"Vreme je da povučemo taj potez" Ursula fon der Lajen objavila plan od kog strahuju neke članice EU

Oće da ozakone kradju !
Da operu pare preko preprodaje oružja !
Klasična mafijaška i lopovska posla
Da li neko razmišlja da če rusija iči u svoja naplaćivanja prvo pravnim putem , posle fizičkim , ako treba !
Rusija je proglašena za otpadničku državu. Ona nema nikakva prava. Izopćena je iz društva.

Rusija je proglašena za otpadničku državu. Ona nema nikakva prava. Izopćena je iz društva.
Ko j e proglasio ????
UN ?
MSP ?

Ili neki frustrirani vlastodršci i mafijaši. Uglavnom lutkari i klovnovi
To spinovanje i tu medisku mašineriju smo videli xx puta :bljak:

Naravno! Nisu ni Rusi pitali nikoga za dopuštenje smiju li napasti i osvajati Ukrajinu. Zato ni njih nitko neće pitati što s novcem koji im je oduzet.
Prvo, jos im nije oduzet, jer bi se radilo o cistoj kradji, kriminalu...ne mijenja stvar sto vi, licemjeri, okrecete curak samo da bi se napakostilo Rusiji, jer iza vase dvolicnosti stoji primitivna mrznja, a ona ne bira sredstva...drugo, Rusi itekako imaju od cega kompenzirati stetu, ukoliko se banda odluci na taj potez...

Naravno! Nisu ni Rusi pitali nikoga za dopuštenje smiju li napasti i osvajati Ukrajinu. Zato ni njih nitko neće pitati što s novcem koji im je oduzet.
greška , Ukrajina je praRusija, na prevaru i silu su Ruse minimizirali u Ukrajini , te šarena revolucija , te kao demokratija, a ono zapadna demonkratija, sad bi i novac da joj kradu
lopovska posla

Drže se na sigurnom​

Krajem januara zemlje članice pristale su da premeste prihode od ruske imobilizovane imovine u Evropi na poseban račun, a sada se drže u briselskom sigurnosnom depozitariju Euroclear.

Da vidimo malo ko stoji iza tog "Euroclear-a":

Euroclear
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Euroclear
It was founded in 1968 as part of J.P. Morgan & Co.

He he he...stari frugari J.P.Morgani...

Pa ko ce drugi sje.bavati planetu i izazivati Treci Svetski rat vec oni koji su izazvali i prva dva..., potopili Titanik itd itd itd...

...

Evropska unija bi trebalo da iskoristi dobit od preko 200 milijardi dolara od zamrznute ruske imovine za finansiranje vojne opreme za Ukrajinu, izjavila je u sredu predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, piše Politiko.
Pogledajte prilog 1506597

Komisija se dugo zalagala za korišćenje te dobiti. SAD vrši pritisak da se sva imovina zapleni i preda Ukrajini, ali neke zemlje EU-a strahuju da bi takav potez mogao izazvati previranja na finansijskim tržištima.

Ovo je prvi put da je Fon der Lajen predložila korišćenje zarade ostvarene tom imovinom za kupovinu municije za Ukrajinu.
- Vreme je za početak razgovora o korišćenju neočekivane dobiti od zamrznute ruske imovine za zajedničku kupovinu vojne opreme za Ukrajinu - rekla je zastupnicima u Evropskom parlamentu.

Ukrajinska vojska puca na ruske položaje kod Avdijevke 26. decembra 2022.

Drže se na sigurnom​

Krajem januara zemlje članice pristale su da premeste prihode od ruske imobilizovane imovine u Evropi na poseban račun, a sada se drže u briselskom sigurnosnom depozitariju Euroclear.

Očekuje se da će Komisija predložiti plan korišćenja dobiti za podršku Ukrajini sredinom marta, rekla su dva zvaničnika za Politiko govoreći pod uslovima da ostanu anonimni.

- Ne može biti većeg simbola i veće koristi od tog novca da Ukrajina i cela Evropa budu sigurnije mesto za život - rekla je Fon der Lajen i dodala:

Ukrajinska vojska na obuci na severu zemlje 8. novembra 2023.
- Na kraju krajeva, ovde se radi o tome da Evropa preuzima odgovornost za vlastitu sigurnost.

Dok ruska invazija ulazi u treću godinu, ukrajinskoj vojsci ponestaje topovske municije jer zapadna obećanja se ne ispunjavaju, što je nateralo Komisiju da traži alternativne načine prikupljanja novca za kupovinu vojne opreme.
- Cena nesigurnosti - cena ruske pobede - daleko je veća od bilo koje uštede koju bismo sada mogli napraviti. Zbog toga je vreme da Evropa pojača svoja davanja - rekla je predsednica Komisije, piše Politiko.
https://www.blic.rs/vesti/svet/ursu...-plan-od-kog-strahuju-neke-clanice-eu/pcs8ce0

Ipak će ukrasti i Ruske pare. Rade ono što znaju najbolje.
Ovim će napraviti još jedan opasan presedan.
Šta mislite kako će se ovo odraziti na finansijska tržišta i da li će i kako Rusija odgovoriti?
Odraziće se tako što će im finansijski kredibilitet i rejting poskočiti u nebesa.

