Vozacka solidarnost - ima li je?

ja vidiš ablendujem, što je za ne vjerovat s obzirom čime se bavim...:mrgreen:
pogotovo strancima...jer znam šta ih čeka ako ih zaustave...:neutral:
mada...ako naumi ima da ga zaustavi, makar išo dvaes na sat...:think:
fora je prosta...ljudi su stoka bezobzirna, koja likuje kad nekoga zaustave da kažnjavaju...ono po sistemu ma ko mu jebbe mater...

Poslednja izmena:
Ja svakako ablendujem, ne samo radi saobraćajne patrole, nego i na putu ako vidim da mi neko prepreči put a kočnica ne može da stane na vreme.

Bolje vizuelni nego zvučni, treba se setimo da ima ljudi koji slabije čuju ili uopšte ne čuju, pa ne reaguju kako treba.

Mnogo smo mi gori ovde sto se solidarnosti tice nego kad se preko sretne kolega, zemljak. Tu se uvek stane, nema prastanja.
Po Srbiji mi je bas svejedno jer tu uvek nekako mogu da se izvucem (gleda se nama kroz prste malo) dok preko uvek neko upozori na radar, vagu, itd.
A sto se pomoci na putu tice mogu samo da vam kazem da su mi neke od vecih zaebancija i dobrih provoda bile prilike kad nas 5, 6 stane da pomogne kolegi
da se zameni guma, popravi kamion, itd. Uvek bude zezanje nevidjeno. Ali opet to samo kad se nadjemo negde u inostranstvu, ovde to niko ne praktikuje.
Ovi sto voze zapad (EU) i ne bas koliko mi koji vozimo Tursku, Grcku, Rusiju, itd.
Madju nama eto ima solidarnosti i za novcane pozajmice ako treba, a medju vama? Vi automobilisti i niste bas nesto na nivou :lol:
Za bajkere znam da su ok likovi, ali ovi sa autima... c c c :D

Kad nema ni ablendovanja sta drugo mozes da ocekujes?

Ok,sad vise ne znam da li se zezas ili ne.
Pa stao sam covjeku prije nekog vremena i doslepao ga iz Siriga do NS-a.Ne poznajem ga.
Ili je recimo mog prijatelja slepao covjek koji je stao da pita sta je kad mu je crkao auto.
Ili kablovi pa upalis auto nekom,sto stvari,jednom sam prije desetak godina dao covjeku svoj rezervni tocak i vratio mi ga je kroz dva dana :D

@ Trucker

Definitivno je drugacije sa vama kamiondzijama :ok:

Generalno se trudim da pomognem kad god to mogu.:)

Moram priznati da vodim racuna kad je noc i kada mi je porodica u autu,onda bas ne volim da stanem,jer nisu svi ljudi dobronamjerni.

Sećam se TV priloga od SAT-a, Mirka Alvirovića.
Namestio je situaciju tako da izgleda kao njemu probušena guma na glavnom auto putu, a glavni akteri se krili iza da ga niko ne prepoznaju.
Koliko je vozača prolazilo i nijedan nije stao radi humanog gesta. :lol:

I samo jedan je stao ali dobio je nagradu besplatno putovanje za Grčku sedam dana. :flert:

Radi mog iskustva, davno beše, mi smo bili u planine, i nismo primetili da se auto sam zaključao a ključevi unutra. :fdlan:
U blizini nema ljudi. Nema šanse da otvorimo auto. :dash: U retkim satima, prolazila su dva vozača, radi straha i nepoverenja odlazili su, ostajali smo bez pomoći. :sad2:

I treća sreća, treći vozač je stao i imao alat, i uspeli smo da otvorimo prozor pa vrata.:lb:

Poslednja izmena:
Ok,sad vise ne znam da li se zezas ili ne.
Pa stao sam covjeku prije nekog vremena i doslepao ga iz Siriga do NS-a.Ne poznajem ga.
Ili je recimo mog prijatelja slepao covjek koji je stao da pita sta je kad mu je crkao auto.
Ili kablovi pa upalis auto nekom,sto stvari,jednom sam prije desetak godina dao covjeku svoj rezervni tocak i vratio mi ga je kroz dva dana :D

@ Trucker

Definitivno je drugacije sa vama kamiondzijama :ok:

Generalno se trudim da pomognem kad god to mogu.:)

Moram priznati da vodim racuna kad je noc i kada mi je porodica u autu,onda bas ne volim da stanem,jer nisu svi ljudi dobronamjerni.

Ne zezam se a takvi kao ti su retki - 9 od 10 ce reci da nisu smeli da stanu zbog ovoga ili onoga, a u stvari su sebicni i nisu hteli da zrtvuju minut svog vremena na nekog tamo. Mislim ne zele da zrtvuju pokret zglobom da upozore na radar a zamisli da stanu da pomognu nekom. Bio je pre par meseci clanak u noviinama gde 5 sati niko nije stao ljudima koji su sletetli u jarak, jesu bili nocni sati al ipak? :think:

Back