Micimacko
Poznat
- Poruka
- 9.771
koja mađarska jela te zanimaju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Drage, moje nova sam na forumu, ali zelim da delim moja iskustva sa Vama, obzirom da imam vojvodjanske krvi! Molim Vas, saljite recepte i iskustva! Iskreno, obozavam vojvodjansku kuhinju, a htela bih nauciti spremati madzarska jela!
Pozdrav svim kuvaricama, kao i gurmanima!
pa ja sam lepo pitala koja mađarska jela je zanimaju
naravno da se u Vojvodini sve nekako pomešalo,ali kao što si rekla gulaš,pa sekelj kupus,originalni pileći paprikaš i još tu neke stvari su mađarskog porekla,ako se pravi originalna varijanta...pitajte...
te šnicle u crnom vinu su nemački specijalitet...ne mađarski..u originalnim mađarskim jelima retko se koristi vino...verovatno je to neki kuvar iz Austrougarske,samo na mađarskom,ali je jelo nemačko...moji su rodom iz Budimpešte,prababe obe,i još puno rodbine,znam originalne recepte sa sve začinima...pitajte šta vas zanima,ili koja vrsta namirnica želite da koristite u jelo,pa ću onda znati šta da preporučim...počela sam da radim,pa nemam vremena da ređam recepte,ali na konkretan zahtev rado ću napisati recept...
Pa ti si zlatan rudnik!
Neka pita ko šta hoće, odgovoriće mu već neko ko zna. Shvatam da sad baš i nemaš vremena da ovde praviš "kuvar", samo ti radi, a kad imaš vremena, napiši nam neki recept koji se tebi dopada - verujem da se nećemo razočarati.![]()
'Ajde Zia napiši originalni mađarski pileći paprikaš![]()
...i za goveđi gulaš!
Volimo gulaš, kuvamo ga, uvek ispadne dobro, ali onaj koji sam jela u jednom etno restoranu u Mađarskoj je, ipak, neprevaziđen.
e da i kako se pravi "nasuvo" ? ako nisam omasila
Imaš dva "nasuva": jedan je "nasuvo valjušaka", a drugi je " flekice s krompirom" ima to još imena.."grenadir marš", i slično. Pisalo je već negde, samo ako nije baš na ovoj temi...
Evo, ako ne možeš da nađeš: stvar je ista, smo je razlika da li koristiš testeninu, ili šufnudle - skuva se krompir, izgnječi, ali ne baš kao za pire, uprži se crni luk sečen na kockuce, da bu de žut, može malo u rumen, ali nikako da prgori, pralije se preko krompira, doda aleve paprike, i sve izmeša sa onim tstom. To je, uglavnom, to. Ostalo su varijante.![]()
Imaš dva "nasuva": jedan je "nasuvo valjušaka", a drugi je " flekice s krompirom" ima to još imena.."grenadir marš", i slično. Pisalo je već negde, samo ako nije baš na ovoj temi...
Evo, ako ne možeš da nađeš: stvar je ista, smo je razlika da li koristiš testeninu, ili šufnudle - skuva se krompir, izgnječi, ali ne baš kao za pire, uprži se crni luk sečen na kockuce, da bu de žut, može malo u rumen, ali nikako da prgori, pralije se preko krompira, doda aleve paprike, i sve izmeša sa onim tstom. To je, uglavnom, to. Ostalo su varijante.![]()
Taote, što je meni slatko kad pročitam ovo šufnudle, drugima smešno kad kažem ali samo dok se prisetim tog ukusa u ustima, istopim se sva a oni nek se smeju i dalje![]()
Paprikaš je super, slikice takođe, ali moram da primetim da u mom kraju pojam "noklice" nije baš uobičajen. U Vojvodini se to, ipak, zovu knedle.![]()