Вратити Стару Херцеговину и Боку Републици Српској

Вратити Стару Херцеговину и Боку Републици Српској

• За

• Против

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Што се мене тиче, може ! :D
Само постављач теме заборави да се ми из Брда припојимо Србији што нам је жеља још Берлинског конгреса, Херцеговина Србској, а онда опет сви лијепо заједно у једну државу,
a Лукши оставимо курaц у сламеном шеширу да се грије крај залеђеног Скадра ! :mrgreen:

Poslednja izmena:
Vratiti ? Ne vracemo Turcima nista, to smo oslobodili i pripojili Crnoj Gori dio 1800 i neke, a dio 1912te ne znam da je od Srbije ili Srpske ista uzeto, cak naprotiv pomogli smo vam da se i vi oslobodite od Turaka. Kako kad je od Turske oslobodjeno da se vrati Srbiji i Srpskoj ?

Pripojili su se jer su mislili da ulaze u jednu srpsku državu a ne u antisrpsku kakva na kraju ispade...bilo im je svejedno jer su mislili da su Srbija i Crna Gora matice srpskog naroda,kad ne lezi vraže....preči vam Šipci i Hrvati........

Velika je razlika izmedju toga kako ti kazes pripojili su se i onoga sto je bilo pripojeni su. Sto se tice jedinstvene drzave i naroda to je srpska dinastija ubila 1918 tada je crnogorski narod htio ujedinjenje, a dobio je prisajedinjenje. Sve kasnije pobune i pokreti za nezavisnost Crne Gore jasno govore da se narod nije pomirio sa gubitkom drzave i tako imamo danasnju situaciju. Ne kazem da je srpska dinastija za danasnje stanje kriva, ima velike krivice i danasnjih srpskih i crnogorskih politicara. Da je politicku elitu Srbije interesovao narod, pitanje je dali bi danas postojala i makedonska i crnogorska nacija, medjutim njih su oduvijek interesovale iskljucivo teritorije, to danas najbolje vidimo na primjeru srpskog naroda na Kosovu i u samoj Srbiji.

Velika je razlika izmedju toga kako ti kazes pripojili su se i onoga sto je bilo pripojeni su. Sto se tice jedinstvene drzave i naroda to je srpska dinastija ubila 1918 tada je crnogorski narod htio ujedinjenje, a dobio je prisajedinjenje. Sve kasnije pobune i pokreti za nezavisnost Crne Gore jasno govore da se narod nije pomirio sa gubitkom drzave i tako imamo danasnju situaciju. Ne kazem da je srpska dinastija za danasnje stanje kriva, ima velike krivice i danasnjih srpskih i crnogorskih politicara. Da je politicku elitu Srbije interesovao narod, pitanje je dali bi danas postojala i makedonska i crnogorska nacija, medjutim njih su oduvijek interesovale iskljucivo teritorije, to danas najbolje vidimo na primjeru srpskog naroda na Kosovu i u samoj Srbiji.

Slažem se da je vođena pogrešna politika srpske elite,i da gorke plodove te politike mi danas ubiremo.Međutim to nije razlog za ovakvu sadašnju politiku Crne Gore prema Srbima,vođenu od strane onih (onog) koji je nekad nosio Miloševićevu sliku na mitinzima.Ova tema predstavlja revolt upravo zbog te politike. Kažeš,srpska elita je vodila pogrešnu politiku...čudi me onda da niste izvukli nikakvu pouku iz toga,i postupili drugačije.

Zato jer su naucili da svoje nemaju pa moraju tudje.

Reče vrana gavranu da je crn. Šta je sa islamskom deklaracijom,mitinzima po Raškoj oblasti 91,92-e,traženja autonomije za Sandžak 91-e,zelene transverzale.Zađi malo po bošnjačkim forumima,pa ćeš vidjeti kakve se tu ideje roje : od obnove Osmanskog carstva,Velike Bosne sa Sandžakom,pa do pravljenja velike islamske države spajanjem sa Kosovom i Albanijom.

Slažem se da je vođena pogrešna politika srpske elite,i da gorke plodove te politike mi danas ubiremo.Međutim to nije razlog za ovakvu sadašnju politiku Crne Gore prema Srbima,vođenu od strane onih (onog) koji je nekad nosio Miloševićevu sliku na mitinzima.Ova tema predstavlja revolt upravo zbog te politike. Kažeš,srpska elita je vodila pogrešnu politiku...čudi me onda da niste izvukli nikakvu pouku iz toga,i postupili drugačije.

To si dobro rekao Milosevicevu sliku, nijesu Njegosevu znaci njih je interesovala vlast i zato Milosevicevu sliku, ko zna cije ce oni sve slike jos nositi da bi produzili svoju vlast. Dalje koliko tek razloga ima da se ne vodi ovakva politika prema crnogorskom narodu pa je vode. Sto se tice izvlacenja pouke ni vi nijeste izvlacili pouke, ipak ovo je Balkan i kad bi se odje izvlacile pouke sve bi bilo mnogo drugacije. Odje su nazalost razna inacenja puno cesca od razumnog sagledavanja situacije i izvlacenja pouke, kojih gotovo da i nema.

