VOLVO I SAAB

neeee. si lud :D

upozoris ga na to, ali moras spustis cenu jbg.
gledas li puno mobile.de? sto ti kazes: SRBI. pogledaj stranci kako cuvaju svoj auto. uzmimo primer:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...RED&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=4

a gledaj ovog lepotana.

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll...942&ih=017&category=9872&ssPageName=WDVW&rd=1

Sve sam to video i sta reci, mnogo mi je zao sto nesto od toga ne moze da se uveze legalno,:cry: a za nelegalne varijante nisam raspolozen!!!:evil:

p.s. pregledao sam sve verzije 960-ice da bih video cemu da se nadam kad odemo za BG!

Kod nas ljudi misle da treba da sipas gorivo i da teras (nazalost), a pritom je redovan servis za volva jako skup il' ga nema uopste, tako da svi idu u razne supe kod raznih sustera da im cacka oko auta!!!! Zato se kod nas ne isplati kupovati polovan volvo, jer je to obicno u stanju kao ovo moje cudo ili sl.! Retki su komadi u dobrom stanju! Na pr. ovaj 940 sto sam danas gledao u BG-u je 95 godiste, a truo - STRASNO!!!:evil::evil::evil:

to da, ali ipak servis za volvo je skup. Nemoj ga kupovati, grota da ga unistis godinama, ako nemas pare za servis.
Mog druga veliki servis na S80 2.5TDI automatik na 100 000kilometara je kostao 193 000 dinara.
bolje je ne kupovati skup volvo ako nemas za odrzavanje. Po meni je granica maksimum 93-94 godiste kada bilo koji majstor moze da uradi,zameni deo neki ili popravi masinu volvo. Godiste preko toga je ve komplikovanije za odrzavanje i pravac - servis Volvo.
Moj otac odrzava volvo 740 od mog brata. Sad kad kazem odrzava, ne motor, jer nije potrebno, nego oko motora. Npr do sada mu je par puta servisirao servo pumpu za volan. Stalno mu prica da je menja,ali on kaze: teco,nemam vremena *a stvarno nema, jer u KGu slabo ima delova volvoa, i stalno radi* izvuci je iz mrtvih. I moj otaac je popravlja tako nekoliko puta. Onda menjanje kaiseva i slicno otac moj isto radi na tom volvou. Znaci dosta stvari oko motora, a motor nije pipnuo do sada, jer je u dobrom stanju, s obzirom na godine i kilometrazu. Al opet, 350 000km kod volvoa je slicno 50 000 kod yuga :D

e, moj komsija kupio novog yuga (kure je kupio bmwa. Bmwa rodjaci...)i reko da ga provozam po naselju. Obidjem krug od kilometar po erdogliji. na cajgeru nisam presao 60-70km/h. Jesam ga silovao,onako punio drugom i slicno,al ne bitno. Dodjem do kuce, kazaljka 2mm od crvenog. Zamalo mi se pregreje tudj NOV auto. Ode glava jbte. Pa ja moj lom 86 kadeta neki put silujem i nije se popela kazaljka nikad, sem leti guzve kad su i vrucine... tz tz tz yugo-zlocin prema coveku

Sad dok mi je auto bio u BG-u na popravci, ja uzmem caletovog yuga da nesto obavim po gradu i zamalo nisam nastradao! Prvo nece lepo da upali, onda ne mogu da okrenem volan, onda dajem gas da krenem, a auto kao da stoji, ako vozis preko rupa ZASTAVA bi morala da uvede bubrege medju rezervne delove i na kraju kad sam hteo da stanem, ja stiskam kocnicu a ono go*no ide, ja stiskam ono ide, J*B*TE (mislim u sebi) oces li da stanes??? STRAAAAASNOOOOOOO!!!!!!!!:evil::evil::evil: Odjednom mi je moj volvo bio savrsen, odmah sam zaboravio na sve muke i rekao sebi "Cuti i uzivaj, vidis kako moze da bude"!!!!:-D:-D:-D

vidjas jedan xc90 u gradu?

kazu da je neki leeck sa masinskog fakulteta dizajnirao zadnju osovinu za xc90...sad koliko je to tacno...?!?

Vidjam, vidjam!! Zapazio sam ga jos pre par godina kad ga je covek tek uzeo!
To oko osovine nemam pojma!

Meni licno je XC70 mnogo interesantniji, jer je to sinteza putnickog i off - road auta!!!:-D

Ovaj sto mi je u avataru!!!!!

nasmeja me u 5 ujutru :D a mislio sam da si zaspao :D ja gledam film Profesionalac - francuski film :D i cekam da mi se spava.

to za yuga ti verujem. Vozio sam snajkinog yuga (supruga mog brata koji ima volvo) i nesto kocnice nisu bile OK. i ja ga pustim onako citavih 40 i izadju mi dve cure na crveno. I ja JEDVA stadoh. tad sam se uplasio za njih i pomislih: kad bi znale da nemam kocnice ne bi izlazile tako.
Ja sam sa volvom slepovao mog druga - zastavin kombi 900AK 45konja :) ( evo snimka kombija. snimak kad sam ga slepovao nemam.

kad budes imao vremena pogledaj na brzinu svih 7 stranica. jeste kombi,ali vise ga volim nego svoj auto kadet.

