Volkswagen - kraj za TDI motore!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
184.243
Volkswagen - kraj za TDI motore!

Matijas Miler, šef Folksvagen grupe, koji je dobio zadatak da očisti kompaniju nakon „Dizelgejt“ afere, zatražiće kraj za TDI motore! On postavlja pitanje da li se isplati ulagati novac u razvoj dizel agregata i nemački mediji očekuju da će Milerov predlog vrlo brzo biti na dnevnom redu

700028_volkswagengolfgtdvariant2015160014_f.jpg

Pretpostavlja se da će VW prvo krenuti sa „povlačenjem“ TDI motora iz Severne Amerike gde će 2020. godine na snazi biti strogi propisi o emisiji štetnih gasova. Ispostavilo se da bi razvoj novih, čistijih TDI motora bio neisplativ, odnosno da bi cena modela sa dizel motorima bila podjednaka sa cenom elektiričnih automobila. Takođe, Folksvagen grupa želi da od 2025. godine bude lider na polju električne mobilnosti a plane je da se godišnje prodaje između dva i tri miliona E-automobila. Miler je dodao da je „dizeglejt afera samo ubrzala propast dizel motora kojima su dani ionako već odbrojani“.

Kraj dizel motora predvideo je i šef Volvoa Hakan Samuelson koji je insistirao da švedski proizvođač prestane sa prodajom dizel verzija u SAD. Samuelson smatra da će „dizelaše“ u potpunosti odmeniti hibridni modeli koji će za godinu-dve biti jeftiniji od automobila sa klasičnim dizel agregatima.
Folksvagen grupa bi trebalo da uskoro počne sa „brisanjem“ ponude TDI motora za neke od modela svojih 12 brendova, kao i sa ubrzanim razvojem hibirdinh verzija poput „škode superb hibrid“.

http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo/609975/Folksvagen--kraj-za-TDI-motore

Vecnaja pamjat :pop:

Dule primi moje iskreno saucesce :sad2:

Otvarati temu za ovako nesto je u najmanju ruku smesno jer se to moglo reci i na svim ostalim temam kao i dosad a gde je ponavljano na vise tema.:hahaha:
A inace samo ova jedna recenica je onom ko procita dala do znanja kako stoji situacija.
za neke od modela svojih 12 brendova
Pametnom dovoljno.
Bicemo mi bake i deke dok dodje do momenta kad ce dizel prestati da se proizvodi jer ce ga elektro pogon prevazici a svetske zalihe nafte ce svakako biti trosene dokle god ih bude bilo.

Dule TDI je najomiljenija motorizacija srpskog vaskolikog naroda samim tim cela vest zasluzuje posebnu temu

Znaci vidis nema vise TDI-a

za 5-6 godina svi ce voziti hibride

dizelasima je odzvonilo

jao kad budem vadio iz naftalina za koju godinu ove tvoje sadasnje postove kad budes hvalio hibride japanske :hahaha:

Ne ,ne vidim jer citam ono sto pise.
Ja ne predpostavljam kao neki ja citam.
Sasvim dovoljno da tema ne postoji jer upravo postoji tema gde ovo treba da se prebaci.

Matijas Miler, šef Folksvagen grupe, koji je dobio zadatak da očisti kompaniju nakon „Dizelgejt“ afere, zatražiće kraj za TDI motore! On postavlja pitanje da li se isplati ulagati novac u razvoj dizel agregata i nemački mediji očekuju da će Milerov predlog vrlo brzo biti na dnevnom redu

Znaci Matijas Miler je rekao da je dizel kaput.

Kaput.

A ajde nam nadji recenicu gde on to kaze!
Tvoje pretpostavke su samo bolesne jer si pacenik za benzincima ali nema nista od tvojih pretpostavki i to u narednim decenijama jer prepostavke su jedno a cinjenice drugo.
Tako si rekao i da ce VW da bankrotira a vidis ne da nece bankrotirati nego ih nisu ni rebnuli koliko si ti pricao.
Lozis se ko malo dete na lizalicu umesto da zdravo razmisljas.
Ali poenta tvog pisanja je da imas sto vise postova i ne znam cemu to osim ako si bolestan za tim brojem.

A ajde nam nadji recenicu gde on to kaze!
Tvoje pretpostavke su samo bolesne jer si pacenik za benzincima ali nema nista od tvojih pretpostavki i to u narednim decenijama jer prepostavke su jedno a cinjenice drugo.
Tako si rekao i da ce VW da bankrotira a vidis ne da nece bankrotirati nego ih nisu ni rebnuli koliko si ti pricao.
Lozis se ko malo dete na lizalicu umesto da zdravo razmisljas.
Ali poenta tvog pisanja je da imas sto vise postova i ne znam cemu to osim ako si bolestan za tim brojem.

ovo pise u tekstu citiram

Evo ti recenica gde on to kaze . Ti si pacenik koji negira ocito tj ono sto pise :lol:

