VOLVO I SAAB

Volvo ima logo... muski auto sa muskim znakom :D

U to vreme kada je prihvacen logotip, krug sa strelicom dijagonalno usmeren na gore,bio je vazeci simbol za hem.el.gvozdja.

p.s. Molio sam za kratke instrukcije oko stavljanja linkova, pa ako nekome nije tesko....

Samo iskopiras sadrzaj iz adress bara[iz explorera,mozille mesto gde pise naziv sajta na kome si trenutno] u poruku.Npr.ako hoces negde da postavis ovu stranicu iskopiraj:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=5767263&posted=1#post5767263
Idi na "napredne opcije" pa "pregledaj poruku" i proveri da li link radi.

Malo ste me uhvatili nespremnog, raspravlja se o logu, a jos nisam razmislio kako bi to uopste izgledalo (mislim na klub). Pomenuo sam da nemam puno iskustva na netu, al' fala Bogu brzo ucim, sto ne znaci da znam kako se osniva neki internet klub!! Tako da ako bilo ko zna bilo sta o tome neka pise pa da se predlozi razmotre od strane svih clanova foruma! Ja sam to izneo kao ideju koju jos nisam bas najbolje razradio, jer mislim da je 15 glava pametnije od jedne. Nekih mesec dana u rikverc citam vase stranice, i mogu vam reci da sam se prijatno iznenadio sto nisam jedini pasionirani VOLVISTA u nasoj zemlji! Zato sam se i uclanio da bih podelio sa vama ideju o kojoj dugo razmisljam (mislim na servis), al' jednostavno nisam imao kome da je saopstim. Ideja oko kluba se naknadno pojavila nakon moje posete VKHR, pa sam pomislio, kao sto sam vec i napisao da bi to mogao da bude put preko kojeg se moze doci do krajnjeg cilja, a to je: OVLASCENI SERVIS I UVOZ VOLVO AUTOMOBILA ZA SRBIJU! Naravno za pocetak je i klub sasvim dovoljan, a ako se odradi dobar marketing mozda se i pojavi neko sa dubljim dzepom ko bi mogao da finansira ceo projekat, s'tim sto bi i mi verovatno bili akcionari tog drustva! Treba da proverim na sajtu Volvo kluba iz HR, kako su oni osnovali klub i koje su konkretne beneficije time dobili!

p.s. Molio sam za kratke instrukcije oko stavljanja linkova, pa ako nekome nije tesko....

:lol::lol::lol:

O ho ho ho

Za to ti ne treba malo dublji džep ...... nego mnoooogooooo dublji džep ;)

Inače ..... da se napravi internet klub ... nije teško ...

Ko ima volje i malo vremena ,može da napravi neku prezentaciju na nekom besplatnom hostingu ...

Naravno , može i neki forum da se napravi ..... takođe u free verziji ... :D

A opet ... kasnije i neki plaćeni domen .... možda volvoserbia.com :D

Sad ja vama da ispricam nesto.
Moj otac je sklopio Joint Venture ugovor (ugovor o zajednickom nastupanju) sa firmom VOLVO BRANDT, inace najvecim skandinavskim dilerom polovnih Volvo vozila, jos 1991, i ugovor je tada glasio na 3mil nemackih maraka, a preinacen je na 3mil eura, kad se euro pojavio. U sustini, taj ugovor mu je omogucio da davne 1991 uveze tri slepera i 6 auta bez carine i bez poreza, jer se sve kategorisalo kao strano ulaganje sto je Srbija oberucke prihvatala. Mr. Bjorn Brandt je bio u Smederevu nekoliko puta, cak se i plac kupio, s namerom da se tu pod okriljem njegove i caletove firme, otvori najprestizniji servis tada za prodaju polovnih i servisiranje novih i polovnih Volvo kamiona i auta. Iz tog ugovora je ostalo fore jos 2,4mil eura, tj. u toj vrednosti koliko god auta i kamiona moze da se uveze tako. A posle toga se po zavrsnoj klauzuli obnavlja na dalju zeljenu vrednost, tj. on ga ostavlja meni, ja svojoj deci, ona mojim unicima, itd, itd. Vec po zavrsenom razgovoru, moj kamion je otisao u Vanersborg i dovezao palete rezervnih delova, ulja, masti, filtera, svega i svacega, samo da bi posle nepunih mesec dana pocelo sranje i nastupio embargo. I dan danas na jedan poziv ja od Brandt-a dobijam pozivno pismo i u najkracemo mogucem roku svedsku sengen vizu ;) - - Ako hocete servis - ja imam direktne kontakte sa svedskim distributerom.
A klub se moze vrlo lako napraviti, znam dosta vlasnika i ljubitelja Volvo-a koji bi rado to prihvatili, jer je zaista to neka specificna vrsta ljudi, samo u Smederevu gledano, koja vozi Volvo - od predsednika suda do bivseg najveceg krimosa, od autoprevoznika do penzionisanog GM-a VARTA koncerna... I bilo bi super kad bi se svi okupili nekad, negde i rostiljali ceo dan i pricali o svojim automobilima. Znam lika koji postavlja svoj mali sator i rostilj gde god, sestra mi ima neke prijatelje u MB pivu tako da bi odma doneo jednu, dve tocilice. A kad se svi skupimo i svako donese po nesto - vasar bi napravili a ne skup :D

