Ljudski je grešiti. Stojim iza svih svojih poraza, grešaka i neuspeha, stojički. I za to preuzimam punu odgovornost. Što kažu, dostojanstveno pojedem svoja go*na. Ne skrivam ništa, pokušavam da ispravim. Dajem sve od sebe, živ sam čovek. Stalo mi je da ispravim, ono u čemu zabrljam, ako zabrljam. Zato što zaista verujem u to, da time učimo, pravimo bolje ljude od sebe, ne zato da bi svet rekao, eno je, vadi fleke i besne gliste...ne, nego sto mi je stalo do ljudi. Do njihovog uma. Srca. Duše. Tu mogu i imam sposobnost da sebe "ogolim" i maskimalno "dam". Da spustim nosić do poda, kada znam da sam pogrešila. Da zaista od srca mislim sta kazem, da od srca osećam kada mi suza podje...Umem istinski da se kajem. Ne umem da obrišem, kao da nikada ništa niej bilo. Ja nisma gumica, a moj život nije undo, delete, repeate, pa sve ispočetka. Stojički nosim sve na ledjim. Zbog nekih stvari se osećam jako ružno, jer me rastužuju i dalje, proizvode u meni osećaje i knedle pri gutanju, nemogućnost sna, i jedenja sebe, ali se zbog toga i na paradoksalčan način osećam i bolje, jer mislim da sma neko ko uem zaista bez zadnja namere da kaže žao mi je, izvini, oprosti, molim te. I da mi je to sveto. Ne mogu da prepravim ništa. MOj život nije tabula raza, kada pogrešim, pa klik i nema te. Nije mi se desilo, ili da se pravim da nije. Ponekad boli besomučno da želiš da toga bilo nije, ali nikada neću moći slagati da me nešto bolelo nije, ili da u nečemu grešila nisam. Kada me me je do crklavštine bolelo i kada jesam pogrešila. Što bih lagala? Time bih pljunula na sebe. Možda bih volela sa ovog aspekta, da sam mogla izbeći, ali to svakako nije opravdanje jer to je samo žal , što ne bejah pametnija , pa da sma drugačije reagovala. Ima, pa kako nema...stidim se, živ sam čovek, i čega se stidim, to em je pojelo, proždralo, i uništilo. Jer ja, lično ja, smatram da jesam grešila. I nije ispalo kako treba. Pokušah da popravim, i opet nije dobro ispalo. I kada me je skroz an skroz sabilo i pojelo, tada me je nauku naučilo. I ne stidim se toga. Za priznati. ♥