Volim što sam siromašna, objasniću

sedimo drugarica, drugar jedan i ja....i pricaju nesto o parama i kazu oni kolika je kome plata i pitaju mene. meni bilo neprijatno da im kazem. ali kazem ja, oni ne veruju. ja kazem dajte da vam vidim ruke. ruke ko ruke...ja pokazem moje i pitam vidite li moje ruke....kao u onom filmu menu....moje ruke...azbestne ruke.

Ljudi,
Ja sam na socijalnoj pomoći i gledam sebe i ne poredim se sa drugima, ali sam nešto razmišljala, da sam bogata - svi bi mi tražili nešto i zvali samo kad im treba nešto itd.

Ja sam jako empatična osoba i prosto bi me grizla savest da imam a ne dam. Ovako bar mirno spavam - nemam šta da dâm.

Je l' iko razmišljao na sličan način?
NE...
Hocu da sam bogat i bahat.

Ljudi,
Ja sam na socijalnoj pomoći i gledam sebe i ne poredim se sa drugima, ali sam nešto razmišljala, da sam bogata - svi bi mi tražili nešto i zvali samo kad im treba nešto itd.

Ja sam jako empatična osoba i prosto bi me grizla savest da imam a ne dam. Ovako bar mirno spavam - nemam šta da dâm.

Nije sve u novcu. Ali je dobro kada ga imas. Ali da bi ga zaradio, ipak moras i da malo povuces. Sto jace vuces to vise naucis da cenis novac. Jer novac je akumulacija rada. A kada cenis svoj novac , postajes skrt, ali samo u tudjim ocima. U svojim ocima samo cenus svoj rad i trud i generalno si jako umoran. Vecina je hronicno umorna. Ne moze jedno bez drugoga. Zato cesto oni koji imaju manje su voljni da ga daju drugima. I nije to sramota. Nije sramota ni traziti , ali nije ni sramota odbiti nekom dati novac.

Ljudi,

Nema veze koliko imas ,ako ti je dovoljno sto imas da sve svoje zelje mozes da ostvaris ,onda je u redu.

Ljudi,

Ja ne volim da nemam.volim da ne razmišljam za sutra.
Inace mrzim da pozajmljuje i da ja uzimam na zajam.doduse stalno ih ima da nekom treba nesto.skoro niko ne vraća tako da uglavnom dajem koliko mogu da oprostim.

da sam bogata - svi bi mi tražili nešto i zvali samo kad im treba nešto itd.

Ja sam jako empatična osoba i prosto bi me grizla savest da imam a ne dam.
Većina društva me zove nezavisno od toga. Ali, tačno je da nekima često treba nešto. Često pomognem savetima, konkretnim delima, pozajmicom ili finansijskom pomoći. Ako nekome dam novac to su mali iznosi, dok su pozajmice znatno veće. Bitno je znati postaviti granice, imati meru.

da je drzava kriva sto je neko siromasan uveliko jest..Drzava je servis gradjana no ne da im pomaze u zivotu nego da im odmaze.. Radije ce srvisirati nekoga i dobiti povrat deset hiljada, nego petoro po hiljadu..U tih petoro bar dvoje nisu sposobni za rad i drzava ih odmah upisuje kao socijala za koje postoje fondovi no to je minorno naspram zivotnih potreba...Neko i ovde tvrdi neka rade bilo sto..u redu no sto ako mentalno ili fizicki nisu sposobni za rad..dalje niko ne brine o njima..cesto puta i porodica..

Не волим да будем сиромашна, у смислу да немам за основне потребе, мада немам никакву жељу да будем богата.
Радим и зарађујем да приуштим себи шта желим, али и да не бих морала да радим нешто што не желим.
Углавном сам скромна и јефтина за одржавање. :D
@Plavooki Treptač шта ти је тачно смешно :cistinaocare:

da je drzava kriva sto je neko siromasan uveliko jest..Drzava je servis gradjana no ne da im pomaze u zivotu nego da im odmaze.. Radije ce srvisirati nekoga i dobiti povrat deset hiljada, nego petoro po hiljadu..U tih petoro bar dvoje nisu sposobni za rad i drzava ih odmah upisuje kao socijala za koje postoje fondovi no to je minorno naspram zivotnih potreba...Neko i ovde tvrdi neka rade bilo sto..u redu no sto ako mentalno ili fizicki nisu sposobni za rad..dalje niko ne brine o njima..cesto puta i porodica..
Држава је паразитска структура по својој суштини. Мислим да долази време, кад ће и ова "брига" државе да се смањи.

Prestani da me zasmejavaš :)
Sex And The City Hello GIF

Ljudi,

Новац је важан, али је важно и да зарађујеш. Због тога ћеш да се осећаш боље. Сиромаштво није проблем докле не угрози достојанство човека.

Back