VOLVO I SAAB

130 KS je svedski 2.4D, a 140 KS je 2.5 TDI iz Audija (850, S/V70 i S80).

Sto se masine tice, promenio sam akumulator, zamenio jednu sijalicu i moram da vidim da li je sa grejacem kabine sve OK. Idem sutra da ga pretresem jos jednom. Potrosnja je 10-10,5 litara benzina, ne prelazim 100 km/h. Jos se upoznajemo, bude li poceo da zayebava ima da mu pripretim Mercedesom :evil:

130 KS je svedski 2.4D, a 140 KS je 2.5 TDI iz Audija (850, S/V70 i S80).

Sto se masine tice, promenio sam akumulator, zamenio jednu sijalicu i moram da vidim da li je sa grejacem kabine sve OK. Idem sutra da ga pretresem jos jednom. Potrosnja je 10-10,5 litara benzina, ne prelazim 100 km/h. Jos se upoznajemo, bude li poceo da zayebava ima da mu pripretim Mercedesom :evil:

ma jes, malo ga dotegni i ako budu veci kvarovi prevari ga s Mercedes ;)

Poslednja izmena:
Necu ga prevariti sa Mercedesom nego definitivno sa Audi quattrom. Imam zimske gume na XC70 i sa velikim naporom sam izasao uz uspon koji bi quattro savladao kao od sale. Mislim da cu sledece godine definitivno preci na

Audi quattro

Nadao sam se boljem ucinku, ali ovaj spot je definitvno ziva i jedina istina:

:worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth:

:super: :klap: :super: :klap: :super: :klap: :super: :klap: :super: :klap: :super: :klap:

Ovaj drugi clip hmmm zanimljiv test mada opet... sve je to relativno
A audi koji je tu vozen je audi allroad... a cena audi allroad-a? :)

Ako je put dovoljno klizav, da ne filozofiram previse sad, ne moze ti nijedan auto pomoci... pa jos na usponu to tek...

Allroad quattro i XC70 su ista klasa. Razlika u ceni izmedju allroada i XC70 je nekih 8.000 EUR. I nije neka razlika. Kod polovnjaka cak mozes da prodjes jeftinije sa Audijem (govorim o Nemackoj). Mogao bih da potpisem da bi i obican A6 avant quattro izasao na ono brdo kao i allroad.
Ako je put dovoljno klizav potreban ti je samo quattro, veruj mi da ti ovo pricam iz sopstvenog iskustva. Volvo sa svojim sistemom pogona na svim tockovima definitivno nema sta da trazi protiv Audija.

ne bitno, da ispricam pricicu.

passat b5, 115ks, 4-motion, nove zimske gume.

par metara staklo-leda. To je ono, da uzmes da ga busis treba ti par minuta. To je izlaz sa parkinga i ljudi izbegavaju taj parking zimi. Oko 4-5 metra dugog debelog leda. Kad silaze ljudi niz tu malu nizbrdicu neki zakace prednjim branikom kad dodju do parkinga koliko je strmo.

no, dodje vozac passata celom duzinom na taj led i stane. Mi ne vidimo put ispred sebe, vec zalepnjeni u sediste koliko je uzbrdo. I on se smeje i da gas malo i krene polako, bez ikakve muke, nabijanja gasa...nisam verovao. Pa ja kad sam isao na faks svako jutro sam gurao jedan Audi 80

A cena X5 i Toyote? :)

a prvi klip montaza neka

Nemam pojma za BMW i Tojotu koliko kostaju.

Klip nije montaza. Ono sto se vidi kako po sredini para sneg je bezbednosna sajla za koju je bio prikacen, jer kada se popeo na vrh skakaonice u Finskoj nije mogla rucna da ga drzi na vrhu, jelte...
Uradili su to isto i sa A6 2005. povodom 25 godina quattro pogona, o snimanju te reklame postoji reportaza na youtube i vidi se da nije montaza. Inace, ne znam sta su koristili na stotki, sa A6 su pokusali prvo sa obicnim zimskim gumama i nisu uspeli pa su mu namontirali ekseruse...

Nemam pojma za BMW i Tojotu koliko kostaju.

Klip nije montaza. Ono sto se vidi kako po sredini para sneg je bezbednosna sajla za koju je bio prikacen, jer kada se popeo na vrh skakaonice u Finskoj nije mogla rucna da ga drzi na vrhu, jelte...
Uradili su to isto i sa A6 2005. povodom 25 godina quattro pogona, o snimanju te reklame postoji reportaza na youtube i vidi se da nije montaza. Inace, ne znam sta su koristili na stotki, sa A6 su pokusali prvo sa obicnim zimskim gumama i nisu uspeli pa su mu namontirali ekseruse...
Da su i kod stotke namontirali eksere ne verujem da je ono moguce... pa pogledaj koji je to nagib, veci je od 45% a automobil u teoriji ne moze da savlada veci uspon od 45% na suvom asfaltu a kamoli na snegu...