P.S. Ima neko neke kurave? :twisted:

I jos nesto, ako vas zanimaju cene delova.
Ovaj lik sto me udario sad mora da mi kupi novu masku, znak, zmigavce i maglenke. Znate li koliko ce to da ga kosta?
Zmigavac - 57 eura kom.
Maska - 188 eura
Znak - 27 eura
Maglenka - 128 eura kom
To je bre pljacka!

I jos nesto, ako vas zanimaju cene delova.
Ovaj lik sto me udario sad mora da mi kupi novu masku, znak, zmigavce i maglenke. Znate li koliko ce to da ga kosta?
Zmigavac - 57 eura kom.
Maska - 188 eura
Znak - 27 eura
Maglenka - 128 eura kom
To je bre pljacka!

Pa taj je duplo veci lopov od Luke na Zemunskom putu!!!!:x:x:x

Prijatelji, konacan zakljucak posle kupovine svih delova je - NEMOJTE DA SE KUCATE SA VOLVO-om 440 TURBO! Popravka one stete (slike su na strani 14 ovog treda) je kostala 700 eura u delovima samo! Plus ruke majstora, plus farba. Meni ga je zao, ali sta da mu radim... :twisted:

Alaman:
koje su poluzimske (univerzalne) a ujedno i skoro celave
Alaman:
Pokusavao sam ja namerno da ga zanesem u nekim ostrijim krivinama, ali sve sto sam uspeo je nekih pola metra zanosenja nakon cega bi se VOLVINA vracala u svoje sine!

E vidis, ti sad hoces da kazes da su svedski inzinjeri napravili automobil koji kompenzuje skoro celave gume kad namerno pokusavas da ga zaneses po snegu. Volvo jeste dobar auto, i tacno je da svaki cigo svoga konja hvali, ali ko da si ovde malcice preterao, a? :wink:

E vidis, ti sad hoces da kazes da su svedski inzinjeri napravili automobil koji kompenzuje skoro celave gume kad namerno pokusavas da ga zaneses po snegu. Volvo jeste dobar auto, i tacno je da svaki cigo svoga konja hvali, ali ko da si ovde malcice preterao, a? :wink:

O.K. Zvuci malo sasavo. :roll::roll::roll:
Moram naglasiti da kad sam rekao "namerno zanosenje", nisam mislio na brzinu pri kojoj se garantovano izlece iz krivine, vec na brzinu pri kojoj se ocekuje da auto po snegu izgubi upravljivost.
Sustina je da volvo 850/S70 izgleda ima idealan raspored tezine i medjuosovinski razmak i na taj nacin donekle kompenzuje stvari kao sto su celave gume i t.d. (ovo nije samo moj zakljucak nego i svih bivsih i sadasnjih vlasnika 850-ice)
Sto se tice mojih guma, one su u takvom stanju da bi ih Svaba odmah menjao, e sad sto mi Srbi teramo dok moze, to je druga prica, ali cinjenica je da mi gume nisu dobre za ovakvo vreme!
Moras priznati da Volvo odavno drzi prvo mesto po pitanju ponasanja automobila na snegu jer mu je takvo poreklo. Zato braca rusi jedino od stranih vozila priznaju Volvo. Ista prica vazi i za kanadu!
Evo jednog interesantnog primera kako se ponasa volvo sa zadnjom vucom na snegu:

