Vreme je za 5 stepen uzbune, pitanje zivota ili smrti Srbije

Sto?

Koliko decenija dajes Srbiji da se finansijski oporavi nakon vladavine SNSa?

Jako malo. Srbija zapravo stoji prilično dobro, novca dosta ima, postoji ozbiljan napredak, ali se on ne oseća zbog lopovluka. Koruptivni establišment se trudi da izbacuje brojke, ali da se oni odnose pre svega na par desetaka hiljada građana, koji su deo visoke i srednje-visoke SNS elite, a lavovski deo populacije svesno (organizovano) drže na nivou bede, kako bi njima lakše vladali i kako bi onemogućavali njihovo prosvećenje. To su poluge sisteam na kojima počiva njihova vlast (mislim, pored, naravno, ucena, straha, itd.). To znači da će onog momenta čim naprednjaci odu sa vlast, Srbija će bukvalno da finansijski procveta, jer će se nezamislivo velike količine novca osloboditi, budžeti će biti mnogo, mnogo veći, itd.

Ja sam video dosta tih brojki; Srbiji zapravo, kao zemlji, po mnogim parametrima ne ide toliko loše. Srbija nije neka zemlja trećeg sveta. Nego je, jednostavno, problem što se toliko krade. Krade se masovno, levo i desno. A da nema para, ne bi se ni moglo toliko krasti. Govorimo ovde o kolosalnim razmerama koje čine priče o parama koje se iznose na Kipar pričicom za malu decu.

Jako malo. Srbija zapravo stoji prilično dobro, novca dosta ima, postoji ozbiljan napredak, ali se on ne oseća zbog lopovluka. Koruptivni establišment se trudi da izbacuje brojke, ali da se oni odnose pre svega na par desetaka hiljada građana, koji su deo visoke i srednje-visoke SNS elite, a lavovski deo populacije svesno (organizovano) drže na nivou bede, kako bi njima lakše vladali i kako bi onemogućavali njihovo prosvećenje. To su poluge sisteam na kojima počiva njihova vlast (mislim, pored, naravno, ucena, straha, itd.). To znači da će onog momenta čim naprednjaci odu sa vlast, Srbija će bukvalno da finansijski procveta, jer će se nezamislivo velike količine novca osloboditi, budžeti će biti mnogo, mnogo veći, itd.

Ja sam video dosta tih brojki; Srbiji zapravo, kao zemlji, po mnogim parametrima ne ide toliko loše. Srbija nije neka zemlja trećeg sveta. Nego je, jednostavno, problem što se toliko krade. Krade se masovno, levo i desno. A da nema para, ne bi se ni moglo toliko krasti. Govorimo ovde o kolosalnim razmerama koje čine priče o parama koje se iznose na Kipar pričicom za malu decu.
Baš tako. Sve je stavljeno (ostavljeno) partijskoj oligarhiji na raspolaganje. Podseća me to malo na Slobin direktorski sistem društvenih preduzeća zarad kontrolisanja naroda.

Loše je poljoprivrednicima, selu u globalu. Tu nema zamene ni popravke a bez toga nema države.

Ja mislim da ti nisi svestan zaduzenosti i kredita ali dobro...

Ne ide ni toliko najbolje, jer velika većina pozajmljenog novca (koji ulazi u te brojke i povecava nam BDP) nije utrošena u strateške infrastrukturne projekte koji će taj novac da vrate, već je spiskana i pokradena, potrošena na beskorisne puteve, na beskorisni expo (koji em nije pravi expo em je čist trošak) i na gomilu sitnih (ali zajedno kada se skupe vuku ogroman novac) beskorisnih i čak fantomskih pprojekata.

Ništa se ne ulaže u strateški razvoj nečega što će dugoročno da pravi pare za vraćanje tih dugova (poljoprivreda, turizam, bilo kakva industrija....).

Sledi jako zaieban period.

Како се завршила ова Седница данас у Ресавској у Привредној Комори Србије где се требало подари ЗЕЛЕНО СВЕТЛО,
да Нас "западни и источни Пријатељи",буше,уздуж и попреко?

Baš tako. Sve je stavljeno (ostavljeno) partijskoj oligarhiji na raspolaganje. Podseća me to malo na Slobin direktorski sistem društvenih preduzeća zarad kontrolisanja naroda.

Loše je poljoprivrednicima, selu u globalu. Tu nema zamene ni popravke a bez toga nema države.

Problem je što ljudi nisu uopšte toliko svesni toga. Osećaju koliko koštaju benzin i hrana, osećaju bes, izađu na protest, a onda Vučić odgovori sa BDP brojkama, razmerama inflacije i investicijama i tog građanina (ako je disident) pretvore u nekoga ko bi trebalo da ima osećaj da je zemlji dobro, ali da njemu ide loše, što bi, kao bajagi, trebalo da znači da je do njega, a ne do vlasti. Jer postoji neki ozbiljan raskorak između određenih makroekonomskih ukazatelja Srbije i životnog standarda veike većine građana.

To je, vrlo, vrlo svesno i pažljivo (dugogodišnja strategija) isceniran scenario.

A, nažalost, tako je očigledna i logički objašnjiva.

Problem je što ljudi nisu uopšte toliko svesni toga. Osećaju koliko koštaju benzin i hrana, osećaju bes, izađu na protest,
Izlaze oni koji voze najbolje automobile i ne brinu o potrosnji benzina, nidje veze sa tim sto pises. Bogatim snobovima upravo nije potreban Vucic jer znaju da ce ostati bogati i ako njega ne bude.
Uostalom da li si ti licno siromasan?

Poslednja izmena:
Izlaze oni koji voze najbolje automobile i ne brinu o potrosnji benzina, nidje veze sa tim sto pises. Bogatim snobovima upravo nije potreban Vucic jer znaju da ce ostati bogati i ako njega ne bude.

To, mogu ti reći van svake sumnje, nije tačno (iako nema spora da su protesti prepuni na sve strane srednjom klasom, naravno, da se razumemo).

Standard u Srbiji ima iskljucivo veze sa time sto smo otvoreni ka zapadu i zapadnom kapitalu i monetarnoj politici koju nam sufliraju Nemci, zbog koje i istocni kapital zeli da ulaze ovde.

Vucic i SNS su kancer za domaci kapital, njihovo reketiranje i kontrola domaceg kapitala je najveci problem Srbije, i ono sto Srbiju vuce na dno Evrope.

Srbija bi odavno trebalo da bude u najvišem stepenu uzbune zbog ekologije i nebrige o zaštiti od elementarnih nepogoda.

Trenutno SNS mafija buši savski nasip, rade stvari za koje bi u normalnim zemljama završili na psihijatrijskom posmatranju za sam predlog bušenja nasipa. Prošle godine su probali da ga prekopaju - još luđa ideja!

Nije pitanje da li ce nego kada ce da se srusi nasip i poplavi ceo Nbgd.

Onkološke bolesnike da ne pominjem, a sve posledica unistene zivotne sredine.

Back