Volim sebe...

Kod sebe volim to sto sam vrlo emotivna ,i sto volim zivotinje.

a opet,postoje i stvari koje ne volim kod sebe,i to gledam da popravim.:)

Ja bas to mrzim.A nisam bila emotivna kad sam bila manja,uopste :besna:
Danas sretoh,sasvim slucajno,drugaricu iz mladjeg detinjstva i kad smo popricale videh da se ona promenila na bolje a ja na gore-ona je samouverenija,a ja pa nisam stidljiva,ali u poslednje vreme placem za svaku sitnicu! :besna: :besna: :besna:

Nego,trudim se da sve to promenim.I da,previse sam lenja.Previse. :besna:
:lol:
ajoj,koliko besnih smajlila.(lujka)

Prvo volim sebe zati sto znam da uzivam...
Drugo zato sto sam toliko uporan,u onome sto zamislim....dobro, to me nekad i nervira....
Trece....nije za javnost:cool:
A ko ce me voleti ako sebe ne volim
Volim sebe..
E da,a sto svi toliko.."pametan/na sam''...
....samo usmeren intelekt

Poslednja izmena:
Ja volim sebe zato sto sam najpametnije bice na svetu, profesori mi zavide, razvijen sam kao Arnold Srafciger, najjaci sam u drustvu i svi me se plase, devojke me obozavaju i desavalo mi se mnogo puta da placu zbog mene...kod sebe ne volim sto sam mnogo dobar i sto dozvoljavam da me svako iskoristava, prevelika sam dobrica...:(

Verovatno zato shto ti imash/mislish da imash srce....

Ух,која изјава.
У последње време ме овак'и постови забављају.:cool::lol:

тема

Волим неке своје особине и трудим се да их још више побољшам.
А оне друге волим мање,ал' их свеједно волим.:mrgreen::cool:

Ja ne znam kako je ova tema uspela da nagomila ovoliko postova... Kolicina neskromnosti, neobjektivnosti, neumerenosti, ma sam nedostatak osnovnih pravila ponasanja je zgrazavajucc... Recite mi gospodo, ako ide more ljudi i svaki nosi transparent na kome pise "Ja sam jedinstven i volim sebe zbog toga!" [da ne bih ulazio u polemiku zaobici cu sva pitanja koja mogu nastati povodom teksta ovog hipotetickog transparenta tako sto cu reci da nisam video ni jedan post koji je u celoj ovoj temi rekao "volim sebe zato sto sam kao drugi"], sta cini toliko jedinstvenim bilo kog pojedinacnog coveka u toj masi, osim mozda transparenta za kog samo nosilac veruje da mu daje nesvakidasnjost i originalnost, ali koji je istovetan kao i kod coveka pored njega, i onog iza njega, i onog ispred njega?!

Ja ne znam kako je ova tema uspela da nagomila ovoliko postova... Kolicina neskromnosti, neobjektivnosti, neumerenosti, ma sam nedostatak osnovnih pravila ponasanja je zgrazavajucc... Recite mi gospodo, ako ide more ljudi i svaki nosi transparent na kome pise "Ja sam jedinstven i volim sebe zbog toga!" [da ne bih ulazio u polemiku zaobici cu sva pitanja koja mogu nastati povodom teksta ovog hipotetickog transparenta tako sto cu reci da nisam video ni jedan post koji je u celoj ovoj temi rekao "volim sebe zato sto sam kao drugi"], sta cini toliko jedinstvenim bilo kog pojedinacnog coveka u toj masi, osim mozda transparenta za kog samo nosilac veruje da mu daje nesvakidasnjost i originalnost, ali koji je istovetan kao i kod coveka pored njega, i onog iza njega, i onog ispred njega?!

Kakav nedostatak osnovnih pravila ponašanja?
Koja su to osnovna pravila ponašanja? :)

Skromnost je licemerje.
Objektivnost ne postoji.

Neumerenost... u čemu?

Ja ne vidim ništa od toga što ti pišeš da se ovde ističe.
A možda samo ne razumem šta ti u stvari hoćeš da kažeš.

Svi mi i jesmo jedinstveni.
Da li treba opet da citiram Hesea? :)
Jedino apsolutno zajedničko svojstvo nam je ljudski oblik.

Kakav nedostatak osnovnih pravila ponašanja?
Koja su to osnovna pravila ponašanja? :)

Skromnost je licemerje.
Objektivnost ne postoji.

Neumerenost... u čemu?

