VOLVO I SAAB

pozdrav svim vlasnicima i ljubitljima volvo-a i saab-a ,nisam vlasnik ali cu nadam se biti i to saab-a.
Moje pitanje je ko je bolji saab ili volvo po vasem misljenju?meni je saab favorit zbog izgleda i zbog iskustva mojih par prijatelja koji su vlasnici.

Dobri su i jedan i drugi. Stvar je ukusa. Saab je atraktivniji po spoljasnosti, unutrasnjost je jos nekako spartanska u odnosu na Volvo. Volvo je prostraniji, veci. Ako razmisljas o dizelu, onda zaboravi Saab i razmisljaj samo o Volvu D5. Benzinci su kod oba proizvodjaca OK.
Sto se tice servisiranja, preporuka je Volvo, jer je servisna mreza koliko toliko rasprostranjena, makar po Beogradu. Za Saab je vec malo frka za delove, tj. za polovne delove. Nove ces naci, ali su malo skuplji jer postoji monopol. Neces pogresiti kako god da izaberes.

Saab odlazi u bankrotstvo

Saab-9-3X_2010_1024x768_wallpaper_03.jpg

Švedski proizvođač automobila Saab zatražio je danas sudsku zaštitu u bankrotstvu i razdvajanje od matične kompanije, američkog Dženeral Motorsa, saopštili su danas zvaničnici.

Zahtev za bankrotstvom, koje bi omogućilo reorganizaciju fabrike locirane u Švedskoj, podnet je sudu u Vanersborgu, izjavila je predstavnica Saaba Margareta Hogstom.
Potez je povučen pošto je švedska vlada odbila zahtev Dženeral Motorsa da ubrizga novac u Saab, sa obrazloženjem da je na američkoj kompaniji da spasava marku.
Dženeral Motors je tražio kupca za svoj pogon u Švedskoj ali je rekao da mu treba više novca da bi pripremio Saab za prodaju.
"Tragamo za svim raspoloživim opcijama da finansiramo i/ili prodamo Saab, a reorganizacija je najbolji način da se stvori zaista nezavisna kompanija spremna za ulaganja," kaže direktor Saaba, Jan Ake Jonšon, u saopštenju.
Ako sud odobri bankrotstvo, koje će privremeno zaštiti Saab od poverilaca, reorganizacija će biti sprovedena za tri meseca pod uslovom da se pojavi finansijer.
Dženeral Motors kaže da mu treba oko 6 milijardi dolara podrške vlada Kanade, Nemačke, Britanije, Švedske i Tajlanda da bi mogao da finansira rad svojih pogona u tim zemljama.

Autor : Beta-AP

O ukusima ne vredi raspravljati, mada vecina misli da je lep auto.
Drugo, prica je o tome da su Ameri zeznuli finansije katastrofalno, ne vidim
kakve veze ima lepota samog auta sa tim?!?!

Ameri zeznuli finasije...
Da im je posao ishao kako treba, tu na evropskom trzishtu, ne bi se prodali Amerima. Sad kao Ameri krivi. Pa ko kupuje SAAB choveche? Shta SAAB ima da ponudi? Dizajn? Kvalitet? Dobru cenu?
Koja to vecina misli da je SAAB lep auto?
Ajde napravi anketu pa vidi.

Ne znam stvarno sta fali Sabovom dizajnu i kvalitetu? Ja sam od vlasnika Sabova cuo samo pohvale o tim automobilima po pitanju kvaliteta i pouzdanosti. Mislim i da su poslednjih godina po dizajnu mnogo lepsi od mnogih konkurenata. Ali ukusi su razliciti. Ako ih ti ne volis, ne moras ni da zadires u tudje ukuse. A to sto su se Amerikanci celom svetu popeli tamo gde nije trebalo da se penju je stvar za drugi pdf.

Ne znam stvarno sta fali Sabovom dizajnu i kvalitetu? Ja sam od vlasnika Sabova cuo samo pohvale o tim automobilima po pitanju kvaliteta i pouzdanosti. Mislim i da su poslednjih godina po dizajnu mnogo lepsi od mnogih konkurenata. Ali ukusi su razliciti. Ako ih ti ne volis, ne moras ni da zadires u tudje ukuse. A to sto su se Amerikanci celom svetu popeli tamo gde nije trebalo da se penju je stvar za drugi pdf.

To shto su se Amerikanci popeli svima na k... to je tachno i to ne osporavam ali smatram da nisu krivi za pad SAAB-a.
Njih i VW da je kupio ne bi bolje proshli.

Sve sto si dosad rekao je naklapanje i neko bolesno razmisljanje.
Osvrni se malo - ljudi koji imaju SAAB jos iz '80 ne zele da ga prodaju, a da ih pitas samo bi noviji SAAB
dodali u vlasnistvo. Isto ti je i za VOLVO.
Nije sto ih imam 4 komada, nego sto sam se stvarno uverio u to da je u vrhu (ako ne i na vrhu) automobilske industrije.
E sad, mozda se tebi ne svidja izgled, ili sta vec - ali o ukusima se ne raspravlja.
Mozda je on tebi ruzan kao djavo ali ipak stoji CINJENICA da je neverovatno dobra masina ;)

Sve sto si dosad rekao je naklapanje i neko bolesno razmisljanje.Osvrni se malo - ljudi koji imaju SAAB jos iz '80 ne zele da ga prodaju, a da ih pitas samo bi noviji SAAB
dodali u vlasnistvo. Isto ti je i za VOLVO.
Nije sto ih imam 4 komada, nego sto sam se stvarno uverio u to da je u vrhu (ako ne i na vrhu) automobilske industrije.
E sad, mozda se tebi ne svidja izgled, ili sta vec - ali o ukusima se ne raspravlja.
Mozda je on tebi ruzan kao djavo ali ipak stoji CINJENICA da je neverovatno dobra masina ;)

Dobro, ne zelim dalje da se raspravljam, poshto ja imam bolesno razmishljanje i "naklapam".
CINJENICE takodje govore koliko je uspeshna prodaja istih.

Mauser, nema potrebe za dizanjem tenzija, provokacijama. Na svaki pomen Saab-a ti teraš mak na konac. Pusti. Prokomentarisao si, dobio si kontru i dalje nećemo o tome.

Ne dizem tenziju nego iznosim svoje mishljenje. Kad on moze da kaze su Ameri loshim baratenjem finansijama sj.ebali SAAB, shto nema nikakvog smisla, i ja mogu da kazem da nije tako.
Ovde nije potreban sudija. Rekli smo shta smo imali i to je to. Sem toga, trebao si njemu da se obratish a ne meni jer ja njemu nisam rekao da ima bolesno razmishljanje i da naklapa.

Back