Vreme sve više gazi Tita...!

verehovski:
Ne razumem cemu to zanosenje sa personama koje ne predstavljaju nikakav faktor u sadasnjosti?

Zbog ulepsavanja i unepredjenja muzeja i turizma mogao bi neko da obnovi secanja na Tita, a to sto to nailazi na podeljena misljenja to ce samo da doprinese atraktivnosti.Ne znam sta je sad aktuelno novo u turizmu slicno napravljeno a cini mi se da nije nista, mogao bi neko da obnovi secanja na Tita u turizmu.

hektorius:
Drug Tito je samo zeleo da svi lepo zive u miru, bratstvu i jedinstvu, svojoj familiji nije ostavio apsolutno nista, za razliku od svih drugih"nasljednika" u svih 6 republika, i kad bi morao da ga ocenim, uzimajuci u obzir sve dobre i lose strane, i njega i svih ostalih najnovijih demokrata, on zauzima ubedljivo prvo mesto. zatim slede 100 praznih mesta a dalje nek se gamad dogovaraju...dovoljno je samo usporediti sveukupno stanje onda i danas, cinjenice govore same za sebe...Tito je bio najpostivaniji lider na svetu, ali i najnaivniji, jer nije video kakvom bagrom je okruzen. Zameram mu za goli otok. Trebao je izabrati Krk za tu svrhu, mozda bi danas bilo manje stoke...nisi smeo da laprdas svasta, a i zasto? Danas mozes da kenjas koliko hoces, i je li zivot bolji? Ja bi radije onu diktaturu...neka mi niko ne prebacuje zbog ovog, to je moje misljenje, i ono se ne menja...Tita nikad nece zgaziti vreme, jednostavno zbog toga sto ce to vreme da se pamti kao najbolje, najsigurnije i najmirnije na ovim prostorima...i to nikada vise nece biti, daj boze da se varam...

Судећи по овим болдованим речима ти си са усташког говорног подручја... тако да потпуно разумем твоје величање зликовца Броза. Било би најлепше када би затражили и однели његову лешину у "вашу лијепу" а не да правимо гробље у ексклузивном делу Бг. Али колико видим најокорелије 'рватске комуњаре се нешто не грабе за Броза - него за Николу Теслу који је Србин. Тачно је да постоји олош састављен од масовних убица(КПЈ) који је живео лепо у његово диктаторско доба - али то је била мањина.
Укупно око 20 000 ликова у целој СФРЈ који су од земље направили један велики логор у коме су они били капои.
Зато данас овако крваво и плаћамо цену тог Потемкиновог села које се звало "братство и јединство". Тај крвави бандит је потписао свега 170 штетних уговора за Србију који нам се данас лупају о главу. А то што ти појма немаш са животом него живиш у Андерсеновим бајкама - то је твој проблем.

Anti_Communism_by_leandrotr.jpg

Nikad mi nece biti jasno zasto pojedinni pljuju po covjeku koji je napravio sistem koji je omogucio:
1. Besplatno skolstvo
2. Besplatrno zdravstvo
3. Stan i mizerne stanarine
4. Trudnicka bolovanja
5. Djeciji dodatak
6. Socijalni program
7. Licnu sigurnost
8. Medjunacionalni mir
9. Slobodu kretanja
l0. Sigurna radna mjesta i pate

Poslije pada njegovog sistema skoro svima nama su ovezbjedjene krv, suze, patnja a mnogima i kontejneri sa smecem koje, gle cuda, to je jedino sto nismo podjelili po nacionalnoj kriteriju i oko cega se nije potreban koncenzus po nacionalnom osnovu.

