Volite li Srbiju?

Volite li Srbiju?

• Da

glasova: 22 68,8%
  • Ne

glasova: 4 12,5%
  • Možda

glasova: 3 9,4%
  • Ne znam

glasova: 3 9,4%

• Ukupno glasova
    32
Ja sam prvo pomislila da nisam razumela pitanje, u kom smislu, geografsko klimatskom, zbog kulture i običaja, a sad vidim "da narod bude" ovakav ili onakav...ja mislim da jednu državu čini sve to ukupno. Ali najviše "narod", jer da je taj narod drugačiji, ne bi bilo opanaka nego nešto drugo, zapravo ljudi su ti koji utiču na sve, i na tradicionalan način se i jela spremaju...dakle, na šta se odnosi pitanje? Volim li ljude u Srbiji?
Ne trolujem. Zbog ovoga sam se registrovala a dugo baš vas čitam.
ne znam na sta je autor mislio, 'ljubav prema Srbiji' je rastegljiva sintagma

Svakome je bolesno voleti zlo ali ovde govorimo o našoj zemlji. Nije baš u redu, pored svih onih koji su patriote i vole ovo mesto, da govorimo o bolesnim umovima. Uostalom, ja smatram da u ovoj zemlji postoji samo jedno zlo - predsednik države
Svako ima smatranje. Ne vidim Srbiju kao dobru drzavu i ne mogu da je volim kao takvu.
Patriote, ima gi razni.
Patriotizam pocinje redovnim pranjem zuba, a ne urlanjem na pobede Djokovica i uspesima nekakvog entiteta Srbije.

Volim onu Srbiju za koju se borim da bude takva. Volim i prošlu Srbiju jer je pokazala gde grešimo, na greškama se uči. Volim kad dođem odnekud pa čujem naš jezik na ulici. Smejem se našim glupostima ali ne mrzim. Možda sam za nijansu veći lokal patriota nego patriota, al to je već neka moja genetika.

Back