VOLIM

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
[COLNe bih više o tome
Volim te...
Bez nepotrebnih pitanja,
bez teških ćutanja,
bez potrebe za lutanjem.
Potpunim predavanjem.
Volim te...
Kada me pogledaš
i jednostavno znaš
šta sanjam i šta osećam.
Volim te...
Kada započneš rečenicu
a ja je završim.
Kada ja pomislim a ti ostvariš.
Kada sam ljuta
a ti me ostaviš da se odljutim
pa se vratiš i samo me poljubiš.
Kada spavaš a ja te posmatram.
Kada ti brojim bore na licu.
Kada pratim tu mapu
do tvog srca.
Kada brišem granicu
između pristojnosti i bezobrazluka.
Volim te...
Kada mi kažeš da sam luda.
Kada te pitam 'Jel ti mene voliš?'
Kada kažeš 'Ne,uopšte te ne volim.
Obožavam te!'
Volim te...
U svitanje.U podne i uveče.
Volim te...
Kada završim sa šminkanjem
i pokažem drugima ono što ja želim.
Volim te..
OR="#0000CD"Jer poznaješ i običnu mene.
Volim te...
Jer sa tobom želim da podelim
svu svoju običnu ljubav,
običan život i neobične snove.
Volim te...
To je dovoljno.
I ne bih više o tome.][/COLOR]

O ljubavi i drugim mnogostrukim stvarima
Kažu da život čine male stvari. Na kraju ostane samo trenutak da se prisetimo svega lepog što smo doživeli, jer ono loše vremenom izbledi. Šta bi život bio bez grešaka i po koje odluke zbog koje se nekada pokajemo, ili u slučaju onih prosvetljenih ljudi, ne?

Sve što sam činio, moralo je biti urađeno. Jednom je neki istočnjački mudrac rekao da su sve stvari koje mi se dešavaju i kroz koje prolazim nužne zbog mog duhovnog razvoja. Sada znam na šta je mislio. Život je kada znaš da ceniš sve: i greške i prave odluke. Umetnost je kada umeš da iz svake situacije destiliraš ono najbolje, a resto ostaviš sa strane u svoj dnevnik smernica i putokaza, za kasnije da se nađe i podseti te da si već bio na tom putu.

Kako je najdraži Jesenjin rekao, kada si tužan, nesretan, najteže je osmehnuti se, ostati jak.

Upravo u tome se ogleda naša snaga. Lako je pasti, teško je ustati i nastaviti dalje.

Da li čovek voli samo jednom, ili je ljubavi mnogo?:heart:

Volim, ono što sam..Bila. Volim onaj, "mrtvi" deo sebe. Onaj delić mene, što je otišao u nepovrat. Volim taj deo sebe, taj nepostojeći deo sebe, nad kojim bdim. Koji oplakujem. Dala bih mu veštačko disanje, da ga oživim. Da mu udovoljim. Da ga pomazim. Da mu kažem, kako sam ga arčila, habala...kako ga nisam dovoljno volela. Kako bih volela, da ga prodrmusam, oživim, drmusam...sve dok mu se ne pojavi opet onaj osmeh, što nekada je bio na usnama mojim. Što sada zbrisan je. Zalepljen. Umrljan. I ubrljan. Da oslabim straže, i tamne vode, mutna tla i demone...što se bore za prevlast duše, shvatajući koliko su sada više nego ikada bliži svom cilju. Ostvarenju. Htenju i nastojanju. Volela bih da opet imam i volim taj deo sebe. Da ga tako prekrasno posedujem. Da se tako časno njime ponosim i vazdan ga kao najskuplji i najređi porculan . Najfiniji parfem. Volim da to više ne mogu voleti. Volim što je postojao tako božanstven delić i deo mene. Utisnut izrazitom snagom mokrih i nejakih stopala. Tužnih očiju, jedne male srne. Nežnih ručica i koštanih prstića, bele puti, poput mleka. Odsutnosti svake krvi i živosti. Bledoće poput jednog živog mrtvaca.

Volim... što je taj "deo" u meni postojao. "Živeo" . "Disao" . Mojim najšarenijim bojama. Toliko nezadrživom snagom. Silinom. I jačinom. Nepogrešivošću. Detinjom svetlošću. Dobronamernošću. Što sam taj "delić" sebe negovala, kao malo vode na dlanu. Ljubila pri svakom jutru, ušuškavala pri svakom povečerju. Što su moje oči najdivnijim notama pamtile. Što su jagodice prstića, nežno mazile.

Volim..što mi je Bog udahnuo takve misli. Što sam i nakon svega...i pored toga...Srećna.

Volim...jer..." moje su ruke, moje je sve...cvalo i listalo. Jer moje su oci, umorne...sjale i blistale..."

620776-256-13554.jpg

Poslednja izmena:
Ljubav je aktivna briga za život i razvitak osobe koju volimo.
Nezrela ljubav kaže: Volim te jer te trebam. Zrela ljubav kaže: Trebam te jer te volim.
Erih From

:heart2:

Volim da se mazim.
Volim da umiljavam.
Volim da mi tepa.
Volim da se šćućurim uz njega.
Volim da pričamo satima.
Volim naš zagrljaj nakon vođenja ljubavi, prisniji i značajniji čak i od samg intimnog odnosa.
Volim jednog dečka, najboljeg na svetu, jedinog za mene, sada i zauvek.

Volim kada on priča na francuskom, pa makar to bile i neke svakidašnje, sasvim obične stvari.
Izgovorene njegovim usnama i njegovim glasom zvuče... Uh. Prelepo...

ELEGIJA

Kroz dan od pripaljene cigarete
ispraćam njene korake u odlaženju
u utonuće, u jesen
Moj pogled od lišća što se koti po stazi
kroz uzdrhtale breze u venama
vidi daleka svitanja
jutra
kada sam ubirao njen osmijeh
kao jabuku
noći
kada sam osmijeh vraćao nebu
da njime zvijezde topli
Kroz dan od dogorjele cigarete
ostaje samo elegija
na nekom drevnom jeziku bez riječi
u utonuću, u jeseni

Jovica Letić

Volim belu boju iznad svih.Hahahaha
Volim da volim (ali pazi , to nije isto kao kada neko kaže - Mrzim da mrzim ).Volim da stvaram.Volim da pokrenem (kao npr.lenje osobe ili osobe koje imaju loše mišljenje o sebi a takođe i osobe koje imaju previsoko mišljenje o sebi - čist primer je ona žena koja tajne zna - i ja znam da će neko ko se greškom pronašao u toj priči razumeti to makar i za 1000 godina,i neka prođe još toliko da prestane da se ljuti na mene -biću zadovoljan ).I sve to,ne očekujući nikakvu satisfakciju, jer ja sam već ispunjen zadovoljstvom samim tim činom nečega novog,a nadam se i lepšeg.
Volim još mnogo toga,ali polako,ne žurim nikuda...

IZA

Ona je tamo
Iza svih snova
Iza života
Iza svih ovih laži od postojanja
Iza svega
Koža joj miriše na moje stihove,
na riječi,
riječi kojima je pokrivam noću,
na ishodište i konačni smisao mene

Jovica Letić

Back