Matias Miler je glavni direktor VW-a ako on tako kaze - tako ce da bude

vw-cuts-11-billion-from-2016-capex-plan-to-tackle-scandal.jpg

Volkswagen CEO Matthias Mueller makes a statement at the VW factory in Wolfsburg

Pacenik ti u gacama!
Ti si bolesnik koji ne vidi dalje od ociju!
Majstore ajmo sad rec po rec da procitamo posto ti ocigledno nemas toliko mozga da odjednom uhvatis vise slova tj recenicu da procitas.
On postavlja pitanje da li se isplati ulagati novac u razvoj dizel agregata i nemački mediji očekuju da će Milerov predlog vrlo brzo biti na dnevnom redu
Znaci,ON postavlja pitanje dali se isplati ulaganje u dizel motore a ne kaze da je dizel odsvirao svoje i da ga vise nece proizvoditi a dobio je zadatak da preispita isplativost ulaganja u dizel motore.
Ako ti ovo ne mozes da shvatis sta dalje da se raspravljamo kad pricas u vetar i pisas uz vetar.:hahaha:

Jesi li ti normalan?
Ako je postavljeno pitanje to ne znaci da je to reseno!
Volvo upravo nudi 2.0 dizel u svim svojim modelima.
Tvoje pretpostavke su lazne i prestani da lazes narod ovde na forumu.
Znas ,ako su iz tvog kraja glupi ljudi i mozes da ih mazes,ovde to bas i neces doziveti jer ima ljudi koji znaju znacenje procitanog teksta u kom se nigde ne vide tvoje pretpostavke.

Кад сам био клинац причали су нам да ће нафта бити на издисају кад будемо зрели људи. Видимо да то није тако, а у међувремену сам читао да планета на неки начин обнавља резерве нафте у себи, и да, ако се остави довољно времена, исцпрљена нафтна поља се поново пуне сама од себе,
Не знам да ли је то тачно, али свакако је вероватније од оне блесаве теорије да је нафта настала у процесу распадања огромних праисторијских животиња које су некад живеле на Земљи.

sve dok ima nafte pod zemljom, elektro motori neće izdominirati nad sus motorima jer interes krupnog kapitala je veći od bilo kakve ekologije...ekologija je za naivne...tačka

Још најмање 40 година нафте ће бити... а до тада питам се колико нуклераних ратова ће збрисати ово људске популације. Далеко је крај дизел моторима. Погле само алфицу и њен ЈТД... мајка мара од мотора.

Још најмање 40 година нафте ће бити... а до тада питам се колико нуклераних ратова ће збрисати ово људске популације. Далеко је крај дизел моторима. Погле само алфицу и њен ЈТД... мајка мара од мотора.

ne znam sta je tu toliko revolucionarno

svaki dobar benzinac atmosferac jede svakog turbo dizela za dorucak

uz investiciju od par stotina evra ide na plin i dere dizelasa i na polju ekonomicnosti

Evo kolega kupio novog Tipa , 1.6 JTD/mjet sta vec 7.2 litre dizela potrosnja

50% veca nego kod mene sa motorom vecim 800 kubika , autom tezim najmanje 150 kila, i snagom motora vecom za 50%

Samo sto je tvoja racunica lazna i obmanjujes narod ovde na forumu a ja ti to necu dozvoliti macane jer si kvaran do srzi., :per:
Stavio sam racunicu u drugoj temi i ne da tvoj auto manje trosi nego kad se sve preracuna nemas ti sta da trazis pokraj tog Tipa po ekonomicnosti.
Bas mi zao sto si se ukopao a da ne pricam kad jednog dana budes trebao da prodas taj tvoj auto gde samo za registraciju treba godisnje da das 68000 dinara.:D
A to je 400€ u korist ovog Tipa gde za tu razliku predjes oko 6000km!!!!!
Jel ti znas da ja toliko ne napravim godisnje? A koliko tek ima ljudi kao ja koji ne prelaze mnogo?
Znaci samo na razlici u registraciji se ja vozim vise od godinu dana a gde je ulozen novac za plin,atest koji se obnavlja svakih 5 godina a na svakih 10 godina se mora i boca menjati,plus odrzavanje plina jer nije to samo ga ugradis i nikad vise nista ne diras.
I sve to vazi za dugorocno koriscenje automobila gde ce i na dizelasu da ode nesto ali za ovoliku razliku imamo lufta da uradimo sta hocemo.
Ali akjo ce se auto menjati npr. na svakih 5 godina nema tu sta da crkne ni na dizelasu a pogotovo sto ce preci ispod 100k km a tu ne crkava nista a i pod garancijom je jel tako? :D

ti se vozis na razlici u registraciji 10 godina jer godisnje sa autom predjes 20 km

Ti nemas auto, ne vozis auto, ne registrujes nijedan auto.

Vozis Hondin skuter.

Moja matematika je tacna nisi nista demantovao vezano za potrosnju. Samo pises da je meni skuplja registracija sto jeste tacno, al opet na 30.000 km godisnje koliko predjem, opet ja ustedim nekih 70-80.000 dinara tj prakticno na razlici u ceni goriva ostane mi para da registrujem auto za dzabe plus vozim daleko mocniju masinu mnogo vece snage

Back