Reče vrana gavranu da je crn. Šta je sa islamskom deklaracijom,mitinzima po Raškoj oblasti 91,92-e,traženja autonomije za Sandžak 91-e,zelene transverzale.Zađi malo po bošnjačkim forumima,pa ćeš vidjeti kakve se tu ideje roje : od obnove Osmanskog carstva,Velike Bosne sa Sandžakom,pa do pravljenja velike islamske države spajanjem sa Kosovom i Albanijom.

Velika Albanija je mit ko sto je i velika Srbija... nazalost, i Albanci su krenuli vasim stopama pa su i oni poceli da mastaju.

Онај ко хоће да отима дијелове моје Црне Горе, може комотно да се сели из ње.
Црна Гора је стара држава и никакве сепаратисте нећемо на свом тлу дозвољавати !

Vrlo dobro. Omogućite onda onima koji se osjećaju Srbima prava o kojim sam govorio i nikakvih problema neće biti.

Има "генијалаца" који не капирају када би српски Херцег Нови, српски Тиват, српска Пљевља, Плужине...откинули од Црне Горе, онда би Срби у Подгорици, Бару, Даниловграду итд. били буквално гетоизирани иако и тамо чине ралативно добар проценат становништва (рецимо у Бару Срба има негде има око 30 %, чак ови Срби из Бара фурају намерно наглашеније српство како би били примјећени и у Црној Гори а и од остале српске браће).

Ваљда једнако битан Србин у Тивту и Србин у Бару&Подгорици, мајка му стара ?

Ја сам један од ређих људи који умије рећи и који на вријеме говораше да од 2006. више не постоји Црна Гора но Qara Dagh.
Црна Гора је најсвјетлији дио србске прошлости, а Qara Dagh je садашњост и тренутно стање. Каква ће будућност бити, виђећемо....

Има "генијалаца" који не капирају када би српски Херцег Нови, српски Тиват, српска Пљевља, Плужине...откинули од Црне Горе, онда би Срби у Подгорици, Бару, Даниловграду итд. били буквално гетоизирани иако и тамо чине ралативно добар проценат становништва (рецимо у Бару Срба има негде има око 30 %, чак ови Срби из Бара фурају намерно наглашеније српство како би били примјећени и у Црној Гори а и од остале српске браће).

Ваљда једнако битан Србин у Тивту и Србин у Бару&Подгорици, мајка му стара ?

Vidiš ja sam,da tako kažem, pripadnik jednog velikog bratstva,a u CG žive mnogi od mojih bratstvenika.I danas se većina njih izjašnjava kao Srbi,ali ja ih volim sve bez obzira kako se izjašnjavaju.Ali bi me jako zaboljelo kada bi se sutra svi oni odrekli ikakvih veza sa Srpstvom, postajući nešto drugo,govoreći drugim jezikom i sl.budući da i sam potičem iz tih krajeva,kao i 90% Srba u Srpskoj,više od 60% Srba u Srbiji (posredno ili neposredno).
E sad,budući da takva opasnost zaista postoji,ova tema je i pokrenuta.Jeste važni su mi svi Srbi (i oni prosrpski Crnogorci) gdje god da žive,ali postoji nešto što se zove "preseljenje" ( i u H.Novom,Tivtu,Pljevljima ima Montenegrina-onih koji odriču sve veze),pa bi mogli da zamjene stanove,kuće.
Govorim o scenariju "šta bi bilo kad bi bilo" a nadam se da će se vaša vlast prizvati pameti ( u šta sumnjam,ali eto...)

Poslednja izmena:
Ma samo polako, ne moze sve preko noci, treba da sacekamo Dobricu Cosica da sa ostalim SANU-ocvima donesu novi memorandum koji ce kasnije overiti i predsednik Srbije, ee tek nakon toga moze se pricati o pripajanju stare Hercegovine i ostatka Crne Gore manjem BH entitetu republici srpskoj a sve to zajedno upakovati u bosanskohercegovackom vlasnistvu... na taj nacin ce velikosrbi pomoci Bosnjacima u stvaranju Velike Bosne :klap:
:cool:

Ma da SANU, Memorandum a ovamo Srbi izgubili više od svih iz SFRJ ,mislim mnogo serete .

Ако ћемо лупати ревизије свих споразума од 1878-е наовамо, зна се ко ће највише изгубити.
Нијесу то Црногорци, нису то Срби, а јок болан и Бошњаци.
Само могу Хрвати да награишу.
За полуписмене из комшилука, пардон - сусједства: награисати = најебати.
Италијани и Французи већ трљају руке.

Što će vama zemlja? z:hm: i to TUĐA.

Nekad nije bila tuđa što se iz ove mape jasno vidi.Ali to je istorija.Srpska nema teritorijalnih aspiracija prema susjedima i granice smatra konačnim.Ipak je ovo 21 vijek i glupo je da se sporimo oko međa.Ostavimo istoriju istoričarima a gradimo dobrosusjedske odnose kao sav normalan svijet.
ivick.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back