E, a stvarno si lepo reko' - VOLVINA! Moj karavan skoro isto tako - nece da pomeri ono dupe pa makar se raspao u delove! A mali je jos gori, kratak i nezgodan. Sad ima nove gume - napred 195/65/15 a nazad 205/65/15 :twisted: videcemo kako ce sad da leze u krivine...

Truckeru, hvala na podrzci!!!! Tvoj V70 ima identicnu sasiju kao 850-ica, tako da me ti zato i jedini razumes kad kazem da je auto lud za sneg!!!!! Superptico, ne znam da li si ikad probao da vozis 850/S70 po snegu???? Ako nisi, onda prvo probaj pa ces i sam videti da ono sto pricam uopste nije laz!!!

Nemoj da se uvredis, ali stekao sam utisak da volis da kontriras ljudima kad napisu nesto dobro za volvo!!!! Prvo si na dvanestoj strani truckeru kontrirao za njegovog dedu i voz, posle meni za ciganski mercedes i dziberski BMW i sada hoces da me ubedis da moj auto po snegu ide onako kako ti kazes, a ne ja (koji ga vozim)!!!!! Ti izgleda uopste nemas volvo u svom posedu i zato tako i pricas, a na ovu temu ulazis samo da bi video da li je neko napisao za volvo nesto sto zvuci malo nerealno i odmah udaras kontru!!!! Pusti nas da uzivamo u prepricavanju dozivljaja sa nasim VOLVIMA!!!!! Mi nismo budale pa da pricamo bajke za malu decu, a ako malo preteramo, to se zove pesnicka sloboda!!!!!!

Zasto ljudima volis da kvaris dozivljaj????

Zasto ti nikad ne napises nesto pohvalno za Volvo?????

p.s. Ako se u skorijoj buducnosti oformi klub, mislim da ne bi trebalo da uclanjujemo ljude koji su samo fanovi, a nemaju volvo u svom vlasnistvu!!!!

Nemoj da se uvredis, ali stekao sam utisak da volis da kontriras ljudima kad napisu nesto dobro za volvo!!!! Prvo si na dvanestoj strani truckeru kontrirao za njegovog dedu i voz, posle meni za ciganski mercedes i dziberski BMW i sada hoces da me ubedis da moj auto po snegu ide onako kako ti kazes, a ne ja (koji ga vozim)!!!!! Ti izgleda uopste nemas volvo u svom posedu i zato tako i pricas, a na ovu temu ulazis samo da bi video da li je neko napisao za volvo nesto sto zvuci malo nerealno i odmah udaras kontru!!!! Pusti nas da uzivamo u prepricavanju dozivljaja sa nasim VOLVIMA!!!!! Mi nismo budale pa da pricamo bajke za malu decu, a ako malo preteramo, to se zove pesnicka sloboda!!!!!!

Zasto ljudima volis da kvaris dozivljaj????

Zasto ti nikad ne napises nesto pohvalno za Volvo?????

p.s. Ako se u skorijoj buducnosti oformi klub, mislim da ne bi trebalo da uclanjujemo ljude koji su samo fanovi, a nemaju volvo u svom vlasnistvu!!!!

Svaka cast...lepo si zapazio da superbird udara kontru samo... samo ovo za klub da ucestvuju samo ljudi koji poseduju volvo!?!? to je preterivanje iskreno. Prvi bih se uclanio i sta onda? popijem ban jer nemam volvo? ili da lazem?

moj brat ima 740GLE volvoa, koga i ja vozim... do sada oko 200km/h 4.brzinom (elektronska peta je pokidana, jer ljudi ne znaju da voze,a svakojaki radnici i drugari mog brata su vozili taj volvo, i seljaci kad ubacuju u rikverc ne povlace prsten oko menjacha,nego celu kuglu menjaca i zato su pokidali ) - plin...

volvo 740GLE '86godine proizvodnja, '87 prvi put registrovan. Motor 2.3L 8ventila i oko 115konja. Ima 5 brzina. 4 koje se menjaju kao na svakom drugom autu, i elektronska peta na menjacu (mora biti u 4. brzini i bez kvacila,samo se pusti gas, pritiskom na dugme, salta u 5. brzinu). Inace preko 355 000km je presao. Sem rentonta serva nista nije dirano. Jos fabricku lamelu koristi, koja je pri kraju. Auto je drumska krstarica,bez obzira na godine starosti. Ima i grejace sedista :) pozdrav...

