vracanje nevinosti i pomilovanje

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
covek prasta u glavnom zbog sebe i svog mira..medjutim vecina funkcionise po pricipu oko za oko zub za zub.cime se pravi samo jos vece zlo i nerazumevanje ,ne samo u virtuelnom svetu nego i u rl,razuman covek kad uoci zlo sklanja se sa puta,a zlo se razbije samo od sebe..to je neka moja projekcija sad da li to ima veze sa istinom to je pitanje
)

Upravo to - samo se sklonim i doticne izbrisem. Jer ne zelim da im prastanjem dozvolim da i dalje kruze u mojoj blizini, to mi ne bi dalo mira.
I nema veze s istinom uvek, najcesce ima veze s nekakvom energijom koju nosimo svako za sebe. Pa sad, delimo je i umnozavamo s nekima, a od otimaca pobegnemo, ako smo dovoljno brzi. :)

. Ne verujem da se kroz zivot moze cist k'o bebina guza bez kreme. .

iz iskustava svojih roditelja, svoje rodbine, blize i daljnje kao i novih pridoslica u istu- odgovorno tvrdim da se moze proci kroz dugacak zivotni vek cist kao bebina guza

a, ima tu i po neki imucan, krenuo od nule ;)

svako svoj put i nacin bira

Poslednja izmena:
pa ako dobijes platu za svoj mesec sve je ok, ako ne dobijes, onda nije ok

valjda, kad dodje dotle
mene opsedaju neverovatne ribe i dalje pogotovo sto saosecaju ali valjda su ipak kucke

e ok ako ti dajes platu... to je gadno : ))
ma gadno je kad ispravljas to ne treba raditi to je zamka, sve iscackaju i od sebe krijes to radis kad si brzoplet
u stvari te kao prljavstine nekad ispadnu i najbolje sto si radio

sad je glupo za ove kucke ali i dalje stoji
i kao dobro radis svoj posao poshteno, pa i to radis donekle pa odlepis vise ne mozes

Poslednja izmena:
Postoje profesije kojima je cilj protegnuti zakon kao haljinu od streca ali sve dok je haljina u okviru zakona stvar je cista. Ko misli da su advokati suze ja stvarno ne znam sta da mu odgovorim osim da se nasmejem. I to nema veze sa drzavom.Sustina je pronaci rupu.Ti imas argument za obe strane ali se ne ispovedas u kaficu uvece drugarima sta si sve rek'o pa porek'o u toku dana da bi oni analizirali tvoj emotivni sklop. Budalastina. Ko nije za to ne treba time da se bavi, ende.

Sve sam to videla na filmu. 'Nisam ja gad, posao je takav'. Pričaj mi priču. Koliko imaš godina? A već si spremna na to da treba da budeš nepoštena...
O ovome pričam:
Ne verujem da se kroz zivot moze cist k'o bebina guza bez kreme.
Ti si izabrala da veruješ u to, nije to stvarno tako. Čak se ni ne uznemiravaš, nego mi objašnjavaš kako je to profesionalno. Zato sam ti rekla da učiš od najgorih.

da li i vi stvari koje pogresno uradite u zivotu volite da skrivate? od drugih i od sebe..
da li kad nesto ''obrisete'' stvarno imate utisak da se nije ni desilo?
da li se zbog toga osecate cistije, nevinije..
sta misliste o ljudima koji prepravljaju svoj zivot i postupke na takav nacin?
ili ste od onih koji se ne stide niceg sto su uradili..pa sad ako ne ispadne kako treba, idemo dalje..sve je to zivot..
Ne krijem svoje greške. Celog života sam se učila na svojim greškama. Slušala tuđe savete a radila po svom . (greška, nekad je trebalo i da poslušam)
One i jesu deo mog života. Kada bih njih obrisala moj život bi imao prekide i ne bi bio celina , jer su neke druge situacije proizašle iz tih grešaka.
Zato je to razlog što ih ne brišem , samo ulaskom novih informacija i događaja potiskujem ih negde dole i izvlačim po potrebi.
Iskreno, draže su mi one bez posledica ali...
..ne stidim se ničeg što sam uradila ako i jesam to je moj izbor bio tog trenutka ... pa šta sad , idemo dalje , sve je to život.
( grešim retko i nekatastrofalno )
p.s.
Videla sam temu samo me po naslovu nije interesovala te je nisam otvarala.
Mislim , da je samo to traženje brisanja teme priznavanje sopstvene greške .
Treba hrabrosti priznati grešku i nositi je kao krst, pečat ili sl. Najlakše je obrisati grešku i izvući se bez posledica.