Prosto očaravajuće za investitore: u slučaju da donosiš odluke koje mi se ne sviđaju moj potpis na čeku koji sam ti izdao više ne važi.

oteće im lovu i isporučiti im još oružija po naduvanim cenama..... neće Ukrajna videti te pare.
Ali kakve će biti posledice?
Takve da će samo vazalne države moći da nateraju da ostanu u njihovom finansijskom sistemu. Ko garantuje šeicima da i njima ne slede zaplene ukoliko ne investiraju tamo gde treba?

Ниси пажљиво читао, Урсула тражи баш конфискацију. Илити отимачину.
Отимачини су прибјегавали кроз историју разни силници, ништа ново. Предуслов је да је онај који отима у стању то урадити. Отимачина од оног који није нејачак се није кроз историју показала добром идејом. Отимачина од оног који има нуклерани арсенал, гдје би употребом тек пар процената тог арсенала могли Урсулину отаџбину претворити у прах и пепео, дефинитивно не би била добра идеја.

Posledice ovako nečeg su jako produbljavanhe nepoverenja.

I kad rat u Ukrajini bude bio gotov, ovakve stvari ostavljaju višedecenijske posledice

Ipak će ukrasti i Ruske pare. Rade ono što znaju najbolje.
Ovim će napraviti još jedan opasan presedan.
Šta mislite kako će se ovo odraziti na finansijska tržišta i da li će i kako Rusija odgovoriti?

Ne razumeš, čitaj pažljivije.

Ne uzima se Ruski novac (bar ne još) već se uzima zarada od njega. Novac je uložen, investiran negde... (berza, šta već...) i donosi zaradu (dobit) od kamate. To će da se uzme, glavnica se ne dira.

Ne razumeš, čitaj pažljivije.

Ne uzima se Ruski novac (bar ne još) već se uzima zarada od njega. Novac je uložen, investiran negde... (berza, šta već...) i donosi zaradu (dobit) od kamate. To će da se uzme, glavnica se ne dira.
Hoćeš da kažeš da kamata od ruskog novca nije Ruska?

Posledice ovako nečeg su jako produbljavanhe nepoverenja.

I kad rat u Ukrajini bude bio gotov, ovakve stvari ostavljaju višedecenijske posledice
Naravno, promena globalnog odnosa snaga će zahtevati veoma bolne ustupke, tj bolne za one koji su mislili da je ‘91. istorija prosto umrla.

Je li može neko da mi objasni šta znači to da se koristi zamrznuta imovina?

Koliko ja znam, zamrznuto znači sa je neotuđivo. Drži se u zatočenom i zaštićenom stanju.

Zamrzavanje nije konfiskacija.
odakle da zna to Ursula koja je ginekolog :lol:

Biće da si ti običan trol, i uz to politički mazohista.

Pa vidi, ne znam šta ti nije jasno. Stvar je vrlo jednostavna. Ja sam tebi konfiskovao pare jer biješ devojku koja te je ostavila. Dok su pare kod mene, ja ih uložim, obrnem, investiram... nebitno kako, i zaradim. Tebi jednog dana, kad odležiš kaznu za svoja zlodela vraćam tvoj deo. Sve pošteno ;)

Pa vidi, ne znam šta ti nije jasno. Stvar je vrlo jednostavna. Ja sam tebi konfiskovao pare jer biješ devojku koja te je ostavila. Dok su pare kod mene, ja ih uložim, obrnem, investiram... nebitno kako, i zaradim. Tebi jednog dana, kad odležiš kaznu za svoja zlodela vraćam tvoj deo. Sve pošteno
Nit Rusija “bije devojku” niti ti imaš jurisdikciju, a još manje fon der Lajava. Aj sad pravac pred N1 da lečiš moralne rane.

To im je u genima.Ništa čudno i ništa novo.Jednom lopov,uvek lopov.Na tome su izgradili svoje države i to je utkano u njihovu istoriju.
To se najviše odnosi na Rusiju. Ne misliš valjda da im je najveća teritorija na svetu pala s neba?
Što se tiče konkretnog slučaja vrednost toga što su oteli Ukrajincima i naneli joj štetu uveliko premašuje tih 200 milijardi.

To se najviše odnosi na Rusiju. Ne misliš valjda da im je najveća teritorija na svetu pala s neba?
Što se tiče konkretnog slučaja vrednost toga što su oteli Ukrajincima i naneli joj štetu uveliko premašuje tih 200 milijardi.
Ukrajina nije u stanju da do kraja istorije otplati što je samo SSSR investirao kod njih.

Kad smo već kod plaćanja, koliko bi Turska i Nemačka trebalo da plate nama za Osmanlije, Prvi i Drugi svetski rat? Nemačka inače i sve što su radile Austrougarska, tzv “NDH”, Bugarska, Musolini i njeni ostali mezimci.

Back