Volite li vino ?

...ja imam problem zato sto ne pijem alkohol uopste...dok sam bila mladja nisam imala neke posebne probleme zbog toga ali u poslednje vreme mi je sve vise neprijatno jer ljudi pocinju da me prozivaju, sipaju u casu, nude, objasnjavaju da mi se svako slavlje ili izlazak pretvori u mucenje jer ili kiselo drzim casu koju prvom prilikom gledam da zamenim sa nekim ili odbijam kao neka ustogljena osoba...mozete li mi molim vas preporuciti neko alkoholno pice koje nema opor ukus alkohola...dodajem da sam probala vermut, vina, likere i nije islo, mogu da progutam bez kiseline u stomaku samo sangriju...jel postoji nesto nalik njoj?

Vazdusasta, sto se tice alkohola u sangriji, njega su sakrili vocni sokovi koji su izasli iz voca i pomesali se sa vinom. Pokusaj sa nekim mladim crnim vinima, npr francuski Beaujolais koji je dosta vocan, mada ces u restoranima i kaficima pre naci Viziju od Aleksandrovica koja je malo jaca od Beaujolais-a. Mozes da ides i na rose vina ili bela lagana - malvazija (mediteran), torrontes (juzna amerika) ili frascati (italija). Mada treba i tu paziti jer ima i zrelih malvazija iz kasne berbe koje znaju da iznenade.
I naravno pazi na temperaturu vina, sto je hladnije manje se oseca alkohol, bela se generalno serviraju hladnija nego crna, ali opet ne treba ni preterati sa hladjenjem da ne bi zamrle arome...
U principu sto je vino kvalitetnije manje se oseca alkohol i bolje je ukomponovan sa kiselinama, taninima i aromama. Malo eksperimentisi sa raznim vinima i nesto ces sigurno naci.

Poslednja izmena:
charlston_6 odlicna, preporuka, casillero je jedna od najboljih vinarskih kuca iy juzne amerike koja se prodaje kod nas po OK cenama (700-800din), a i Balbi je dosta dobar samo sto je malo skuplji...

Jesi probao ovu novu reservu privadu od casillera?

...ja imam problem zato sto ne pijem alkohol uopste...dok sam bila mladja nisam imala neke posebne probleme zbog toga ali u poslednje vreme mi je sve vise neprijatno jer ljudi pocinju da me prozivaju, sipaju u casu, nude, objasnjavaju da mi se svako slavlje ili izlazak pretvori u mucenje jer ili kiselo drzim casu koju prvom prilikom gledam da zamenim sa nekim ili odbijam kao neka ustogljena osoba...mozete li mi molim vas preporuciti neko alkoholno pice koje nema opor ukus alkohola...dodajem da sam probala vermut, vina, likere i nije islo, mogu da progutam bez kiseline u stomaku samo sangriju...jel postoji nesto nalik njoj?

draga,sto bi se mucila?ako ne volis-ne volis
ti ljudi su nepristojni,nije resenje da im se prilagodjavas nego da te prihvate kakva jesi

Back