Vratimo se u detinjstvo?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Clip_4.jpg

кад врати филм, само је једна од нас била за луткице, није смела ни да се испрља од луде мајке. :lol:
и кад боље размислим, успемоне на та времена су ми супер.

да допуним, и поред свих батина које сам добила. :lol:

Prvo sećanje mi je na Puzzle Štrumpfovi i neki Luna park

A nisam se baš vezivala za mede.
Sad kad razmislim, bio je jedan sivi što je pevao ili nešto pričao. Kad mu je mehanizam crko, nije valjda više bio zanimljiv.

Imao sam puno igračaka koje su mi bile drage. Ipak, posebno bih istakao ove dve figurice.

4316365308.jpg

Da, to su figurice za »Ne ljuti se čoveče«, ali tokom mog detinjstva (pa i nešto posle njega) bile su mnogo više od toga. Bile su glavni junaci mnogih priča koje smo deda i ja izmaštali koristeći mnogobrojne rekvizite počev od domina, autića, Lego kocaka pa do ne znam ni ja čega sve.

Koja je bila vaša omiljena igračka u detinjstvu koju i danas pamtite a možda i čuvate ?
Papir, makaze, olovka, bojice... Nisam nešto uživala u klasičnim dečijim igračkama dok mi tetka nije kupila imitaciju trgovačke kase.
Za omiljenu igračku i trezor uspomena biram svoju gumenu mačku Marie, Aristocat koju danas poseduje moja sestričina i ne smeta joj nimalo što je stara i požutela.
Koincidentno sam je zvala Maja, a nisam ni znala za crtani film i dati lik mačke.
df1c1252600e8a58d1a230f8262eb12d.jpg

Jedan braon meda, pa je bakina drugarica snajderka sasila za njega prsluk da bude elegantan :rotf:
Imam i fotku tako obucenog na stolu, negde mi je u kutiji sa fotkama u stanu
On je siroma toliko bio izmaltretiran da su mu usi vise puta usivane jer njih sam vukla dok sisam prste
Dugo je bio u podrumu sa ostalim igrackama, prljavo puno vlage i paukova iz podruma nema poente to cuvati vise pa sam sve bacila pre par godina
Imala sam i tom i dzerija kao plisani veliki i to sam vukljala sa sobom
A zadnja je bila maca plisana, vec sam bila veliko dete, ona je stajala na krevetu godinama... Nemam je vise....

Imao sam puno igračaka koje su mi bile drage. Ipak, posebno bih istakao ove dve figurice.

Pogledajte prilog 1672637

Da, to su figurice za »Ne ljuti se čoveče«, ali tokom mog detinjstva (pa i nešto posle njega) bile su mnogo više od toga. Bile su glavni junaci mnogih priča koje smo deda i ja izmaštali koristeći mnogobrojne rekvizite počev od domina, autića, Lego kocaka pa do ne znam ni ja čega sve.
Jao...i ja sam ove imala.🙂
https://images.app.goo.gl/VaB6q1FyHRNtR6ty5

Meni su plišani medvedici fascinantni..mislim da nema deteta koja nije imalo bar jednog plišanog medu..
Šta je to toliko privlacno deci u plišanim medvedicima
Ja nisam imala plisanog medu.🙂
Niti bilo kakve plisane igracke,a da se sjecam.Mozda kao beba,ali to ne pamtim.
A i nisam ih nikad nesto posebno voljela.
Ja sam vise voljela neke igracke tipa kocke,tombola,ne ljuti se covjece,neki pribor za doktora 🙂,posudice i sporetic za kuvanje.
Slikovnice su mi bile najdraze.
A lutke sam imala samo dvije,tri...Tu ne
racunam one plasticne celave.
U moje vrijeme cijenile su se samo lutke sa kosom.
Imala sam jednu koja je bila mornarka i zvala se Nina.🙂
A sestra je imala onu ogromnu lutku sa krinolinom koju je dobila je od tate jer je bila bolesna i u bolnici.
Lutke su nesto tada bile skupe i nisu ih djeca imala bas mnogo.
Od sportskih rekvizita obavezno su bili lopta,reketi za tenis,hulahop i strik.

Back