P.S. za ljubitelje 740GLE volvoa:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...000&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1

Svaka cast...lepo si zapazio da superbird udara kontru samo... samo ovo za klub da ucestvuju samo ljudi koji poseduju volvo!?!? to je preterivanje iskreno. Prvi bih se uclanio i sta onda? popijem ban jer nemam volvo? ili da lazem?

moj brat ima 740GLE volvoa, koga i ja vozim... do sada oko 200km/h 4.brzinom (elektronska peta je pokidana, jer ljudi ne znaju da voze,a svakojaki radnici i drugari mog brata su vozili taj volvo, i seljaci kad ubacuju u rikverc ne povlace prsten oko menjacha,nego celu kuglu menjaca i zato su pokidali ) - plin...

volvo 740GLE '86godine proizvodnja, '87 prvi put registrovan. Motor 2.3L 8ventila i oko 115konja. Ima 5 brzina. 4 koje se menjaju kao na svakom drugom autu, i elektronska peta na menjacu (mora biti u 4. brzini i bez kvacila,samo se pusti gas, pritiskom na dugme, salta u 5. brzinu). Inace preko 355 000km je presao. Sem rentonta serva nista nije dirano. Jos fabricku lamelu koristi, koja je pri kraju. Auto je drumska krstarica,bez obzira na godine starosti. Ima i grejace sedista :) pozdrav...

P.S. za ljubitelje 740GLE volvoa:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...000&customerIdsAsString=&lang=en&pageNumber=1

Mozda jesam preterao jer me iznervirao superptić, ali kad bi se napravio meet ti bi dosao sa bratovim volvom i samim tim mozes biti clan kluba, dok superptić posto nema volvo nebi imao sacim da dodje, i zbog toga nebi trebao da bude clan kluba!!!!!!

@ Alaman: E sad, svako ima pravo na svoje misljenje. Njemu je samo krivo sto nema Volvo ;)
@ Superbird: Probaj namerno, slucajno, osvetnicki, zovi Satanu u pomoc - neces da ga okrenes da *ebe oca! Da se razumemo - ne teram nikakav inat samo ti kazem kako je.
A sto se tice clanarina - imam u posedu 4 vozila marke Volvo pa posto je meni jedno dovoljno za ulazak u klub, drugo doniram Damnjanu a trece i cetvrtvo odlaze najbrzima :)
I za kraj jedna zanimljiva slicica, od onog Volvo-a 740GLE sto je Damnjan postavio link ;
vrh.jpg

Kazu slika govori 1000 reci, ali ova bogami samo jednu, al' JAKU! :)

@ Alaman: E sad, svako ima pravo na svoje misljenje. Njemu je samo krivo sto nema Volvo ;)
@ Superbird: Probaj namerno, slucajno, osvetnicki, zovi Satanu u pomoc - neces da ga okrenes da *ebe oca! Da se razumemo - ne teram nikakav inat samo ti kazem kako je.
A sto se tice clanarina - imam u posedu 4 vozila marke Volvo pa posto je meni jedno dovoljno za ulazak u klub, drugo doniram Damnjanu a trece i cetvrtvo odlaze najbrzima :)
I za kraj jedna zanimljiva slicica, od onog Volvo-a 740GLE sto je Damnjan postavio link ;
vrh.jpg

Kazu slika govori 1000 reci, ali ova bogami samo jednu, al' JAKU! :)

JA CU V70 2.5D automakit...vuhuuuu. hvala truckeru ;)

znaci mogu u fan klab :P
p.s. skidam kapu za primecivanje to vrh

Back