Voznja bicikla ili trcanje

Evil Raider

Početnik
Poruka
5
Sta je bolje planiram da krenem da nabijem kondiciju ali ne znam sta je efikasnije ?
I interesujeme koje se misici razvijaju kod oba slucaja znam da je i jedno i drugo dobro za srce i mrsavljenje informativno me interesuje za misice.
I trebaju mi saveti kolko dnevno da pretrcim ili da predjem sa biciklom( posto se nisam jos odlucio).

ako trcis to mozes par minuta pa povecavas dok ne steknes kondiciju..i onda koliko..pola sata..sat?tesko..i tempo nikakav..u zavisnosti od podloge i obuce opet moze biti stetno..na traci za trcanje mozes 10-20 min..povecavati intenzitet i dobro se oznojiti..ali nikako ne mozes napraviti ni priblizno ucinak kao vozeci bajs po 3-4 sata..a to mozes kakvim god intenzitetom donji deo tela se zateze i nista za njega vise ne moras raditi..uz itekako gubljenje telesne mase po ravnom brzim tempom ili uzbrdo agresivnijom voznjom..neuporedivo samo vremenski trosenje kalorija..inace kondicija za bajs trcanje i plivanje nema veze jedna sa drugom

Увек сам за бајс,нарочито кад нисам у могућности да трчим у природи. Мени је Забранска шума близу,а тамо имам трим стазу,шљака,милина.
Што се бајса тиче,сад по хладноћи ,возим га у теретани,по 10-15км...

Увек сам за бајс,нарочито кад нисам у могућности да трчим у природи. Мени је Забранска шума близу,а тамо имам трим стазу,шљака,милина.
Што се бајса тиче,сад по хладноћи ,возим га у теретани,по 10-15км...

Ima i kod nsa trim staza ali udaljena od mene odprilike 3km pa kontam taj deo biciklom a ostalih 2km staze lagano trcanje za pocetak . :D

Trcanje ravnomerno opterecuje i jaca sve antigravitacione grupe misica ,kicma je u fizioloski ispravnom polozaju i ne trpi opterecenje na lumbalnim prsljenovima kao na biciklu.Bicikl brze dovodi do zeljene kondicije ,ali je opterecenje na kicmu vece i fakat se noge vise jacaju od ostatka tela.S obzirom da imas 20 godina i nikakvih zdr.problema kombinacija ove dve aktivnosti mislim da je dobitna.

Samo nabaviš ovo sedište...:D

left_seat_intro_b.jpg

pa ja vozim duze i nema potrebe sad nesto da se lozim ili forsiram..dovoljno uz avalu da izguram i znoj na sve strane cedim majicu a ne traje ni 20 min uspon

Pazi druže, ja težim tome da povećam mišićnu masu u nogama, i zato nemam ništa od toga da vozim sa 30% opterećenja 2-3 h. Bolje da vozim sat vremena, a tokom tih sat vremena napravim 10-12 sprinteva a ostalo vreme vozim normalnim tempom. Mnogo bolju pumpu sam postigao :D

pa dobro onda furaj uzbrdo na vecem prenosu za budzenje butina samo odlaze kolena,ja vise volim kondiciju a izvajane noge svaki misic se vidi,takav napredak trcanjem ne moze se godinama napraviti ko bajsem za 2 meseca

Definiciju ćeš najpre postići ako središ ishranu + trening... Jer džabe sva vožnja ako se nalivaš pivom i burekom svakodnevno (dajem primer). A što se tiče mase u butinama, dobra je stvar i trčanje- sprint, ali je mnogo rizičnije za povredu. Ovo sad pričam za sebe jer su meni genetski grudni koš ,ramena i leđa stvarno široki i masivni + u teretani su mi bolje napredovali od nogu, iako sam i njih trenirao :P I imam baš dugačke i ruke i noge, pa je tu prava muka nabaciti masu :D I sad hoću da povećam noge da budem proporcionalan. U svakom slučaju trening je bolji od sedenja...mnogo bolji :D

Back