VOLVO I SAAB

Za te pare se kupuje Ford F-450 King Ranch loaded (kompletna oprema) sa 6.4L V8 PowerStroke motorom.

08_SuperDuty.jpg

ford ne pruza udobnu i sigurnu voznju kao VOLVO.

ni slucajno ne idite ukod Luke na servis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Imam volvo s40 1.9 td iz '98,malo mi je nestabilno radila bosch pumpa pa sam se zaje.ao da odem kod njih.uzeli su mi 450 eura za servis.pumpa je radila solidno desetak dana a posle toga raspad sistema.sada dimi,trza zveci i bruji i jedva da uopste radi,tj. nema joj spasa.
Druga stvar,u sistemu za hladjenje mi je bio povecan pritisak pa kad odvrnem cep od boce za vodu dolazilo je do sistanja.Veliki majstori u servisu Luka su mi rekli da treba da zamijenim dihtung glave motora jer je sigurno on popustio i trazili mi za uslugu od 600-900 eura u zavisnosti da li treba da se ravna glava motora.Otisao sam posle kod svog jedva pismenog majstora da vidim zna li on sta moze biti,ispostavilo se da samo treba da se zamijeni termodavac ventilatora koji je 40 eura.
prema tome NE PREPORUCUJEM servis Luka jer su nesposobni,krajnje neprofesionalni,skupi i nemaju pojma i uopste ih nema na mapi ovlascenih servisa za volvo
Uzgred,da ne zna keko gdje ima da se kupi polovna bosch pumpa?
ima kod mene imam sve za VOLVO vozila.

a da se dovatimo teme?
videla sam c30...uh ima i R ...
šta da radim?
dal da se umijem il da se ubijem:mrgreen:
izgleda isto kao moj auto, ali je nekako mlađi:p
mada sam bacila oko na onaj 90..
jao koja dilema...
gore nego u prodavnici cipelica:p

15 god. radim sa volvo vozilima imam servis za ta vozila i auto otpad volvo vozila.veoma dosta sam upoznat sa svim vozilima pa i sa fordom.ford nikad nece biti auto.provozaj bilo kojeg volva i vidjet ces sta je prava voznja..

U slucaju da nisi znao Alene, Volvo jeste Ford. Pa cak i u Americi (a za Evropu da ne govorim) Ford uglavnom koristi Volvo i Mazda platforme i delove (osim na velikim SUV i pickupima).

Jos mi nisi odgovorio na pitanje: da li si ikada vozio ili barem video uzivo Ford F-450? Cim izbegavas da odgovoris ogdovor je verovatno "ne" tako da mi nije jasno odakle donosis zakljucke.

Мараудер брате, опет ћу цитирати непознатог аутора, али зашто стално мораш да доказујеш да је само амерички ауто...ауто? Стварно постаје крајње досадно и заморно. И ја сам убеђивао људе да је само француски ауто ауто, па сам одустао, да не зрачим више. Исцоооолирај бре!:-D
Иначе за мене ће Волво увек бити испред Форда. И то било ког Форда. Одвратни су ми сви скупа (Ескорт, Сиера, Орион, Гранада, Граната, како ли се већ зове, Мондео...), једино је Фокус нешто лепши. Волво има неки свој шмек, а Форд ми је некако блеееефуј.
Волво је чак и мени један од конкурената за нови ауто (уз Ситроен ХМ, Ксантију и Пежо 605), баш онај Ѕ40.

To je samo tvoje misljenje. Ne znaci da je situacija stvarno takva.

Meni su Francuzi neverovatno odvratni. Mislim da na ovom svetu nema ruznijih auta od Francuskih city automobila, a nisu ni ostali lepsi (kad se samo setim kako C6 izgleda nazad, pa za njega je i Pontiac Aztek lepotan).

I jos nesto. Nesto ne vidim da se zalite kad drugi uvek pisu nesto vec vam samo ja smetam. Recimo, GT500 se zali sto sam postavio sliku Ford Taurus na ovoj temi (iako je taj Taurus pravljen na Volvo platformi tako da je i te kako povezan sa temom), ali ga nesto ne vidim da se zali kada je Fernando postavio sliku Oltcit Craiova. Ili na onoj temi o lepim automobilima. Svaki put kad postavim sliku Americkog auta uvek je komentar "ovo nije tema samo o Americkim autima", ali nesto ne vidim ljude da se zale kad recimo Nesha stalno postavlja slike Italijana.

Meni su Francuzi neverovatno odvratni.Mislim da na ovom svetu nema ruznijih auta od Francuskih city automobila

Каже се градски аутомобили, као прво. Као друго, ја сматрам да од америчких аутомобила нема неекономичнијих и ружнијих у 95% случајева. Чак ми је велики број ружнији и од многих источноевропских аутомобила(пеглара, Запорожац, Пезејац...). Али кад неко каже као што си ти рекао ''С6 је одвратан'', ја не падам у ватру и не крећем у контранапад (раније јесам, па сам после једноипогодишњег шеткања по нету престао јер сам увидео да смарам људе). Лепо убацим неку досетку на рачун немачког аута, прећутим остатак и готово. Требао би да пробаш тај приступ. Ето, ја би сад могао да те питам јеси ли ти икада сео у С6, јеси ли га возио, па да тако ''кењаш'' о њему... Као ти за онај Форд Ф450, ако се тако зваше...
Једноставно, нема потребе да нас убеђујеш да је само амерички ауто ауто. Већина људи се не слаже с тим. А и у праву су, по мени. Нису ваљда Амери дошли па научили свет како се праве добри аутомобили!:wink:

Него, да се вратимо уназад, тема је Волво...

Ja sam rekao da je C6 ruzan. Nista drugo nisam rekao o njemu. Ne moras da vozis auto da bi mogao reci da ruzno izgleda.

Sa druge strane, da bi mogao reci da je neko vozilo (kao sto je Ford F-450) neudobno moras ga prvo provozati. Nemozes zakljuciti po slici da je auto neudoban.

Svi bi mi voljeli da imamo aute iz snova ... 300km/h , 3litra na sto, po mogucstvu da ide na vodu...
Tako da svako ima razlicite ukuse ,ali netreba ubjedjivati suprotnu stranu da je u krivu .

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeell noooooooooooooooooooooooooooooo.

Auto snova treba biti ogroman coupe, sa sto vecim V8 motorom, manualnim menjacem, bez ikakve opreme, sa shaking hood, RPM na haubi, oba auspuha da budu sa strane i kad ga upalis da te celo naselje cuje.

pontiac-gto-ads-1969a.jpg

Њет!
Велика лимузина преко 4,5м, удобност (хидраулика), све на дугме, завесице на прозорима, занимљива техничка решења свуда наоколо... Да је неупадљив док се не провозаш њиме, да није неко име (Волкс, БМВ, Ауди, Масерати)...

Њет!
Велика лимузина преко 4,5м, удобност (хидраулика), све на дугме, завесице на прозорима, занимљива техничка решења свуда наоколо... Да је неупадљив док се не провозаш њиме, да није неко име (Волкс, БМВ, Ауди, Масерати)...
I da se ne cuje a da radi :D ;)

Back