Ja ne vidim ništa od toga što ti pišeš da se ovde ističe.
A možda samo ne razumem šta ti u stvari hoćeš da kažeš.

Svi mi i jesmo jedinstveni.
Da li treba opet da citiram Hesea? :)
Jedino apsolutno zajedničko svojstvo nam je ljudski oblik.

Istina je da su mnogo veci umovi od mog razmatrali o ovoj temi, ali ne ogranicava se intelektualni razvoj ljudskog roda na radove poznatih mislilaca. Svako ima pravo da iznese svoje misljenje i da ga zastupa makar ono i bilo u kontradikciji sa svime sto je do tada receno, samim time ne vidim cemu uvlaciti Hesea u pricu.

Skromnost mozda jeste licemerje, ali je isto tako paradiranje vrlina za koje ne znamo ni da postoje... Davno je receno da u razgovoru u 4 oka ucestvuje 6 osoba: Ono kakvim vidimo sebe, ono kakvim nas drugi vide, i ono kakvu sliku subjektivno odasiljemo (pa tako puta dva). Sami odavde mozemo videti da je treca verzija najpodloznija vitoperenju iz ljudske potrebe za paznjom i pozitivnim kontaktom sa drugima. (Ovde cu napraviti pauzu i reci da se slazem da je stoprocentna objektivnost nemoguca kod zivih bica, ali da se moze uzeti kao skala i da se po njoj odredjena gledanja mogu smatrati "vise objektivnim" i "manje objektivnim"... Samim time, na ovoj temi mozemo videti samo ono sto svako o samome sebi zeli da odasilje! Gde imamo dokaza za bilo koju od ovih stavki? Ja sam napisao da sam savrsen, ali da li mogu to da potkrepim? Ne. I sasvim sam siguran da ce gomila forumasa i ljudi koje poznajem biti vise nego srecna da vam potvrdi bas suprotno! Samim time protivim se paradi egoizma na ovoj temi kao sto se i protivim bilo kakvoj vrsti "mazanja ociju". "Zasto? Ovo je samo internet, nek se zavaravaju ljudi." recicete, tacan odgovor ne mogu da dam, nazovimo to mojom "bubicom".

Niču klice montenjevske poniznosti i skromnosti.
To mi je jednako samoljublju, možda za nijansu odvratnije.

Ja ne vidim ništa loše u tome da neko istakne par stvari zbog kojih voli sebe.
Zašto tako nešto odmah mora biti okarakterisano kao egomanija, kao laž?

Ne moram ni da spominjem da pri formiranju slike o sebi, zapravo, koristimo opažanja drugih ljudi.

Najlakše je obezvređivati i kritikovati sebe.
Najteže je sagledati sebe što je vernije moguće.

Neka Hese bude u post scriptum-u. :)
„Ali, svaki čovek nije samo on sâm, nego je on jedinstvena, sasvim osobita, u svakom slučaju važna i znamenita tačka u kojoj se pojave sveta ukrštaju samo jedanput na taj način, i nikada više.“

Kako me ovako proseravanje i mudroserje ubije u pojam! Zar to ne mozete da kazete u dve recenice,a ne da kucate jebeni roman?

Svi smo mi po necemu isti kao drugi,ali ipak postoji neki deo u nama koji nas citi jedinstvenim!

Niču klice montenjevske poniznosti i skromnosti.
To mi je jednako samoljublju, možda za nijansu odvratnije.

Ja ne vidim ništa loše u tome da neko istakne par stvari zbog kojih voli sebe.
Zašto tako nešto odmah mora biti okarakterisano kao egomanija, kao laž?

Ne moram ni da spominjem da pri formiranju slike o sebi, zapravo, koristimo opažanja drugih ljudi.

Najlakše je obezvređivati i kritikovati sebe.

Najteže je sagledati sebe što je vernije moguće.

Neka Hese bude u post scriptum-u. :)
„Ali, svaki čovek nije samo on sâm, nego je on jedinstvena, sasvim osobita, u svakom slučaju važna i znamenita tačka u kojoj se pojave sveta ukrštaju samo jedanput na taj način, i nikada više.“

Vrlo moguce, samim time sto ljudi koji bi eventualno trazili obrazlozenje nece to isto obrazlozenje traziti tako podrobno kao i ono koje bi potkrepilo tvrdnju o superiornosti. Zasto trositi vreme na nesto sto se ne smatra interesantnim ili pretnjom po sopstveni status? Zato su ljudi koji su igrali na kartu skromnosti neretko postizali vise od onih koji nisu mogli proci kroz vrata od velicine svojih ega.