Najbolji su mi ovi sto Titova zlodJela nad Srpskim narodom stavljaju u prvi plan, ispred Paveliceve NDH i turskih skoro 500 godina vladavine, naravno, kao i uvIJek, obilato sve potkrepljujuci dokazima. Zanimljivo je da i Hrvati isto to tvrde, ali oni bar to mogu da argumentuju Blajburgom, pa i malim primJerima, poput cinjenice da nisu smJeli ni Bana Jelacica da spomenu, koji nije imao veze sa ustasama, maknuli su mu i spomenik i nazvali trg Trgom Republike, itd...A jesu li nama zabranili Kneza Mihajla na primJer? Mislim da to najbolje znaju oni Srbi sto su zivJeli na "ustaskim podrucijima".

verehovski:
Ne razumem cemu to zanosenje sa personama koje ne predstavljaju nikakav faktor u sadasnjosti?
Sa ću ti reći što se zanosimo: Prvo me podstaklo to što čim je ubijen Đinđić, odmah su po svim gradovima uzeli po neki bulevar i dali mu njegovo ime, onda uveli tamo neku nagradu "Dr. Zoran Đinđić" itd. E sada, meni čovek ne smeta, neka dobije ulicu, ali zašto su Titu oduzeli sve ulice? Čuo sam da će jednu ulicu u Nišu "Dimitrije Tucović" da preimenuju u onog Mačka iz čuvene vladavine Cvetković-Mačak. Pa razmisli malo, oduzeli su ulicu jednom velikom srpskom ratnom junaku, vladaru, uspešnom političaru, a daju je jednom ratnom zločincu, izdajici...
Onda podstaklo me i to što u poslednje vreme sve više i više slušam olajavanja o Titu. Pa što malo Miloševića ne olajavate? Tito je u Srbiji napravio takav režim, kakav sada nema nigde u svetu i koji se nažalost nikada neće ponoviti. Podigao je industriju, privredu uopšte, obezbedio poslove na sve strane, očuvao mir, ojačao veze sa svetom...

P O T J E R N I C A

Trazi se:

Mrtvi JOSIP BROZ-TITO

Gore imenovani je ucinio sljedeca "zlodjela":

1. Stvorio je "tamnicu naroda" zvanu JUGOSLAVIJA
2. Vojvodini u sadasnjim granicama prikljucio Srbiji, obnovio ili izgradio tvornicu JU Dinara na Topcideru, i onemogucio stampanje novca u inostranstvu za novac poreznih obveznika te "kvazi drzave".
3.Istru Kvarner i brojne otoke oteo od Italijana i prikljucio Socijalistickoj Republici Hrvatskoj.
4. Zonu B u dijelu Istre koja je pripadala takodje Italiji prikljucio SR Sloveniji.
5. Na zasjedanju ZAVNOBIH-a i AVNOJ-a omogucio da BIH koliko toliko bude ravnopravna Federalna jedinica Srbiji i Hrvatskoj koje su imale terirorijalne pretenzije prema istoj kao i ostalim Federalnim jedinicama.
6. Intervencijom svoje Partizanske vojske je onemogucio Bugarske, Grceke i Cetnicke jedinice da istu raskomadaju.
7. Nakon visestoljetnog gubljenja Samostalnosti Crne Gore uvrstio je u ravnopravnu Jedinicu ostalim republikama.

O b r a z l o z e n j e

Ovim svojim postupcima imenovani je 5o godina onemogicio slobodno izrazavanje fasista: Ustasa, Cetnika, Handjar pripadnika, Balista i drugih saradnika okupatora.
Uveo je Socijalizam kao prelazni oblik u KOMUNIZAM, izugradio sistem koji je pravio fabrike i davao ih radnicima na upravljanje i koristenje cime je obezbjedio redovne plate, socijalne programe stabilne fondove borcima NOR-a i penzionerima.
Dopistio je da mu se prave VILE po svim republikama i pokrajinama, koje nije ostavio porodici vec "pokvarenom" sistemu i jos "pokvarenijoj" Drzavi.
........................................................
.........................................................
....................................................... ???,,, !!!...

NEKA VISI PEDRO!!!!!!

Back