"Волстрит џорнал": Нико се више не боји Америке

Smorisha

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.285

„Волстрит џорнал”: Нико се више не боји АмерикеIzvor 1 http://91.222.7.145/hronika/volstrit-dzornal-niko-se-vise-ne-boji-amerike.html
Izvor 2 https://www.politika.rs/scc/clanak/604908/Volstrit-dzurnal-Niko-se-vise-ne-boji

среда, 20. март 2024.
На оптужбе Вашингтона да преговара о продаји уранијума Техерану влада Нигера одговорила је прекидом војне сарадње са Сједињеним Америчким Државама

Ова одлука је још једна победа у напорима Владимира Путина да прошири руски утицај, добродошао подстицај за Иран и велики ударац америчким плановима у Африци. Осим тога још једно је потврђено да Бајденова администрација губи способност да „обликује међународне догађаје “, пише колумниста „Волстрит џорнала” Волтер Расел Мид.
677z381_americka-zastava-stopala-gazenje-epa-efe-YAHYA-ARHAB-444.jpgСмањење капацитета Сједињених Држава за одвраћање представља највећи изазов њиховој спољној политици, светском миру и можда реизбору актуелног америчког председника. Попут страшила које више не одбија гладне птице, Бајденов тим губи способност да спречи „непријатељске силе да нагризу темеље светског поретка предвођеног Американцима “, констатује Мид.


Он критикује америчку владу због наводног планирања смањења трошкова за одбрану следеће године. Према његовим речима, администрација америчког председника на тај начин охрабрује непријатеље Вашингтона да „појачају своје војне планове “.
Слабљење позиције САД на светској сцени почело је и пре него што је Бајден преузео дужност, али његова политика није преокренула пад.
Бела кућа је више пута доносила катастрофалне одлуке — од хаотичног повлачења трупа из Авганистана до „закаснеле“ помоћи Украјини, због којих су савезници и противници Америку видели као „силу која слаби и коју је лако застрашити “, упозорава Мид.
(Политика)
 
Poslednja izmena:
Ова одлука је још једна победа у напорима Владимира Путина да прошири руски утицај, добродошао подстицај за Иран и велики ударац америчким плановима у Африци. Осим тога још једно је потврђено да Бајденова администрација губи способност да „обликује међународне догађаје “, пише
ja vam pricao da ne priznajete seronju bajdena, a vi zabidzili, ali pusti vas, ceo svet ga priznade?!

sad za inat ne bi trebali da vracamo trampa, pa se hebite sa rusima, za bolje i niste
 

Back
Top