Vozni park Patrijaršije - sablazan bližnjima, osionost ili realna potreba?

Kaд би правили анкету коме смета возни парк, дошли би до занимљивих резултата да су поједини људи заинтересовани за то шта је саблазан а никада у цркву не иду и не интересује их.
Дакле, када се кажу неки савети за вернике, њих ти савети не дотичу јер они нису верници, а најбитније да свима кажу шта је саблазан за вернике.
То је дакле брига за лош утицај на друге која њих не дотиче.
Тотални парадокс.

Kaд би правили анкету коме смета возни парк, дошли би до занимљивих резултата да су поједини људи заинтересовани за то шта је саблазан а никада у цркву не иду и не интересује их.
Дакле, када се кажу неки савети за вернике, њих ти савети не дотичу јер они нису верници, а најбитније да свима кажу шта је саблазан за вернике.
То је дакле брига за лош утицај на друге која њих не дотиче.
Тотални парадокс.
Mi smo imali jednog PAvleta, kog bi trebalo da proglase za sveca :P

Meni taj vozni park ni najmanje ne smeta. Niti to smatram za sablazan. Preduzece dobro radi i tako.......
Nego reci ti meni, kao vernik sta mislis. Da li oni koji pricaju kako ne treba teziti materijalnim dobrima, kako je vazno spasavati dusu i kako se oni bore za spas te duse, cine sablazan cineci gotovo sve suprotno.
Ako pricas jedno a radis drugo, upadas u oci i odma si predmet kritike. To ne vazi samo za crkvu vec za sve.

Svo to sveštenstvo bi trebali živeti kao monasi, imati svoja imanja, vinograde, ribnjake, pčelinjake itd, živeti bogougodnim životom. Sa luksuznim automobilima i hramovima više mi zvuče kao oni protiv kojih se Isus borio. Zašto s tim viškom novca ne pomognu siromašni narod, ne samo da taj narod dobije koru hleba nego ih treba naučiti da budu dobri ljudi. Popovi treba da idu i prosvećuju narod, da pričaju priče, citiraju Bibliju itd

Svo to sveštenstvo bi trebali živeti kao monasi, imati svoja imanja, vinograde, ribnjake, pčelinjake itd, živeti bogougodnim životom. Sa luksuznim automobilima i hramovima više mi zvuče kao oni protiv kojih se Isus borio. Zašto s tim viškom novca ne pomognu siromašni narod, ne samo da taj narod dobije koru hleba nego ih treba naučiti da budu dobri ljudi. Popovi treba da idu i prosvećuju narod, da pričaju priče, citiraju Bibliju itd
Znas kako ovo je rimska verzija Hriscanstva koju su ustolicili vladari. Treba da poznajes istoriju pa da vidis da se tu cenilo ko ima raskosnijeg konja i oklop, ne ko je bio siromah. Jedsnostavno treba biti realan...

Meni taj vozni park ni najmanje ne smeta. Niti to smatram za sablazan. Preduzece dobro radi i tako.......
Nego reci ti meni, kao vernik sta mislis. Da li oni koji pricaju kako ne treba teziti materijalnim dobrima, kako je vazno spasavati dusu i kako se oni bore za spas te duse, cine sablazan cineci gotovo sve suprotno.
Ako pricas jedno a radis drugo, upadas u oci i odma si predmet kritike. To ne vazi samo za crkvu vec za sve.
Патријарх Павле је опомињао и вернике и свештенике. Извлачити само критику свештеника, не и верника, не показује праву слику.
Причали смо на овој теми о возном парку више пута, па то да не понављам.

Патријарх Павле је опомињао и вернике и свештенике. Извлачити само критику свештеника, не и верника, не показује праву слику.
Причали смо на овој теми о возном парку више пута, па то да не понављам.
Tebi kad dodje nezgodno pitanje jednostavno pobegnes sa svake teme :D

Tebi kad dodje nezgodno pitanje jednostavno pobegnes sa svake teme :D
Значи ти мислиш да је практично саких два месеца питати једно те исто јер неког мрзи да чита раније одговоре ? Може опет за месец два неко да пита исто, па нисмо на првој страни теме.

Значи ти мислиш да је практично саких два месеца питати једно те исто јер неког мрзи да чита раније одговоре ? Може опет за месец два неко да пита исто, па нисмо на првој страни теме.
To "jedno te isto" te strasno zulja pa uvek pobegnes kad treba da odgovoris :lol:

Извлачити само критику свештеника, не и верника...
Shvatam. Crkvom vi smatrate sve učesnike. Kada sam postavio pitanje mislio sam na sve učesnike ne samo na sveštenstvo.
Potpuno sam svestan da ima izuzetaka ali nažalost jako, jako malo.
Tako da pitanje koje sam ti postavo ostaje.

81365070_2752843148128261_8683937042263965696_n.jpg

Кад пођемо од чињенице да је ауто направљено да би се људи њиме возили по својим потребама, у чему је проблем ако се у њему возе поп или владика, а није ако се возе спортиста или естрадна звезда ? Ако један владика има ауто средње класе да би могао да обиђе своју епархију коју чини 10 општина, од којих свака посебно има јачи возни парк, где је ту логика. Не може се југом стићи на све стране и у свако доба. Све службе имају возила за запослене , док поп нпр. на сеоској парохији купи ауто од својих пара и поред обавеза у парохији, мора да довезе свеће и остало за црквену продавницу, превезе мајсторе и грађевински материјал, ако се нешто ради, а да му нико не да нека накнаду за то.
И у мом окружењу не знам некога од дотичних да вози неко боље ауто, углавном половњаци до 5к евра.

Back