Volim kad teške životne priče dobiju sretan kraj...

Vukasin-coral

Domaćin
Poruka
4.707
Iako sam takav kakav sam, porodičan sam čovek, upoznao sam interesantnog čovka kome život nije baš bio lak, da nije takav kakav je ne bi postavio ovu temu. Pogledajte - http://www.kurir-info.rs/reportaza/sami-na-svetu-29282.php
Momak trenutno radi kao kurir, skuterom razvozi pošiljke po gradu, nije u situaciji da bira posao, posao koji radi plaćen je koliko vlasnici mogu da plate - malo (ni njima nije lako). Ako neko ima neki dodatni posao nek mi javi na PP, momak ne želi da mu damo pare, hoće da radi.

Nadam se da će neko od Vas da bude deda mraz za ove dobre ljude.

Bas tuzno. Valjda ce se naci nekakav posao za ove ljude. Mozda je bolje da idu negde u unutrasnjosti da zive, u neko manje mestasce. U istocnoj Srbiji ima puno porodica koje zive u inostranstvu a starci su ostali da zive sami, i koliko se secam dok sam jos uvek zivela u Srbiji, cesto sam citala u novinama, da u tom kraju angazuju Rumune da rade na imanjima, a za uzvrat imaju platu, smestaj i hranu. Cak sam jednom prilikom ovde upoznala jedan bracni par, Rumune, koji su mi pricali kako su tamo u Srbiji bogovski zaradjivali, jer sve sto zarade im je ostajalo sa strane, dok ovde sada dok poplacaju sve troskove, jedva da sta ostane. Udaljih se sada od teme, ali, rekoh, mozda to ne bi bila losa ideja. Vidim da je proslo tri godine od objavljivanja ovog clanka, a on i dalje kuburi sa poslom, a verovatno i egzistencijom...

Back