Vređam ljude u afektu..

Mali Princ 023

Početnik
Poruka
37
Ponekad nesvesno uvredim ljude u afektu, i to je počelo sve češće da se dešava. Npr. Iznerviram se u školi zbog loše ocene, i onda uvredim ili oteram od sebe svakoga ko mi priđe, ili pokuša da komunicira sa mnom. Primetio sam da mi se ovo dešava, i počeo sam da radim na tome, jednostavno se izolujem od sveta na sat vremena, ili slušam muziku. Ali juče mi se opet dogodilo, dok sam gledao utakmicu, i čekao da mi prođe tiket, devojka me je stalno zivkala, javio sam se i rekao sam joj svašta, da bih se 2 sata kasnije izvinjavao, i molio za oproštaj, naravno ja je više ne zanimam, i svestan sam da sam kriv. Molim za bilo kakvu vrstu pomoći, inače me je jako teško iznervirati, i prezirem svađe.

Ne treba da se izolujes od sveta, treba da pocnes da se kontrolises, samokontrola je the key, unutrasnji mir.
Sto se tice bilo kojeg vida agresivnosti u afektivnom stanju, to znaci da je osoba koja je iskazala tu agresiju bila tim nekim dogadjajem toliko duboko razjarena i povredjena, u toj meri da se osetila napadnutom, pa je ta agresivnost najcesce posledica neosnovane odbrane od tog zamisljenog napada.
Bilo kako bilo, samokontrola je kljuc svega, i tvoj mir. Najpre shvati sta je ono unutar tebe sto te cini dovoljno nervoznim i razjarenim da puknes na tako bezvezne i banalne stvari, a zatim poradi na tome, nauci da prihvatis situaciju takvom kakva jeste, nauci da se kontrolises, i nauci kako da promenis sebe, ako ti sadasnje stanje ne odgovara. Jer cinjenica je da je glavni problem negde u tebi, a uzimajuci u obzir tvoje reci da ides u skolu, jos si ti mlad da ti stradaju zivci na banalnosti i gluposti.
Ne trazi odgovore naokolo, mozda jesi mlad i neiskusan, ali pravo pitanje je ono koje ti treba da postavis sam sebi, "sta ja mogu da ucinim da to promenim, sta ja mogu da ucinim da mi se to ne desava vise" , koje je ujedno i kljuc uspeha, znas kako kazu, " tamo gde izgovori prestanu, uspeh pocinje ", i ta izjava/fraza je primenljiva svakoj sferi zivota.

umesto vredjanja disi duboko i lagano broj do 10.

naidje period besa u zivotu ali treba ga prevazici

a ne da zbog nesto dinara , i tiketa koji ne zavisi od tebe dok ga cekas

izgubis osobu do koje ti je stalo

tiket ubuduce ne cekaj , kad prodju utakmice pogledaj rezultate

Ponekad nesvesno uvredim ljude u afektu, i to je počelo sve češće da se dešava. Npr. Iznerviram se u školi zbog loše ocene, i onda uvredim ili oteram od sebe svakoga ko mi priđe, ili pokuša da komunicira sa mnom. Primetio sam da mi se ovo dešava, i počeo sam da radim na tome, jednostavno se izolujem od sveta na sat vremena, ili slušam muziku. Ali juče mi se opet dogodilo, dok sam gledao utakmicu, i čekao da mi prođe tiket, devojka me je stalno zivkala, javio sam se i rekao sam joj svašta, da bih se 2 sata kasnije izvinjavao, i molio za oproštaj, naravno ja je više ne zanimam, i svestan sam da sam kriv. Molim za bilo kakvu vrstu pomoći, inače me je jako teško iznervirati, i prezirem svađe.
Lepo je to foliranje, dok u " afektu" ne naletis na brzeg i jaceg....eto ti i lek...probaj da vredjas nekog ko moze da te izlomi, brzo ces prestati sa vredjanjem....to mu dodje kao zivotna skola i kasnije ce ti znaciti, sta je malo batina, ako naucis dobru lekciju?

Kada iscediš pomorandžu iz nje izlazi sok od pomorandže, a ne od breskve.
Tako isto, kada čoveka iznerviraš iz njega izlazi ono što on jeste.
Meni je hobi bio da nerviram ljude, jer mi je previše vremena oduzumalo da
ih upoznajem na ''normalan'' način.
Slušajte sebe šta u afektu izgovarate. Iskrenije ne možete.

Kada iscediš pomorandžu iz nje izlazi sok od pomorandže, a ne od breskve.
Tako isto, kada čoveka iznerviraš iz njega izlazi ono što on jeste.
Meni je hobi bio da nerviram ljude, jer mi je previše vremena oduzumalo da
ih upoznajem na ''normalan'' način.
Slušajte sebe šta u afektu izgovarate. Iskrenije ne možete.
Opasan hobi,da li Vam se ikad desilo da iznervirate pogresnu osobu?takvi obicno u afektu samo reaguju ne pricaju.

Bes je pokazatelj da se osoba oseca ugrozeno,da je ne postuju i da su joj povredjene granice samopostovanja.Tolerancija je sposobnost osobe da prihvati druge,a granica tolerancije je jako individualna i cak se menja vremenom...a nalazi se tamo,gde se osoba pocne osecati ugrozenom...druga stvar,kad neko cuti puno,pocne da ekspoldira.Mozda ti je vreme da pocnes ljudima da govoris kada se sa necim ne slazes,da razgovaras o tome sa njima,pa nece dolaziti do pucanja..Ako si tinejdzer,sta da ti kazem,to je vreme odrastanja,kada nisi ni dete ni odrastao i kada su sve emocije jaaaaako naglasene...tu ti je onda resenje kretanje i praznjenje u smislu sporta i neceg agresivnijeg,gde ces vikati i istresti to iz sebe...i proci ce,ako budes postavljao stvari u svojoj glavi kako treba.

Pa nisam ja crveni krst da pricam sa svakom dilejom i dajem besplatnu terapiju,a onda kad va otesrm u 3 lepe on zaboravi da je doso po lek pa daje meni dijagnozu da sam nervozan,kao sad sto samo na jednoj televiziji mozes da kazes da se ne slazes sa vucicem,pa koga zabole za prava misljenja

Neko sme da me vredja najstrasnije, neko ne sme ni lepo da mi se obrati
drag.gif

Back