Vrati se Teslo vraaati ...

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
235.658
Nekad je bila Nena, ali su vremena promenjena. Sad je nova pesma, ali situacija je isto tužna.

Do juče je vozio Teslu od 80.000 evra, danas već molio Maska da mu je vrati – otišla sama nazad u salon​

Vlasnik Cybertrucka izgubio je vozilo zbog neplaćenih rata.

Pesma inspirisana događajem postala je viralna u vlasničkoj grupi na Facebooku.

Vlasnik Teslinog Cybertrucka ostao je bez vozila kada je zbog neplaćenih rata kamionet sam vozio nazad do salona. Njegov vapaj „Vrati se, sajbertraku“ postao je refren pesme koju je napisao Karl Jónsson i objavio u Facebook grupi vlasnika Cybertrucka.

Ova šaljivo-tužna pesma oduševila je mnoge, a u isto vreme otvorila ozbiljnu temu – koliko vlasnika zaista ne može da iznese skupe mesečne rate? "Zamolio sam Suno AI da napravi country pesmu o Cybertrucku koji se sam vraća u salon jer vlasnik nije platio rate“, napisao je Karl unutar grupe.

Ako niste čuli za Suno, prema portalu Tech Radar, u pitanju je AI generator muzike koji je stekao ogromnu popularnost nakon što je u decembru 2023. ušao u partnerstvo sa Microsoftom i postao deo Copilot sistema. Uz njegovu najnoviju verziju V4 iz novembra 2024, moguće je praviti četvorominutne pesme – čak i besplatno.

Suno omogućava korisnicima da izaberu žanr, unesu tekst, pa čak i da dodaju sopstveni audio i prošire pesmu korišćenjem funkcije „Extend“. Mnogi korisnici su impresionirani, a Karlova pesma je brzo postala viralna.

Kad Tesla ostavi...​

"Kad je sunce zalazilo, bacalo dugi senku, Moj Cybertruck me ostavi, k’o da zna da je vreme. Polako se vozio niz prašnjavi put, Ka salonu krenuo, sa mojim dugom u prtljagu.“

Ostatak pesme nastavlja u tom tonu – izgubljeni kamionet, suze u očima, moleban Ilonu Masku i nada da će se kamionet vratiti. Završava se stihom:
„Vratite mi sajbertraka, da ponovo koračam uspravno.“

Iako pesma koristi humor, pozadinska tema nije nimalo naivna. Cena Cybertrucka počinje od oko 80.000 dolara, a kako navodi Autoweek, Tesla je nedavno smanjila cene zakupa kako bi brže prodala zalihe.

Tesla je do juna 2024. isporučila 11.688 Cybertruckova, dok je više od milion ljudi rezervisalo vozilo. To ukazuje na veliku potražnju, ali i potencijal za nezadovoljstvo kod onih koji nisu očekivali visoke troškove održavanja i pad vrednosti.

Ipak, zvanični podaci o zaplenama vozila nisu javni, jer banke ne objavljuju takve informacije. Postoje pojedinačni slučajevi koji se iznose na društvenim mrežama, ali ne i dokazi o masovnom problemu.

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...snik-nije-placao-rate-vlasnici-ocajni/deecm1f

Eto, da znate, ako ne otplaćujete Teslu sam će da ode. Doduše to ne može u Evropi jer je ovde vožnja bez vozača zabranjena, ali u SAD eto mogu opušteno da vam daljinski uzmu kola. Kuda to vodi i da li tako treba?

Poslednja izmena:
Inače ovo je taj auto:

1747217791183.png

Meni je užasno ružan, ali dobro, ukusi su različiti.

Teslini automobili ne mogu da voze potpuno sami bez prisustva vozača, kao sto to rade robo-taxi..tako da samoodvoz i oduzimanje autaviše humoristički pristup

Sto se tiče neplaćanja rata, nisam siguran da je USA nešto u fokusu, ovde su rate za leasing i kredit najniže sto može biti, plus automobil je važan deo svakodnevnog života, skoro svi poseduju bar dva auta, a mnogi i 3-4…

Teslini automobili ne mogu da voze potpuno sami bez prisustva vozača, kao sto to rade robo-taxi..tako da samoodvoz i oduzimanje autaviše humoristički pristup
Ne mogu u redovnim situacijama jer su napravljene da FSD ide samo ako neko sedi za upravljačem. Međutim, očigledno mogu sami da ga daljinski odvezu što su i demonstrirali nedavno prikazom kako Tesle same ulaze na brod za prevoz.

Back