Zemlju otkrićemo da je prošlo mesec dana.
MARTA JA SAM PRIJATNO IZNENADJEN VASIM POGLEDIM NA VREME KAO I ZNANJEM O ISTOM ...JOS DODAJTE TEORIJE KVANTNE FIZIKE I NASTAVITE PRICU...

Dobro MARTA da se ne mucis vise.....VREPLOV JE NAPRAVIO TESLA,I UPOREBIO U CUVENOM 'FILADELFISKOM 'EKSPERIMENTU,NAIME MORSKI BROD JE NESTAO U LUCI NA PAR TRENUTAKA I POJAVIO SE NA DRUGOM,ALI SU MNOGI OSTARELI A I PARCICI TELA SU IM VIRILI IZ BRODA KADA SE ON NEPRAVILNO 'DEZITEGRISO' ...FIB CUVA OVE PODATKE...vise ne smem da ti kazem....

jo sta ti sve znas:roll:.sigurno si neki mnogo opasan cika:zcepanje:

da postoji vremeplov sad bi se prebacila u buducnost da vidim kad cu ja da pocrnim ko ti pa da se unapredd pripazim sta pricam.:mrgreen:

Slazem se.

Ja bih pre to nazvao mentalna putovanja kroz vreme, ali mislimo na istu stvar.

Znaci kroz vreme se moze putovati na 2 nacina:

1. Mentalno (duhovno)

2. Fizicki

I jedno i drugo je vec izvedeno. Obe stvari ne zele javno da objave vec ih koriste da vladaju ljudima.

1) Mislim da je moguce putovati kroz vreme, mada mi nije jasno sta bi bilo kad bih promeio buducnost, tj. u proslosti uradio nesto sto se nije desilo, kakva bi onda sabasnjost bila?
2) Vratio bih se u vreme Aleksandrovih osvajanja, krstaskih ratova, kosovske bitke, ili mozda u Srbiju u doba Njemanjica.

A da li bi mogao izdrzati bez komfora, sampona, paste za zube, parfema, sapuna,kompa, struje, knjiga,Tv-a, ...etc?WC-a?

Dobro MARTA da se ne mucis vise.....VREPLOV JE NAPRAVIO TESLA,I UPOREBIO U CUVENOM 'FILADELFISKOM 'EKSPERIMENTU,NAIME MORSKI BROD JE NESTAO U LUCI NA PAR TRENUTAKA I POJAVIO SE NA DRUGOM,ALI SU MNOGI OSTARELI A I PARCICI TELA SU IM VIRILI IZ BRODA KADA SE ON NEPRAVILNO 'DEZITEGRISO' ...FIB CUVA OVE PODATKE...vise ne smem da ti kazem....
o tome mozete pogledati ovde:

Mislila sam da ce me neko obradovati nekom svojom idejom o vremeplovu:(V.Blejk je pisao da su,sledeci rezultate ostvarene u "Projektu duga", od 1963. zapoceli radovi na stvaranju vremenskog tunela,koji bi omogucio usmereno kretanje napred i nazad kroz vreme.Njegova prica dalje lici na naucnu fantastiku.
Sa manjim prekidima,eksperiment sa vremenskim tunelom je nastavljen,sada pod imenom "Projekat Montouk",na Long Ajlendu,kod Njujorka, sve do 1983.
Bielek i Preston Nikols, naucnik koji je neposredno bio ukljucen u realizaciju "Montouka", tvrde da je vec tada bila potpuno osvojena mogucnost bezgranicnog putovanja u proslost, ali se u buducnost moglo putovati samo do 2011. godine. Posle ovog perioda putovanja su moguca,samo u stanju izmenjene svesti.
Zanimljivo je da su u jednom drugom istrazivanju,takodje dosli do 2011. kao granicne godine.Jedno italijansko udruzenje koje se godinama bavi projektom izgradnje vremeplova, tvrdi da je za sada putovanje u buducnost moguce samo do - 2011. godine. :sad2: znaci li to da smo propustili sansu?

Ljudska uobrazilja nije smislila fantastičniju ideju od one da je moguće fizički putovati kroz vreme i po slobodnoj volji odlaziti u prošlost ili budućnost.
Ova ideja se javila relativno kasno, tek u drugoj polovini XIX veka. Ona je svoje najubedljivije i najpoznatije uobličenje dobila u književnosti
i to u noveli "Vremeplov" engleskog pisca Herberta Džordža Velsa, objavljenoj 1895. godine.
Sve kasnije popularne obrade ove teme u književnosti, stripu i na filmu svoje izvorište su imale u ovom delu.

1) Verujete li da je moguće putovati kroz vreme?
2) Gde bi najradije zavirili?:zper:

Evo logike:
- da je moguce napraviti Vremeplov, neko bi ga NEKADA (za 1.000, milion, milijardu godina) napravio
- sto godina (ili 1.000, milion ili ...) kasnije to bi postalo turisticko vozilo (dostupno svima sa dubljim dzepom)
- neko od tih silnih vremenskih turista bi posetio i nase vreme

PA - GDE SU???

Mislila sam da ce me neko obradovati nekom svojom idejom o vremeplovu:(V.Blejk je pisao da su,sledeci rezultate ostvarene u "Projektu duga", od 1963. zapoceli radovi na stvaranju vremenskog tunela,koji bi omogucio usmereno kretanje napred i nazad kroz vreme.Njegova prica dalje lici na naucnu fantastiku.
Sa manjim prekidima,eksperiment sa vremenskim tunelom je nastavljen,sada pod imenom "Projekat Montouk",na Long Ajlendu,kod Njujorka, sve do 1983.
Bielek i Preston Nikols, naucnik koji je neposredno bio ukljucen u realizaciju "Montouka", tvrde da je vec tada bila potpuno osvojena mogucnost bezgranicnog putovanja u proslost, ali se u buducnost moglo putovati samo do 2011. godine. Posle ovog perioda putovanja su moguca,samo u stanju izmenjene svesti.
Zanimljivo je da su u jednom drugom istrazivanju,takodje dosli do 2011. kao granicne godine.Jedno italijansko udruzenje koje se godinama bavi projektom izgradnje vremeplova, tvrdi da je za sada putovanje u buducnost moguce samo do - 2011. godine. :sad2: znaci li to da smo propustili sansu?

Te price o 2012. godini su jadno sviranje k...u
Ja ti mogu reci za jedan dogadjaj koji se nece desiti pre 2090. - 2200. godine bez ikakvog putovanja kroz vreme.

Back