Poslednja izmena:
Ljudski je grešiti. Stojim iza svih svojih poraza, grešaka i neuspeha, stojički. I za to preuzimam punu odgovornost. Što kažu, dostojanstveno pojedem svoja go*na. Ne skrivam ništa, pokušavam da ispravim. Dajem sve od sebe, živ sam čovek. Stalo mi je da ispravim, ono u čemu zabrljam, ako zabrljam. Zato što zaista verujem u to, da time učimo, pravimo bolje ljude od sebe, ne zato da bi svet rekao, eno je, vadi fleke i besne gliste...ne, nego sto mi je stalo do ljudi. Do njihovog uma. Srca. Duše. Tu mogu i imam sposobnost da sebe "ogolim" i maskimalno "dam". Da spustim nosić do poda, kada znam da sam pogrešila. Da zaista od srca mislim sta kazem, da od srca osećam kada mi suza podje...Umem istinski da se kajem. Ne umem da obrišem, kao da nikada ništa niej bilo. Ja nisma gumica, a moj život nije undo, delete, repeate, pa sve ispočetka. Stojički nosim sve na ledjim. Zbog nekih stvari se osećam jako ružno, jer me rastužuju i dalje, proizvode u meni osećaje i knedle pri gutanju, nemogućnost sna, i jedenja sebe, ali se zbog toga i na paradoksalčan način osećam i bolje, jer mislim da sma neko ko uem zaista bez zadnja namere da kaže žao mi je, izvini, oprosti, molim te. I da mi je to sveto. Ne mogu da prepravim ništa. MOj život nije tabula raza, kada pogrešim, pa klik i nema te. Nije mi se desilo, ili da se pravim da nije. Ponekad boli besomučno da želiš da toga bilo nije, ali nikada neću moći slagati da me nešto bolelo nije, ili da u nečemu grešila nisam. Kada me me je do crklavštine bolelo i kada jesam pogrešila. Što bih lagala? Time bih pljunula na sebe. Možda bih volela sa ovog aspekta, da sam mogla izbeći, ali to svakako nije opravdanje jer to je samo žal , što ne bejah pametnija , pa da sma drugačije reagovala. Ima, pa kako nema...stidim se, živ sam čovek, i čega se stidim, to em je pojelo, proždralo, i uništilo. Jer ja, lično ja, smatram da jesam grešila. I nije ispalo kako treba. Pokušah da popravim, i opet nije dobro ispalo. I kada me je skroz an skroz sabilo i pojelo, tada me je nauku naučilo. I ne stidim se toga. Za priznati. ♥

Ako pogrešim, tj.osetim se krivom, ja to lepo i priznam.

Ne trudim se da umanjim ili sakrijem svoje greške, jer to i nije moguće. Kad-tad u nekom trenutku slabosti ,životne krize ili dubokih preispitvanja one će se pojaviti, jer su nam tada najpotrenije- da bi smo iz njih nešto naučili.

I pored toga što ih ne krijem, suočavam se sa njima, ne znači da mi nekada nije krivo što sam ih napravila i da me nekad iste ne zabole. Umeju da zapeku itekako. Ali, smatram da je sve to život, moje greške jesu i moj život, kao i moje pobede, dobri potezi i slično.

Ne verujem da neko ko svoje greške gura pod tepih, živi kao da one nisu ni postojale. Ustvari, to može jedino neko ko nema dovoljno svesti o uzroku i posledici. Svi ostali ljudi koliko god se trudili da greške predstave nevidljivim ,itekako ih vide ,čuju,osećaju.

Tema je zlonamerna jer je inspirisana cinom jednog forumasa s kojim je postavljacica teme dosla u konflikt.
Koje bre pomilovanje?
Nije ovo preki sud!

tema nije zlonamerna..
postavljena je zbog teme koju je jedan forumas postavio zlonamerno..
''pomilovanje'' je trazio sam posto je zbog komentara koje je izazvao trazio da mu se obrise citava tema da bi sa njom nestali i komentari..
a sto se ti nalazis u tome?

Back