VOLVO I SAAB

@naumb
Imas isti auto(motor) kao i ja samo sto je moj v40 ;)... to sto pricas za 2l motor nema dve nego 1.85l a i to preko 2k obrtaja da je bucan netacno... proveri ti jel sve ok tu ;)
I koliko si ti platio auto kad si morao 2k evra da ulozis u njega??? Pa covece da nije malo mnogo :) Ko zna sta je radjeno na njemu ranije, evo npr. felne nisu original...

Pozzz

Provozao sam se u tom čudu nedavno, doduše bio je S40. Automatik je bio i tih 200 KS stvarno kod njega dolaze do izražaja. Samo da je maaalko veći. E sad, što se tiče cene... To godište u Nemačkoj ide od 4.000 do 7.500 EUR.
Znam sve... ne bih ga prodao nikad iskreno, ali kad ne daju da se registruje ne vredi vise cekati deda mraza ;) A ko zna, mozda uzmem opet volvoa nekog sto kaze damnjan ;)

OK, hvala na savetima, nadam se da mi se obracas kao clan foruma vise nego kao Markov drugar. :) Video sam ja na keca da je Mare expert, nego je mnogo temperamentan pa zna da bude neprijatan-a to mu ne valja za posao.

Pa vise kao njegov drugar, a drugari smo postali preko automobila. Mene kao musteriju nikada nisu folirali ili mi uvaljivali neke skart delove ili pokusali da me prevare. To jako cenim kod majstora, uvek iskreno i posteno.
Jeste jako temperamentan, ali naviknes se na to.

dajem primer, evo sad.

popih malo beloga i kiseloga. I sad da vozim S80 bi-turbo i da se skucam u nesto, veca sansa je da prezivim no da se skucam u:

alfi,
fiatu,
benzu
bmw
opelu
kadilaku
dajevuu
hjundaju
acura
Volkswagen
Porsche
bentley
krajsler,
shevrlet
citroen,
pezo
reno
ford,
honda
isuzu
jaguar,
jeep
kia
lada
hamer
lancia
land rover
lexus
mg
micubisi
maserati
rover
seat
skoda
suzuki

i drugi.

Posto za fax pisem o Volvou S80 i dosao do dela kad moram da napisem koji motori su u Volvou S80 i dodjem do T6 motora. Nisam ima prestavu da je T6 twin-turbo. Mislio sam da je motor linijski 6 cilindara sa jednom turbinom. I pogledajte ovo:

1998 – 2001 T6 2783 cc twin-turbo I6 Petrol 268 hp (200 kW) 380 N·m (280 ft·lbf)
2001 – 2006 T6 2922 cc twin-turbo I6 Petrol 268 hp (200 kW) 380 N·m (280 ft·lbf

dve razlicite zapremine, ista snaga i n-m

Malo su smanjili obrtaje za max snagu kao i obrtaje za max momenat... mada ja mislim da su ti motori obicni turbo ne twin turbo...
Jesi video najnoviji motor 4.4l v8 :)

I zasto ti pises o volvo-u... fax? ili nesto drugo??

Ma video sam, nego razmisljam da je malo konja za taj motor. Ima 311ks, a 4.4litra motor. Audi ima 4.2FSI i 350ks.
Mogli su taj Yamahin da doteraju do 340-350ks.

Za fax pisem o Volvou. Uglavnom o istoriji Volvoa i bezbednosti Volvoa S80. Posto moram da napisem i koji motori su u S80 naletim na taj T6, za koji nisam znao da je twin turbo?!? a i motori 2.9L i 2.8L, a ista snaga, isti tork.

http://autoreview.belproject.com/item/385

Poslednja izmena:
hmmm namece mi se pitanje koji je to fax? :)

A ti audijevi fsi motori su opake masine ima i dizelase da oteraju u zaborav za par godina ;)... a sto se tog volvoovog tice odlican je... pogledaj kompresiju i obrtaje, zato je audi i jaci po pitanju hp ;)

@naumb
Imas isti auto(motor) kao i ja samo sto je moj v40 ;)... to sto pricas za 2l motor nema dve nego 1.85l a i to preko 2k obrtaja da je bucan netacno... proveri ti jel sve ok tu ;)
I koliko si ti platio auto kad si morao 2k evra da ulozis u njega??? Pa covece da nije malo mnogo :) Ko zna sta je radjeno na njemu ranije, evo npr. felne nisu original...

Pozzz

Za pocetak, bio sam mlad i zelen - to je moj prvi licni auto - sve ostale je posedovao & odrzavao cale, a on nije bio tu nekoliko meseci kad sam ga kupovao a trebao mi je hitno. :) Auto sam platio poprilicno za to godiste - 7000 evrica i boi je naizgled zaista u extra stanju. Super vuce, kompresija kao da je izasao iz fabrike, spoljasnjost i unutrasnjost su extra ocuvani, nikad udaran, dobra oprema, koza, extra letnje felne (205-16-50) koje su nove kostale 1000 evra u kompletu sa miselnkama, i dodatni komplet felni sa gumama za zimu ...

