Volis me iz potrebe,a ne zato sto me znas...

Poruka
15.196
Veceras sam odlepila i sedim sa svojom cimerkom , 75 god,ja sam nesto prsla,a ona mi cita svoja pisma,a ima ih podosta. i sad u jednom iskrsne recenica iz naslova. Sad da li je od 3 somersby-ja ili stvarno,ali natera me na razmisljanje...
Sta mislite da li nas drugi ljudi vole zbog nas samih ili zbog sopstvenih potreba? I,kako vi volite?

Poslednja izmena od moderatora:
Ako sam dobro razumela, pitaš da li volimo iz nekontrolisane potrebe da iskazujemo ljubav, bez obzira da li onaj koga volimo to zaslužuje?

Ne znam. Često mi se čini da u drugima volimo sami sebe, da tražimo sopstveni odraz ili projektujemo svoje težnje, želje, snove na drugog. Ljubav na prvi pogled se često objašnjava činjenicom da smo u glavi zamislili Princa i da kada se pojavi (likom ili ponašanjem) onaj koji mu naliči, zatreskamo se za 5 minuta. Što ne znači da se nećemo razočarati.

Mislim da je potreba da budeš voljen veća i jača od potrebe da voliš. Ljudi su sebična bića.

Veceras sam odlepila i sedim sa svojom cimerkom fosilkom, 75 god,ja sam nesto prsla,a ona mi cita svoja pisma,a ima ih podosta. i sad u jednom iskrsne recenica iz naslova. Sad da li je od 3 somersby-ja ili stvarno,ali natera me na razmisljanje...
Sta mislite da li nas drugi ljudi vole zbog nas samih ili zbog sopstvenih potreba? I,kako vi volite?

Ја кад вољим-вољим; кад не вољим-кољим!:D

Veceras sam odlepila i sedim sa svojom cimerkom fosilkom, 75 god,ja sam nesto prsla,a ona mi cita svoja pisma,a ima ih podosta. i sad u jednom iskrsne recenica iz naslova. Sad da li je od 3 somersby-ja ili stvarno,ali natera me na razmisljanje...

zene ne vole
one su ko santa leda izolovana u radijatoru
ah,shto sam poetichan
ovaj naslov je mogla samo zena da smisli da pasivno il aktivno agresivno odyebe nekog tipa koji joj iskazuje nekim aktima ljubav...sad dal zato shto mrzi njega jer je voli ili sebe shto je emotivno frigidna za taj chin pitanje je
i nije tu problem nego u zenskoj perfidnoj pokvarenosti da zeli da ti osecash krivicu shto je volish i ako je zabole za tebe
zato ste vi zlo

zene ne vole
one su ko santa leda izolovana u radijatoru
ah,shto sam poetichan
ovaj naslov je mogla samo zena da smisli da pasivno il aktivno agresivno odyebe nekog tipa koji joj iskazuje nekim aktima ljubav...sad dal zato shto mrzi njega jer je voli ili sebe shto je emotivno frigidna za taj chin pitanje je
i nije tu problem nego u zenskoj perfidnoj pokvarenosti da zeli da ti osecash krivicu shto je volish i ako je zabole za tebe
zato ste vi zlo
Tako je!
I treba nam očinuti deset po turu! Vrbovim prutićem! A posle ljubiti da prođe.:mrgreen:

@majche,nisam,ne staj mi na muku... :(
@pile-ne, ne,ne pitam to. pitam se da li volimo tog nekog zbog njega ili zbog nas samih? koliko je to projekcija nas a koliko nas z a i s t a zanima on ili ona?
posmatrajuci recimo sebe trenutno- je l mi se dopada ko je on ili sta je on? i obratno- je l mu se dopada ono sto ja predstavljam ili ko zapravo jesam ja? :)

@majche,nisam,ne staj mi na muku... :(
@pile-ne, ne,ne pitam to. pitam se da li volimo tog nekog zbog njega ili zbog nas samih? koliko je to projekcija nas a koliko nas z a i s t a zanima on ili ona?
posmatrajuci recimo sebe trenutno- je l mi se dopada ko je on ili sta je on? i obratno- je l mu se dopada ono sto ja predstavljam ili ko zapravo jesam ja? :)

nemoj vishe da pijesh somersby:lol:
mislish da li neko voli tebe ili sliku koju je stvorio o tebi i obratno:think:
ne mogu najbolje da skontam shta pitash:confused:

Naravno da voleti nekog znaci voleti ga zbog sopstvenih potreba, samo sto toga nismo svesni,teziti da budemo kraj neke osobe znaci da ta teznja proizilazi iz osecaja sopstvene ugodnosti iz toga proizilazi i ljubomora koja je najcesce poslednji cin cele te emotivne avanture, ego se sve vise budi sve do trenutka kada izgubimo kontrolu nad sobom, i ne znamo ni sami sta vise zelimo, nastupa psiholoska nesigurnost da li smo sa nekim iz navike ili zbog emotivne prirode.

...bez izuzetka svaka osoba na svetu ima potrebu da voli i da bude voljena. Kada voli covek ne voli samo zbog vrlina drugog coveka vec i zbog toga kako ta ljubav deluje na njega samog...u suprotnom bi ljubav postala krajnje plastican pojam podlozan racunici...

...eto, recimo u tvom slucaju moze da bude poucno da se malo manje voli svoja persona (u smislu Junga ofkors) kako bi se zavolelo nesto tudje...cisto kao primer...:mrgreen:

Ма није то у питању, него ме фасцинира силина твоје патолошке потребе да звучиш као "интелектуалка" у смислу родне равноправности, оф корс...:cmok:
п.с. А можда се на крају ти и ја и заволимо...:)

Ма није то у питању, него ме фасцинира силина твоје патолошке потребе да звучиш као "интелектуалка" у смислу родне равноправности, оф корс...:cmok:
п.с. А можда се на крају ти и ја и заволимо...:)

...za ovo bi mi vec bio potreban hektolitar najgore rakije. Nemoguca misija.:(

pa ne može baš tako da se formuliše-ali ima istine, od njih zavisi da li ćemo da se osećamo zadovoljno, srećno, ispunjeno ...

...gledano iz jednog ugla zavisi od njih kako cemo se osecati, voljeno ili ne voljeno....
...i isto tako u kontra smeru...

...@tema
....da bi nekog volela moras prvo da ga znas....ne mozes nekog voleti ako ga ne poznajes, niste bliski....e sad da li ce ta ljubav
i trajati, opet zavisi od mnogo malih znas/ne znas situacija, koje nailaze vremenom..pa ili ostanes ili odes...

...ako sam dobro razumela temu, a nadam se da jesam....

Back