Volite li Kruševac?

Mi stalno govorimo o nekom dobrom Titovom vremenu ali nije u tome stvar. Stvar je u tome da moramo ranije obicaje obnavljati putem drugih radnji a to je otvaranjem posebnih kultnih kafica u kome ce se slusati muzika posebnog vremena i vremenske kulture. Oni koji zele njegovati style svog omiljenog vremena moze se voditi i tom modnom stylu i posjecivati svoj kultni kafic. U dobirm kaficima se obnavlja ranija strast.

- - - - - - - - - -

New age kultura se promovira od posebno placenih ljudi koji dobiju licencu od savremenog jet seta za to.
 
Poslednja izmena:
Muzika sa istoka nije organizirana na Zapadnom nivou i cilj istocnjacke muzike je vjerskog i kulturno-historjskog obnavljanja stare kulture Kalifata. To malo u sebi ima religijske i kulturne osnove. Zato Istok nudi dzabe svoju kulturu.
 
Ali znajte da ce se ono sto Istok nudi opet moci vratiti kroz posebne istocnjacke kafice. Ovo sto Istok nudi je kvalitet.

Obnavljanje muzike iz Turskog Kral TV devedestih godina se moze obnoviti i slusati na posebnim mjestima. Ali postoji muzika i novijeg doba u Turskoj.
 
Poslednja izmena:

Jutro - Kad bi bio BIjelo Dugme

Ova pjesma je snimana u Krusevcu kad je pjevao ovu pjesmu licno Goran Bregovic.


Smatram da bi zvuk Bijelog Dugmeta bio mnogo bolji da je sjediste bilo u Krusevcu i da bi preokrenuo Jugoslovensku muziku u bolji smjer nego sto je to ispalo na kraju. I sam Brega je pomenuo da je Sarajevo takvo da stimulira osobu na kulturni doprinos a da ne uzvraca postovanjem nego stalno tjera na aktivnost i izvlaci maksimum bez zahvalnosti. To je Brega tada pomenuo u pozitivnom kontekstu grada Sarajeva a danas se to tumaci kao negativan gest gradjana Sarajeva.
Rock ideje se stvaraju relaksacijom zivota i ispunjavanjem zivotnih zelja i postovanjem zitelja jednog grada.

Zato sjediste Bijelog Dugmeta je trebao biti Krusevac.
 
Poslednja izmena:
Zato imamo album Dozivjeti Stotu kao relaksaciju koji je sniman u Beogradu a kasnije album Uspavanku za Radmilu M koja je snimana na Kosovu i Makedoniji. Koji su van rock filozofije kojeg je Bregovic njegovao.
 
Poslednja izmena:
22589135.jpg


vojna%20parada%20u%20Krusevcu%201%20nn.jpg


Krusevac always in a my nice memory. :heart:
 
Poslednja izmena:

Jutro - Kad bi bio BIjelo Dugme

Ova pjesma je snimana u Krusevcu kad je pjevao ovu pjesmu licno Goran Bregovic.


Ova pjesma je u stilu tarabuke, defa i tam tama, a postoje jos puno narodnih motiva u centralnoj Srbiji u kojma bi se mogla izvuci rock muzika. Na primjer kola koja pocinju prvo sporo a onda se zavrsavaju veoma brzo . Mislim da je i Sandzak jedan od tih rock motiva. Kao i Kosovo a narocito rugovski rejon. Zatim hercegovacka kola. Jednostavno Balkanski rock se nalazi u ilirskoj narodnoj zaostavstini.
 
Poslednja izmena:
Sam pristup toj narodnoj zaostavstini kao i opccenito ilirska zaostavstina je suvise mracna. YU grupa je obradjivala nesto od tog etno detalja ali da bi to bilo interesantno to se moze snimati na jedan light music style.

Allah (Bog) nas sacuvao od mracnog pogleda na svijet. Gledajmo nasu kulturu u pozitivnom svijetlu. Budimo civilizovani. :D
 
Poslednja izmena:
Nikad nisam bila u KŠ, interesantno, nije mi daleko, ali nikako mi nije ni usput.

Apropo Grizli bara u kom se sluša metal, s obzirom da je Hetfild iz Metalike lovac i čak je i bio narator u nekoj seriji dokumentaraca o lovu na mrke medvede na ostrvu Kodiak na Aljasci. Grozota.
 
Eeeeeeeeeh, Kruševljanin sam, ali više ne živim u tom gradu već punih 7 godina. Tamo sam proveo najlepse dečje i srednjoškolske dane, prve ljubavi, prva prijateljstva - koja i danas traju, prva razočarenja, provode sa ljudima iz kraja, kao i kafenisanje u Zakićevoj ulici, šetnja Slobodištem i Bagdalom.... Odavno toga više nema, dođem kako kad kod drugara, ali gde god da sam, uvek me vuče nostalgija za ovim gradom, jer Kruševcu sam ostavio svoje najbolje godine.
 
Dešava se isto što i u ostatku Srbije, na žalost.

Nema veze šta se dešava u ostatku Srbije ali Kruševac se mora boriti da ne bude kao u ostatku Srbije.Recimo da građani Kruševca budu malo aktivniji za bolje.Nemojte me pogrešno shvatiti ali mladi treba nešto da preduzmu i u svim ostalim gradovima.Pokušajte sa idejama može li se nešto promeniti
mislim na bolje.
 
Ja imam nekoliko predloga:
Prvo,da se u vrticima zaposle vaspitacice koje ce zaista raditi sa nasom decom,a ne babe od sezdeset godina,kojima je zivot vise dosadio,a kamoli nesto drugo.Nekima se ne ide u penziju,neke cuvaju mesto za svoje snajke,cerke ili rodjake,a neke bi kao otisle,ali zaboga,nema ko da ih zameni?!Strasno!Da me neko ne shvati pogresno,ima tu zaista dobrih,finih i posvecenih vaspitacica,ali je dosta i ovih drugih.
Ipak,deca su nasa buducnost,tu treba najvise ulagati.
Drugo,da se malo obnove deciji parkovi,izgradi jos neki novi.To se sve raspalo,osim Bagdale i donekle Pionirskog.I da se obrati malo paznja na prigradska naselja,mnoga nemaju park za dete.
Trece,asfaltiranje ulica!U 21.veku,jos uvek mnoge ulice,u prigradskim naseljima,nisu asfaltirane.Blato kad je mokro,prasina kad je suvo,kao u 19.veku.
I cetvrto,najbolnije,a svima najpotrebnije,zdravstvo!Od lokalnih ambulanti do opste bolnice,katastrofa!Sigurna sam da svi Krusevljani znaju kakvo je stanje!Da bi samo zakazao pregled je prava odiseja,a kad stignes do doktora,on nezainteresovan,nestrucan,samo ceka kad ce pre da se otarasi.Da ne pricam ako treba neka intervencija,operacija,porodjaj...Ihahaaa...ako nemas vezu i dobre pare,nagrabusio si.I za dijagnostiku ima da se ceka,od nekoliko nedelja do nekoliko meseci,zavisi,sta ti treba,a kad stignes na red,aparat se pokvario!I moram da kazem da je deciji hirurg,jedini koga imamo,uzasan!Ne dao Bog da nekom on zatreba!
I,naravno,kao i u celoj Srbiji,bolja edukacija mladih,zaposljavanje,pruzanje podrske i podsticaja u daljem radu,iskorenjavanje mita i korupcije,stranackog zaposljavanja,i posvecivanje pravim vrednostima.
 

Back
Top