Vredi li nekomo pomagati pa prevazidje problem?

Oni to ne vide kao njen problem, oni misle da je on problem. I to im dodje kao eto mangup ti izvlači pare kad si glupa.
Ja sam rekla tetki da je ona kao bolesnik...ali mislim da obzirom na njene godine oni ne mogu uticati na nju.
Što se tiče njenog radnog okruženja- ona se uglavnom predstavi kao jadnica koju on iskorištava, ili malo govori o tome.
Verujem da bi HR u njenoj firmi reagovao kad bi se to odrazilo na njen posao...ali ona ga obavlja rutinski i tu su male šanse da oni pokrenu nešto.
Prošle godine kada sam joj to pomenula, uvredila se... problem je što se takve osobe kriju iza "jadan ja" i svaki pritisak izgleda kao pojačanje te "jadnosti" tj sistem "niko me ne razume".

Svi mi nosimo "jadan ja" Da nemaš to jadan ja ne bi se te optužbe primale na tebe, ne bi se osećala kao da si u kaljuži.
Ne bi te doticala njena povredjenost. A dotiče te jer je povredjenost nešto strašno. A to što nam je povredjenost nešto
strašno je zato sto imamo jadan ja. Pošto je njoj povredjenost hrana koja je čini posebnom i drugačijom, msm svi mi to
želimo samo svak ima način u skladu sa svojom snagom i pameću, onda je ne treba spašavati nego je pustiti da dobro lupi glavom
u zid. Sve ostalo je odlaganje tog momenta. A tek tad bi trebalo da počne da dolazi sebi.

Ja sam i mnogo bliže osobe od "bliskih rodjaka" odavno oterao u ****** kad su mi tražili nešto i mislili da ja treba nešto njima da pomažem. Ne pomažem nikom, nek svako rešava svoj problem, neću posle da me neko krivi ako mu nešto podje po zlu. A po mom iskustvu većina ljudi nisu zahvalni, nego kad im pružiš prst hoće celu šaku. I pamte samo loše stvari, a dobre ti nekim čudom zaborave. Znači preporučio bih ti da je oteraš u ******, ti si luda da leto i život podredjuješ budali. Lepo joj staviš do znanja da te ne zanimaju njen život i njene brige, i da imaš svoj život i probleme, i ćao dovidjenja.

Evo ni ja je ne kapiram... provodim vreme sa njom, ona će videti svačije "poniženje" ne bi ona ovo , ne bi ona ono...a kaže sa njim je samo zato što se kune da nema nikoga.

Nekada ne znam da li je bolesna pa joj treba pomoć ili samo.... ima blizu 40. godina.
Ma nije ni problem što ona njemu daje pare, već što svaki put kada je on iskoristi ona svima nama zagorčava život, kmeči, kuka, traži da ga mi zovemo i pretimo mu, traži da joj nadjemo nekoga ko će navodno da ga pretuče...i pri tome meni obavezno spomene kako sam je ja upoznala... pa onda opet krene zatišje... i tako u nedogled.

naravno da je bolesna, ako je blizu 40-te, a nije se nikad udavala, velika je falinga u glavi...tu više nije riječ o zdravoj ženskoj osobi, da se ne lažemo...
mnoge žene vole psihopate, uzbuđuje ih to, ne vole kad im je sve potaman...slatkoriječivost im je dosadna...njihova duša traži gada....e tako i tvoja budalasta rođaka, čak ga obasipa i lovom...:)

Back