Ono sa allroadom nije nikakva reklama. Televizija n-tv je pravila test sa razlicitim vozilima. Ne znam da li je neko od vas ikada vozio quattro, ali ljudi sve ono sto ste videli je stvarnost - i allroad i 100-ka. Ja sam imao 2 quattra, oni stariji modeli imaju dve blokade diferencijala, modeli od '88 do '95 imaju jednu, kod ovih novih je to sve elektronski.

Ako vas ne mrzi, pogledajte reportazu Stern TV sa snimanja reklame za A6 i videcete da je sve stvarno. Prvo su pokusali dva puta sa zimskim gumama i stigao je do malo vise od polovine skakaonice. Posle toga spajkovi i do vrha. Ja sam se isto tripovao da je montaza, ali nije nikakva namestaljka, quattro to stvarno moze. Evo sazetka sa snimanja, prikazano u Stern TV na RTL. Ceo prilog traje nekih 25 minuta, ovo je sazeto u 3 i po:

Audijev spot o snimanju reklame je jos detaljniji. Tu se vidi da je sve stvarno, jer pri jednom pokusaju sa obicnim zimskim gumama se vidi jasno da se sajla zateze tek kada se auto zaustavio na pola puta.
Inace, skakonica je u Finskoj i nije koriscena 10 godina. 1986. je takodje na njoj napravljena ona reklama sa crvenom stotkom.

Ako sada niste ubedjeni da je sve stvarno... :bye:

Poenta je da bi svi manje-vise izvukli, da su vozaci bili raspolozeni.
Ako malo bolje pogledas neke detalje, videces recimo da je vrlo ocigledno onaj Patrol pustio gas u jednom trenutku.
Mis'im jako providna reklama.

OK, ne bitno. Uzmimo primer da se Patrol mogao popeti, X5 mogao popeti...

al to su SUVovi. Sramota da se ne popnu.

no, ajmo da isecemo reklamu ostavimo samo AllRoad.

popeo se.

OK, ne bitno. Uzmimo primer da se Patrol mogao popeti, X5 mogao popeti...

al to su SUVovi. Sramota da se ne popnu.

no, ajmo da isecemo reklamu ostavimo samo AllRoad.

popeo se.
Nisan patrol nije suv, to je terensko vozilo i ima sve ono sto treba da ima terensko vozilo... a x5 je suv i to je samo sminka, pa prva totalna nelogicnost je da se on toliko popeo ali dobro :)

A to da allroad i quatro imaju blokadu diferencijala to prvi put cujem iskreno... ali ako je tako skidam kapu

Hvala @PM

sustina je bila da se skrati snima, izbace SUVovi i dzipovi i pored toga all road se popne gore i eto reklame :)

malo smo u OFF otisli, al nece se ljutimo jer si ti gazda ove teme :D

4 - motion i quattro je isto?

4motion je nastao na osnovu quattro pogona. Ranije se zvao syncro. Koliko ja znam, nisu identicni, ali su slicni.

Audi 100, 200 (tip 44 iliti C3) proizvedeni od 1984. do 1988, kao i Audi Coupe i Audi quattro (1980.-1990) imaju dvostruku blokadu diferencijala (okrugli prekidac sa pozicijom blokade napred i na sredini). Audi Coupe (1989 pa nadalje), Tip 44 od 1988 do 1991 kao i njegov naslednik C4 imaju blokadu srednjeg diferencijala (jedno dugme pored menjaca).

Za V8 nisam siguran, mislim da kod njega to funkcionise drugacije, davno sam to povremeno vozio pa zaboravio :lol:

Modeli pocev od A8 i A6 (dakle od 1995-1996) imaju savremeniji quattro sistem i kod njih je to drugacije reseno nego kod ovih starih.

Otisli smo debelo u OFF, ali vredi popricati i o tome.

Sa drugog foruma:

o Volvo S40 2.0 1996.godiste

"Da li se kvari ili ne, da li su delovi skupi ili ne.....to je jako malo bitno.
Bitno je samo jedno....ja sam pre dva dana imao stravican udes, kada je u moju traku presao drugi auto i maltene frontalno me udario sa preko 100 km/h...
Vozio sam bas ovaj Volvo o kome pricate...
Spasao mi je zivot...i meni i mom ocu i mojoj zeni...mi smo prosli samo sa laksim kontuzijama...dok su putnici u drugom automobilu tesko povredjeni....
Cim dobijem odstetu....opet kupujem Volvo...pa nek delovi kostaju sta kostaju !!!"

Poslednja izmena:
Potrebna mi je pomoć oko kupovine: Volvo 440 97.god 145000km. ili volvo s40 97.god 210000. Oba motora su 1,8, cena slična (300 evra razlike u korist s40). Do sada sam vozio 345 i740 karavan. Da čujem mišljenja i iskustva. Unapred se zahvaljujem.

Back