Lala Vojvođanski
Zainteresovan član
- Poruka
- 311
Gráthas Ó Domhnálainn:Слушај, дете, врло ме вређаш твојим порукама. Моји су минимум од Велике сеобе Лале, а Лала је по дефиницији искључиво Србин из Баната, а пошто си Војвођанин (шта год да је то), ти не можеш да будеш Лала. Ја ти то право одричем и имам права на одрицање јер злоупотребљаваш име са којим се ја поистовећујем. Мислим и да чак кршиш моја људска и грађанска права. Већина правих Лала доживљава Банат као своју регију, а Србију као своју земљу, а Војводина, та новосадска ујдурма, нам је исто тако страна као и „велеградски“ пљачкаши преко реке (иако лично ја волим и Београд и Нови Сад, али се увек вратим у моје Панчево. Шта би било да се сва Србија сјати у два-три града, молићу лепо, питам ја вас).
Зото, дете, тарану ти твоју, порани једанпут изјутра ко човек, фруштукуј фурт добро, не седи у тој дункел соби, разметни фиранге и удахни мало луфта, не буљи у ово сокоћало све време.
А задрти смо због тога што је требало преживети све завојеваче и разроде које је још Змај Јова тако лепо опевао, а остати Лала. Неки Срби су бирали рат, ми смо бирали мир. И све смо преживели и остали Срби.
Ej Bogarte čoveče, pa koliko ti nikova imaš? Ovaj ti je do jaa...