VOLVO I SAAB

:?::?::?::?::?::?::?:
E sad ja da pitam za savet:

Svima vam je poznato manje vise kakvu muku mucim sa motorom, i juce mi s pojavila jedna interesantna mogucnost...........

Naime: Nasao sam jako dobrog majstora (po preporuci), koji otvara i zatvara ceo motor (generalna) za 100 eura!!!
Sta treba da se menja njega ne zanima jer kaze da mu je isto, dal menjao samo karike ili sve koplet sa klipovima i lezajevima radilice (u svakom slucaju on sve to mora da otvori)!!

Kod mene motor ne lupa, i ne proizvodi nikakve cudne vibracije, on samo nema kompresiju, pusi na otvoru za merenje ulja i gubi ulje!!!
Mnogi mi kazu da su za to odgovorne samo karike, dok neki takodje kazu da je moguce i da su otisli klipovi i ko zna sta jos...!

E sad: Ja nesto razmisljam..............
Da otvorim lepo motor kod tog lika i da se molim Bogu da budu samo karike, jer originalne karike za taj motor kostaju 6650 din. + dihtung glave 2700 din, i to sve skupa znaci da mogu da zavrsim ceo posao za oko 220 eura (sto je smesno)!!!

Ali..............
ako su otisli i klipovi i lezajevi, onda mogu da zatvorim motor i da teram dok ne umre:(, i ceo taj sport me u tom slucaju kosta 100 eura (ruke majstora)!!!!!

Postoji i treca solucija, a to je da stavim karike (bez obzira na lose klipove i lezajeve) da koliko toliko smanjim potrosnju ulja i da se nadam da ce da predje jos nekih 20 000 km!!!

Pitanje glasi:
Da li da se upustam u tu avanturu, obzirom da nisu bas velike pare u pitanju????

p.s. Volvo je to ;)(motor od 2435 kubika), i nadam se da su klipovi i lezajevi radilice u solidnom stanju i da sa zamenom karika i uz neke aditive (tipa ruskog univerzaljnog modifikatora) mogu da teram uz laganu voznju jos 50 000 km (a mozda i vise)!!!
:?::?::?::?::?::?::?:

moj predlog ti je da uzmes, ako imas, za 1500e sa prevozom Volvo 850. i ocarinis motor i prebacis sve sta valja u svoj 850...
sad....ebiga... ja sam ti nasao neki englez oko 1500eura...
znaci samo prepakujes motor+menjac i oko motora sve...i ti ako vadis i otvaras tvoj motor: bez 500-800eura ne mozes da prodjes...a ovamo imas i kozna sedista i motor od 2.0litra i unutrasnjost celu da prepakujes...
normalno, ne zuri i gledaj polako..pa tvoj volvo DAJM GLAVU 200bez problema na benzin izvlaci..ali 300%..
si kupio gume? :D

eh... pa ja imam u planu da mu uzvlacim dusu na pamuk jos nekoliko godina pa onda stvarno dosta i od njega vise! ko zna, mozda i krenem polako to sve da radim. inace - svi da znate - od forda vam odgovaraju amortizeri za gepek, ko ih ima. ja stavio neke veceras (400din komad sa otpada) i cim otvorim gepek on cima gore sam :)
videcu za turbo, za sada imam u ponudi jednu turbinu sa nekog nissan-a i sa ford-a. pitacu prijatelja iz uzickog servisa sta on misli, do koliko vece turbine smem da idem bez ikakvih poboljsanja na autu.

Ne mislim, cak sta vise - mozda si u pravu. Ali hteo sam vise snage iz njega, znam da moze vise!
A jos kad bih imao sestu brzinu - poleteo bi! Znam! Tako mu nedostaje ta sesta...
Vozio sam ga 220km/h na 5.000rpm a da sam imao sestu brzinu vozio bih sigurno i vise od 230km/h sa manje rpm, tacno ga osecam da bi to radio sa 3.500 do 4.000rpm...

@Damnjane, ovaj put cu morati ipak da poslusam Truckera, jer ipak 1500 eura VS 220 eura.......
Velika je razlika, a pritom ja nemam bas toliko para u ovom trenutku za tu vrstu sporta!!!!!

@Damnjane, ovaj put cu morati ipak da poslusam Truckera, jer ipak 1500 eura VS 220 eura.......
Velika je razlika, a pritom ja nemam bas toliko para u ovom trenutku za tu vrstu sporta!!!!!

220eura? mhmh, mi na kombiju uvek kad smo planirali da damo 2000dinara - ispalo je tu josh nesto i moralo se da 3000dinara...
znaci moli Boga da je samo to ...
ma ql i ja bih ti to preporucio pre, ali si pominjao uvoz volvoa, pa reko svakako je to bolje...

220eura? mhmh, mi na kombiju uvek kad smo planirali da damo 2000dinara - ispalo je tu josh nesto i moralo se da 3000dinara...
znaci moli Boga da je samo to ...
ma ql i ja bih ti to preporucio pre, ali si pominjao uvoz volvoa, pa reko svakako je to bolje...

Ma jeste bolje uvoz, ali ako imas para, a ja dok skupim pare (za neki dobar komad) meni ce da se ovaj raspadne, a onda tek nista nisam uradio!!!!
Mislim da je bolje da probam, pa ako bas nista ne moze da se odradi, onda nek zatvara motor, i puko sam 100 eura (za ruke)!!
To mogu da prezalim, ali sansu da ustedim 1300 eura ne mogu da prezalim, pa cu ipak da rizikujem, pa sta mi Bog da!!!!
Ipak moras priznati da je 100 eura za ruke fantasticna cena (da ne kazem bukvalno dzabe) i da je ipak vredno rizika?!?!?!:)

na 100km litar ulja...otprilike...srećom pa sipam najprostije...Optimu... Karike su verujem k'o filc... A pošto je bokser, ulje prolazi u cilindar i masni mi svećice...i svakih 5 dana čistim svećice...one turske Bosch... I ako budem bio sreće da kupim auto k'o sav normalan svet, ovo ima da poklonim klincima da voze po ulici, da se uče...ionako sada njime pravim sebi mesto za parking...guram kontejnere, otvaram kapije...kad bi se organizovao fudbal s automobilima, prijavio bi se...kod mene za to ne treba da se vrše nikakve prepravke...već je spreman

na 100km litar ulja...otprilike...srećom pa sipam najprostije...Optimu... Karike su verujem k'o filc... A pošto je bokser, ulje prolazi u cilindar i masni mi svećice...i svakih 5 dana čistim svećice...one turske Bosch... I ako budem bio sreće da kupim auto k'o sav normalan svet, ovo ima da poklonim klincima da voze po ulici, da se uče...ionako sada njime pravim sebi mesto za parking...guram kontejnere, otvaram kapije...kad bi se organizovao fudbal s automobilima, prijavio bi se...kod mene za to ne treba da se vrše nikakve prepravke...već je spreman

boxer? jel to alfa boxer? ili porshe boxer?
hehehehe

mislim da nema zašto, jer ne pričamo o avganistanskim borcima, nego o automobilima...e sad...što nisu Saab ili Volvo... Dakle...Volvo i Saab imaju debeo lim, a moja buba debeo sloj kit mase (kita :lol:)...
p.s. znam da je ovo u zagradi pravilno s obzirom na raspored vremena u rečenici, ali ne izgleda lepo :lol:

Pozdravite Saab 97X, moj sledeci auto :D

d14b_27.jpg

d175_27.jpg

d1a1_27.jpg

d1f2_27.jpg

d1c8_27.jpg

Back