Vidjam, vidjam!! Zapazio sam ga jos pre par godina kad ga je covek tek uzeo!
To oko osovine nemam pojma!

Meni licno je XC70 mnogo interesantniji, jer je to sinteza putnickog i off - road auta!!!:-D

Ovaj sto mi je u avataru!!!!!

to je nesto tipa octavia scout, ili audi all road. Mada od svih tih uzeo bih xc70.
vidjas kod starog srca v70 automatic 4x4? crne boje. d5 motor

p.s. vidi se na snimku kako smo odusevljeni jer je kombi posle nekoliko dana tek dosao iz radionice.

mhmh, to je ljubav prema autu. Za sada prema zastavinom kombiju,jer nemamo para za vishe. Ali trud, muka, nerviranje, znoj i sve je ulozeno u njega.

Pregledao sam malo povrsno, i mogu ti reci da mi se svidja sta radite! Ja imam u dvoristu kod matorih Volvo 340DL (moj stari) koji je u slicnom (limarijskom) stanju, otprilike 15 nijansi plave boje ima na njemu + brdo drugih estecki neprihvatljivih detalja! Tehnicki je uglavnom ispravan pa se ja jos uvek zanosim da jednog dana kad budem imao vremena (citaj para) uzmem da ga picnem do detalja i da ga predstavim buducem klubu kao raritet!!!!! :-D:-D

Ne isplati mi se da ga prodajem jer najvise sto mogu dobiti je 500 - 600 evra, a za te pare necu d'umrem, dok auto za mene ima sentimentalnu vrednost!!!

p.s. Super fora za staklo i grejace!!

hehe 15 nijansi plave boje:D
mhm, koji je to dizel motor? koja kubikaza?
pa sta ti je sa njim? josh ga imas?
uh,aj usreci se sa 960icom,pa ces polako posle sa matorcem se zezat. To su ogromne pare.
Nas je kombe iscedio maksimalno. . .a to je zastava, ciji su delovi puno jeftiniji.
koje je godiste? '80?

Ne isplati mi se da ga prodajem jer najvise sto mogu dobiti je 500 - 600 evra, a za te pare necu d'umrem, dok auto za mene ima sentimentalnu vrednost!!!

p.s. Super fora za staklo i grejace!!

ma kakva prodaja. Cak sam za njega nasao jedan motor za 20eura. 2.x litra je. sest cilindara. Aluminijumski blok motora, rece majstor. U koricanima. Mozemo da odem da vidimo. Ima jedan volvo u dvoristu. Ne znam koji je bese. U raspadnom stanju. Grota.
Kod tog coveka smo kupili ficu. Hteo sam da kupim taj motor i da ga sredim sa ocem,medjutim setih se ne znam sta bih radio s njim posle. Da je od nekog benza starog i slicno mogao bih da ga prodam. ovako...

hehe 15 nijansi plave boje:D
mhm, koji je to dizel motor? koja kubikaza?
pa sta ti je sa njim? josh ga imas?
uh,aj usreci se sa 960icom,pa ces polako posle sa matorcem se zezat. To su ogromne pare.
Nas je kombe iscedio maksimalno. . .a to je zastava, ciji su delovi puno jeftiniji.
koje je godiste? '80?

- Godiste '84
- 1400 kubika renoov motor u odlicnom stanju!
- 3 vrata
- benzinac
- 4 stepeni prenosa
- ja ga vozio 160 km/h (nisam smeo da probam vise, verovatno i ne moze)
- ima plin

Unutrasnjost je u katastrofa stanju (tapacirung), patos truo a i verovatno bi trebalo da ga nekako konzerviram da ne propada dalje!!!

Bas cu da te vodim da ga vidis, pa ako si dokon mozemo da napravimo foru da ga zajedno malo po malo sredjujemo!!!:-D:-D:-D

- Godiste '84
- 1400 kubika renoov motor u odlicnom stanju!
- 3 vrata
- benzinac
- 4 stepeni prenosa
- ja ga vozio 160 km/h (nisam smeo da probam vise, verovatno i ne moze)
- ima plin

Unutrasnjost je u katastrofa stanju (tapacirung), patos truo a i verovatno bi trebalo da ga nekako konzerviram da ne propada dalje!!!

Bas cu da te vodim da ga vidis, pa ako si dokon mozemo da napravimo foru da ga zajedno malo po malo sredjujemo!!!:-D:-D:-D

hiihih, vojna plata je 450 dinara mesecno. Za mesec dana bih mogao da kupim polir pastu da ga poliramo :D

da sacekamo ovih dana da dodje trucker, da ga pogledamo zajedno? da da. 1.4 1.7( karburatorski, anjshpric i MPI) 1.9D - to su sve renoovi dobri motori.
inace jedan pandur je prodavao 1.7L karburatorski 440 volvo. Felne, potrebno poliranje. Dobar je bio.
Medjutim, taman kad je otac resio da ga uzme rekao sam mu da je to renoov motor. Odustao je iz odma :D 2200eura je bio. Slikacu ga kad ga vidim. Meni se svidja..

p.s. Tapacirung kod starijih volvo ja slaba tacka...
p.s.s. znam dobre majstore oko limarije, farbanja i mehanike kad bude bilo posla za starca.

Back