Sto se post skriptuma tice, ja nisam ni u jednom trenutku rekao da su ljudi isti. Gospoda koja postuju na ovoj temi insistiraju na tome kako "Vole sebe zato sto se razlikuju od drugih", prva stvar je sama ironija ove recenice - Suprotno od onoga sto si ti izvukla iz mojih postova, ja duboko verujem da su SVI razliciti! Samim time nepotrebno je njihovo naglasavanje da su drukciji. Takodje mislim da je ono sto su svi ti ljudi hteli da kazu je da odudaraju od mejnstrima, da ne zele da pripadaju krdu. Odatle i nastaju podkulture (koje u pocetku okupljaju ljude koji zele biti drukciji, ali grupa ne moze biti grupa ako njeni clanovi nemaju nekih slicnosti - u pocetku je ta slicnost, sama njihova razlicitost, ali s vremenom prave se znaci raspoznavanja i clanovi zavrsavaju bas u onom mestu od koga su bezali.

Zelim da kazem da samim tim insistiranjem da ne pripadaju nekoj struji oni sada upadaju u grupu ogorcenih forumasa koji se ponose time sto imaju drugciji ukus od vecine. Ukus moze a ne mora biti odraz inteligencije!

Vrlo moguce, samim time sto ljudi koji bi eventualno trazili obrazlozenje nece to isto obrazlozenje traziti tako podrobno kao i ono koje bi potkrepilo tvrdnju o superiornosti. Zasto trositi vreme na nesto sto se ne smatra interesantnim ili pretnjom po sopstveni status? Zato su ljudi koji su igrali na kartu skromnosti neretko postizali vise od onih koji nisu mogli proci kroz vrata od velicine svojih ega.

Ne znam. :)
Nemam odgovore.

Ali verujem da se može uspostaviti ravnoteža, malo egoizma nije na odmet.

Levičar:
Sto se post skriptuma tice, ja nisam ni u jednom trenutku rekao da su ljudi isti. Gospoda koja postuju na ovoj temi insistiraju na tome kako "Vole sebe zato sto se razlikuju od drugih", prva stvar je sama ironija ove recenice - Suprotno od onoga sto si ti izvukla iz mojih postova, ja duboko verujem da su SVI razliciti! Samim time nepotrebno je njihovo naglasavanje da su drukciji. Takodje mislim da je ono sto su svi ti ljudi hteli da kazu je da odudaraju od mejnstrima, da ne zele da pripadaju krdu. Odatle i nastaju podkulture (koje u pocetku okupljaju ljude koji zele biti drukciji, ali grupa ne moze biti grupa ako njeni clanovi nemaju nekih slicnosti - u pocetku je ta slicnost, sama njihova razlicitost, ali s vremenom prave se znaci raspoznavanja i clanovi zavrsavaju bas u onom mestu od koga su bezali.

Ma shvatila sam da si ti pokazivao suvišnost isticanja nečije „jedinstvenosti“. :)
Više sam napisala zarad drugih...

A, lično ne volim pripadanje bilo kakvoj grupi. :)
Mejnstrim, subkulture, bla bla, meni je sve to isto.

Levičar:
Zelim da kazem da samim tim insistiranjem da ne pripadaju nekoj struji oni sada upadaju u grupu ogorcenih forumasa koji se ponose time sto imaju drugciji ukus od vecine. Ukus moze a ne mora biti odraz inteligencije!

Slažem se. :)

Ne znam. :)
Nemam odgovore.

Ali verujem da se može uspostaviti ravnoteža, malo egoizma nije na odmet.

Naravno, moja reakcija nije bila zarad gusenja samopostovanja, prosto ogorcenost na to kolko ljudi sebe uzdizu u zvezde. Ja sam poslednji koji ce reci da svako mora da fura kofu pepela sa sobom svaki dan

Ma shvatila sam da si ti pokazivao suvišnost isticanja nečije „jedinstvenosti“. :)
Više sam napisala zarad drugih...

A, lično ne volim pripadanje bilo kakvoj grupi. :)
Mejnstrim, subkulture, bla bla, meni je sve to isto.

Grupa od svojih clanova zahteva konformizam u svojoj najperverznijoj formi, samim time ni ja nisam ljubitelj copora (makar hijerarhija bila i horizontalna).

Drago mi je.

Back