Par meseci kasnije sam naleteo na brdo problema: prednja desna viljuska je morala da se menja (jos uvek ne znam da li je bila ostecena jer sam verovao "ovlascenom servisu" na rec, zadnje biksne takodje, pumpa za benzin je bila na izdisaju, crko mi je termostat od sistema za hladjenje (dobro je da cesto gledam na kazaljke za temperaturu motora pa motor nije stigao da se pregreje) , krenuo ja da stuca na gasu pa sam puko brdo para (menjao svecice, rasklapao izduvni sistem i menjao lamda sondu, cak narucio nov katalizator jer su me ubedjivali da je neko ranije sipao obican benzin) dok mi drugar na kraju bukvalno nije zalemio dva kabla koja su gubila kontakt na jednoj bombini...Poslednji problem je bio najludji: odem da mi ugrade sekvencijalni plin i momci mi kazu da plin ne radi kako treba jer je pritisak usisne grane na trenutke 3 bara ali da auto ide ludacki brzo i da nikad to nisu videli. Ispostavilo se da je crko wastegate (ventil koji odvodi visak pritiska od turbine u izduvni sistem). Eeeeee, to je trebalo naci u Sribji i zameniti. Sto je najbolje, auto je stvarno isao ko mecava i sreca je da ima elektronsku kontrolu ubrizgavanja koja automatski smanjuje dovod goriva pre nego sto se pritisak vazduha u motoru priblizi maksimumu inace bih kupovao nov motor...

A sto se glasnoce motora tice, jednostavno je takav. Mika ima jedan S40 T4 i isto se cuje kao i moj. Bas bih voleo da jednom uporedim sa jos nekim jer je moguce da i kod njegovog auta nesto zeza a da oni jednostavno nemaju normalan auto sa kojim mogu da uporede. Sta mislite da sledece nedelje popodne napravimo jedno druzenje u pivce na NBGD-u? Video sam da se kod Petrosevica jako cesto vikendom skuplja BMW ekipa iz nekog kluba, pa sto su oni bolji od nas?

Masinski fakultet. Slobodna tema pravljenja nekog duzeg texta, koriscenje slika, tabela, i slicno i hostovati to. Ja izabrah o S80 da pisem. Napisah dosta, samo me muci jedno:

http://en.wikipedia.org/wiki/Flexfuel

sta je to? ne znam eng bas. Volvo 2.0F oznaka...
Imas i na njihovom sajtu slikoviti intro za Flexifuel:
http://www.volvocars.com/intl/campaigns/Misc/Flexifuel/Pages/default.aspx
Navodi se i primer od cega se pravi bioetanol (cerealije, kukuruz, itd..)

* nesto pricaju na netu oko Volvoa S80R. Znas li nesto o tome?
*jel S80 T6 ima jednu ili dve turbine?

Ne verujem da ce da prave S80R. Nisam cuo nista u tom fazonu. Mada kod njih nikad ne znas, ako se dovoljno napiju na bordu direktora - napravice ga.

Sta mislite da sledece nedelje popodne napravimo jedno druzenje u pivce na NBGD-u? Video sam da se kod Petrosevica jako cesto vikendom skuplja BMW ekipa iz nekog kluba, pa sto su oni bolji od nas?

Treba samo uklopiti sve obaveze. Radnim danima sam zarobljen na poslu do 17-18h. Vikendom cuvam dete. Ako se ikako iskombinujemo ja sam za.

Evo sta sam ja nasao za S80 T6:
Bore × stroke 82.00 mm × 93.20 mm
3.23 in × 3.67 in
Cylinders S-6
Displacement 3 litre/2953 cc
Type DOHC
4 valves per cylinder
24 valves in total
Compression ratio 9.30:1
Fuel system EFi
Maximum power 209.9 PS (207.0 bhp) (154.4 kW) @ 5600 rpm
Specific output 70.1 bhp/litre
Maximum torque 400.0 Nm (295 ft·lb) (40.8 kgm)@ 1500-4800 rpm
bmep 1702.2 kPa (246.9 psi)
Specific torque 135.46 Nm/litre
Manufacturer Volvo
Code B6304T2
Coolant Water
Bore/stroke ratio 0.88
Unitary capacity 492.17 cc/cylinder
Aspiration Turbo

Evo sta sam ja nasao za S80 T6:
Bore × stroke 82.00 mm × 93.20 mm
3.23 in × 3.67 in
Cylinders S-6
Displacement 3 litre/2953 cc
Type DOHC
4 valves per cylinder
24 valves in total
Compression ratio 9.30:1
Fuel system EFi
Maximum power 209.9 PS (207.0 bhp) (154.4 kW) @ 5600 rpm
Specific output 70.1 bhp/litre
Maximum torque 400.0 Nm (295 ft·lb) (40.8 kgm)@ 1500-4800 rpm
bmep 1702.2 kPa (246.9 psi)
Specific torque 135.46 Nm/litre
Manufacturer Volvo
Code B6304T2
Coolant Water
Bore/stroke ratio 0.88
Unitary capacity 492.17 cc/cylinder
Aspiration Turbo

T6 ima 268 ks (200 kW)

i cek, taj ima tri litra motor, a ovaj T6 ima sa 2.9 i 2.8(za ovaj nisam siguran)

Poslednja izmena:

Back